Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Pasečņiks cer atgriezties basketbola mekā: ''Uzskatu, ka man ir jābūt NBA''

Pasečņiks cer atgriezties basketbola mekā: ''Uzskatu, ka man ir jābūt NBA''
Anžejs Pasečņiks. Foto: USA Today Sports/Sipa USA/ Vida Press

Latviešu basketbolists Anžejs Pasečņiks intervijā žurnālam ''Sporta Avīze'' atklāja, ka dalība Vasaras līgā bijusi vērtīga pieredze, taču jau pirms došanās uz ASV zinājis, ka iespēja nostiprināties Ņūorleānas ''Pelicans'' sastāvā ir neliela. Spēlētājs domā, ka ir piederīgs NBA, kā arī dosies palīdzēt izlasei novembra sabraukumā, ja to ļaus apstākļi.

Latviešu centra basketbolists Anžejs Pasečņiks 2020./2021. gada sezonu sāka basketbola mekā NBA, taču 2021. gada sākumā tika atbrīvots no Vašingtonas ''Wizards'' sastāva. Vasarā Pasečņiks piedalījās Vasaras līgā Ņūorleānas ''Pelicans'' sastāvā, piecās spēlēs vidēji laukumā nospēlētajās gandrīz 19 minūtēs izceļoties ar 7.2 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un 1.6 rezultatīvām piespēlēm.

''Jau braucot uz Vasaras līgu, zināju, ka palikt pie ''Pelicans'' ir ļoti, ļoti maza iespēja. Garo spēlētāju gals viņiem ir nostiprināts. Ar manu sniegumu ''Pelicans'' bija ļoti apmierināti, arī treneriem patiku. Vienkārši tobrīd viņi nevarēja neko piedāvāt. Jebkurā gadījumā ļoti labi, ka šogad aizbraucu uz Vasaras līgu, jo šādi Ņūorleānai varu iespiesties atmiņā,'' savu nonākšanu ''Pelicans'' rindās Vasaras līgā un cerības par noturēšanos komandā intervijā žurnālam ''Sporta Avīze'' raksturoja Pasečņiks.

Lai arī mērķis bijis sevi parādīt citiem NBA klubiem, lielas intereses par garā latvieša spēlētāja pakalpojumiem nav izrādīta: ''Šķiet, nekā īsti nebija. Ļoti daudz signālu bija iepriekšējās sezonas laikā, kad Vašingtona mani atlaida. Tobrīd izvēlējos nebraukt uz Eiropu, jo bija vairāki varianti NBA. Šķita, ka tūlīt ar kādu parakstīšu līgumu, bet nesanāca ar vienu, nesanāca ar otru.''

Par spīti tam, ka Pasečņiks NBA nospēlējis tikai 28 spēles, kuru laikā vidēji izcēlies ar gūtiem 5.6 punktiem, izcīnītām 3.9 atlēkušajām bumbām un atdotām 0.7 rezultatīvām piespēlēm, spēlētājs ir pārliecināts par savu iederēšanos basketbola mekā. ''100%. Kad spēlēju Vašingtonā un tiku pie normālām minūtēm, vienmēr nospēlēju labi. Uzskatu, ka man ir jābūt NBA. Cilvēki, kuri strādā ar mani, uzskata tāpat. Vienkārši nav bijušas situācijas, kurās es varētu sevi ļoti labi parādīt. Tas, kas notika ar Vašingtonu bija neveiksme, nekas vairāk,'' pārliecinoši klāstīja basketbolists, joprojām uzskatot, ka tieši inficēšanās ar Covid-19 pielikusi punktu karjerai ''Wizards''. ''Divas nedēļas pirms brīža, kad ''Wizards'' vajadzēja pieņemt lēmumu, vai mani paturēt komandā, es un vēl septiņi džeki saslimām ar vīrusu. Līdz ar to Vašingtonai nācās nolīgt papildu basketbolistus, ar kuriem aizpildīt sastāvu. Tā arī mans stāsts ar šo komandu beidzās.''

Jau no 22. līdz 30. novembrim Latvijas nacionālajai izlasei plānotas pirmās 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēles pret Serbijas un Slovākijas izlasēm. ''Ja nebūšu komandā, kas mani nelaiž uz izlasi, protams, braukšu palīgā! Varbūt kādam no malas šķiet, ka līdz šim esmu izvairījies no spēlēšanas valstsvienībā, bet katrā reizē man bijis ļoti labs iemesls. Nekad neesmu apzināti izvairījies no izlases, vienmēr esmu gribējis tajā spēlēt,'' iespējamo pievienošanos uz pirmo sabraukumu komentēja Pasečņiks. Ar izlases jauno galveno treneri Luku Banki basketbolists ir runājis un speciālists viņam atstājis par sevi labu iespaidu.

Anžejs Pasečņiks savas karjeras laikā pārstāvējis arī tādas komandas kā ''VEF Rīga'' un Spānijas ACB līgas vienību ''Gran Canaria''.

