Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Memfisa oficiāli atlaiž Marku Gazolu, paverot viņam ceļu uz pašam piederošo klubu Spānijas 2. līgā

Memfisa oficiāli atlaiž Marku Gazolu, paverot viņam ceļu uz pašam piederošo klubu Spānijas 2. līgā
Marks Gazols
Foto: AFP/Scapix

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Memfisas "Grizzlies" pavēstījusi par 36 gadus vecā centra Marka Gazola atbrīvošanu. Spēlētājs maiņas darījumā Memfisā atgriezās tikai pirms piecām dienām.

Jau iepriekš klīda runas, ka Gazols grasās iet vecākā brāļa Pau Gazola pēdās un no Nacionālās basketbola asociācijas atgriezties Katalonijā, taču atšķirībā no Pau, kurš atgriezās ACB līgas flagmanī "Barcelona", Marks ir iecerējis spēlēt Spānijas otrajā spēcīgākajā līgā – pašam piederošajā klubā "Basquet Girona", kurā iepriekšējo sezonu pavadīja Dāvis Rozītis, bet šosezon spēlēs Kaspars Vecvagars.

Iepriekšējā sezonā Marks Gazols spēlēja Losandželosas "Lakers", sākot 42 no 52 mačiem un vidēji 19,1 minūtē tiekot pie 5,0 punktiem, 4,1 atlēkušās bumbas, 2,1 rezultatīvas piespēles, 1,1 bloķēta metiena un 1,0 kļūdām. 2019. gadā neilgi pēc maiņas Gazols ar Toronto "Raptors" kļuva par NBA čempionu, bet lielāko karjeras daļu viņš ir pārstāvējis "Grizzlies" – no 2008. līdz 2019. gadam. Rezultatīvāko sezonu Gazols aizvadīja 2016./17. g. sezonā, 74 spēlēs un vidēji 34,2 minūtēs nopelnot 19,5 punktus, 6,3 atlēkušās bumbas, 4,6 rezultatīvas piespēles, 1,3 bloķētus metienus un 2,2 kļūdas.

Memfisas "Grizzlies" šovakar ne tikai atbrīvoja Marku Gazolu, bet arī oficiāli noslēdza maiņas darījumu ar Bostonas "Celtics", pret Huančo Ernangomesu iegūstot Krisu Dannu, Kārsenu Edvardsu un tiesības apmainīties 2026. gada otrās kārtas izvēlēm. Ernangomess Memfisā maiņas darījumā no Minesotas "Timberwolves" nonāca 25. augustā, bet Bostonas "Celtics" Dannu trīskāršā maiņas darījumā no Atlantas
"Hawks" ieguva 7. augustā.

Ar Spānijas izlasi Marks Gazols ir izcīnījis divus olimpiskos sudrabus un kļuvis par divkārtēju pasaules un Eiropas čempionu. Pirms NBA centrs spēlēja Katalonijas klubos "Barcelona" un "Girona", kas vairs nepastāv.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/GrizzliesPR/sta...
https://twitter.com/GrizzliesPR/sta...


, 2021-09-16 09:23, pirms 3 gadiem
Tagad varēs "pahāt" mājās, rušināties savā dārziņā.
, 2021-09-17 13:53, pirms 3 gadiem
Plukata
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.