Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Porziņģis un citi Dalasas līderi šonakt aizvadīs pirmo pilnvērtīgo pārbaudes spēli

Porziņģis un citi Dalasas līderi šonakt aizvadīs pirmo pilnvērtīgo pārbaudes spēli
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Dalasas "Mavericks" starpsezonu sākusi ar uzvarām savā laukumā pār Jūtas "Jazz" (111:101) un Losandželosas "Clippers" (122:114), bet pārbaudes spēļu ciklu pabeigs ar izbraukuma spēlēm pret Austrumu konferences vienībām Šārlotas "Hornets" un Milvoki "Bucks".

Pirmo izbraukuma pārbaudes spēli Dalasas "Mavericks" aizvadīs šonakt plkst. 1:30 pēc Latvijas laika, un, gluži kā bija plānots vēl pirms pārbaudes spēļu sākuma, šī būs pirmā cīņa, kurā Dalasa vadošos spēlētājus izmantos visa mača garumā. Mājas spēlēs gan Kristaps Porziņģis, gan Luka Dončičs aizvadīja tikai pirmo puslaiku, bet šonakt, kā vietējiem medijiem apstiprināja galvenais treneris Džeisons Kids, viņiem arī ceturtajā ceturtdaļā plānots starta sastāva spēlētājiem atbilstošs minūšu skaits.

Līdzīgs plāns visdrīzāk būs arī pārējiem starta piecinieka spēlētājiem Timam Hārdevejam, Dorienam Finnijam-Smitam un Dvaitam Pauelam. Paredzams, ka Dalasas "Mavericks" pēdējā ceturtdaļā kaut uz brīdi rotācijā izmantos visus spēlētājus, taču līderiem gaidāms pilnvērtīgs spēles laiks, līdz ceturkšņa vidū vai otrajā pusē spēli tiks ļauts pabeigt rezervistiem. No 20 spēlētāju sastāva ierindā personīgu iemeslu dēļ nav Tairela Terija un Redžija Buloka, bet no pārējiem 18 spēlētājiem šonakt visdrīzāk tiks izmantoti tikai 11, pārejot uz šaurāku rotāciju.

Vakcinācijas dēļ spēlētāju ierobežojumiem ārpus laukuma mazinoties, Dalasas "Mavericks" arī plāno Šārlotā aizvadīt kopīgas vakariņas pilnībā vakcinēto spēlētāju lokā. "Mums tā pietrūka. Domāju, ka tas izbraukumā ir labākais – kad var apsēsties un parunāt savā starpā, turklāt ne tikai par basketbolu, bet arī par personīgākām lietām. Tas komandu saliedē," sacīja "Mavericks" serbu centrs Bobans Marjanovičs.

Pirmajās divās pārbaudes spēlēs Porziņģis aizvadīja vidēji 17,5 minūtes, tiekot pie 11,0 punktiem, 4,5 atlēkušajām bumbām, 3,5 rezultatīvām piespēlēm, 2,5 bloķētiem metieniem un 1,0 kļūdām. Dončičs savukārt vidēji 17,0 minūtēs atzīmējās ar 16,5 punktiem, 7,0 atlēkušajām bumbām, 7,0 rezultatīvām piespēlēm un 2,5 kļūdām. Dalasas "Mavericks" sezonu nākamnedēļ sāks ar izbraukuma spēlēm Atlantā (naktī uz piektdienu) un Toronto (naktī uz svētdienu).

Izmantotie resursi:
https://www.dallasnews.com/sports/m...


Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
6

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
21

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.