Izmantotie resursi:
Žurnāls ''Sporta Avīze''


, 2021-10-13 16:51, pirms 3 gadiem
Lai viss izdodās tev Andžej
, 2021-10-13 16:52, pirms 3 gadiem
Lai izdodas pacelt stenlija turzu Andžej
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-10-13 17:34, pirms 3 gadiem
Ja godīgi viņš ir NBA centrs, vienkārši jādod viņam iespēja
, 2021-10-13 17:57, pirms 3 gadiem
Daudzi līdzjutēji tā uzskatām!
Tur ņigeru jau tā liels %.
, 2021-10-13 18:21, pirms 3 gadiem
Anzejs ir DARITAJS! Ticu, ka izdosies tikt NBA!
, 2021-10-13 18:23, pirms 3 gadiem
Diezgan amizanti ir lasīt un klausīties ka Pasečņiks un gan jau svīta ap viņu veselu gadu gandrīz slavina ka nu tik būs un NBA un viss ir kārtībā, nu nav tā kā izskatās ja tiešām būtu AP tik ļoti meistarīgs spēlētājs ja n nba tad eirolīgas ļoti labā klubā būtu jau sen. Ap max var cerēt +- to pašu gran Kanāriju variantu un vai kādu Eirokausu komandu. Lai cik atmiņu bildes nekrāmētu instagramā no Nba brīža.... AP ir ļoti limitētām prasmēs apveltīts spēlētājs šobrīd basketbols pieprasa multimāksliniekus bet ne vienas pozīcijas spēlētājus. Redzēsim kā būs.
, 2021-10-13 18:38, pirms 3 gadiem
Vēl vienu sezonu sapņojot par NBA un nespēlējot nevienā līgā ir ļoti riskants variants.
, 2021-10-13 18:40, pirms 3 gadiem
Protams, kā jau visi pustru gadu bez kluba esošie spēlētāji.
, 2021-10-13 19:50, pirms 3 gadiem
Andzejam izklausaas, ka apkaart ir, ka angliski saka, yes-man! Laiks mazliet piezemeeties. Objektiivi skatoties, nav vinjam NBA vietas. Ja paveicas, tad varbuut kaa 3. vai 4. centrs kaadaa lejasgala komandaa bez jebkaadaam ambiicijaam. Anzejam truukst bezkauniibas un basketbola pamatu. Pieliekot masu, kljuvis ne gluzhi speeciigaaks, bet driizaam mazaak mobils.
, 2021-10-13 20:14, pirms 3 gadiem
Dravnieks beidzot šķiet pārvarējis pubertitāti.
, 2021-10-13 20:41, pirms 3 gadiem
lai iekļūtu apritē, klaunam ir smagi jāstrādā, nevis jālidinās fantāzijās
, 2021-10-13 21:05, pirms 3 gadiem
Nu lai mauc eirolīgā, lai parāda ka ir dominējošs, tad nba neizpaliks
, 2021-10-13 21:26, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Ja godīgi viņš ir NBA centrs, vienkārši jādod viņam iespēja
Viņš nav nba centrs
, 2021-10-13 21:27, pirms 3 gadiem
Kiesturs Voziols rakstīja: Nu lai mauc eirolīgā, lai parāda ka ir dominējošs, tad nba neizpaliks
Eirolīgā viņš nebūs dominējošs, bet ceļš uz NBA tā būtu pareizāks.
, 2021-10-13 21:46, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Ja godīgi viņš ir NBA centrs, vienkārši jādod viņam iespēja
Iespēja ir jānopelna nevis būtu jādod.
Viņam tāda bija, pierādija vien to, ka nevelk NBA līmeni.
, 2021-10-13 21:50, pirms 3 gadiem
Real Rebel rakstīja: Eirolīgā viņš nebūs dominējošs, bet ceļš uz NBA tā būtu pareizāks.
Galvenais lai spēlē, nevis lidinās mākoņos un fantazē par nba
, 2021-10-13 21:53, pirms 3 gadiem
šitam kadram 26 gadi, vai nav laiks beigt sapņot un sākt pelnīt normālu piķi Eiropā?
Domants Sabonis un Jons Valančūns. Foto: USA TODAY Sports via Reuters Connect/Scanpix

Ar Saboņa 23+14+7 par maz – kā pēdējā NBA izslēgšanas spēlēs tiek "Pelicans"

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pēdējo dalībnieci kļuvusi Ņūorleānas "Pelicans", kas Rietumu konferences astoto vietu nodrošināja, pārspēlē savā laukumā ar 105:98 pieveicot Sakramento "Kings".
Bems Adebajo un Demārs Derouzens. Foto: AFP/Scanpix
4

"Heat" bez Batlera uzvar "Bulls" un pirmajā kārtā spēkosies pret Porziņģi un "Celtics"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) noskaidrota tā komanda, kas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā spēlēs pret Kristapa Porziņģa pārstāvēto Bostonas "Celtics". Par šo komandu kļuvusi Maiami "Heat", kas, neskatoties uz Džimija Batlera savainojumu, play-in noslēdzošajā spēlē uzvarēja "Bulls" ar 112:91.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.