Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Dončičs: ''Kamēr izcīnām uzvaras, mani neinteresē sava statistika''

Dončičs: ''Kamēr izcīnām uzvaras, mani neinteresē sava statistika''
Luka Dončičs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas ''Mavericks'' līderis Luka Dončičs pēc uzvaras Rietumu konferences pusfināla sestajā spēlē pār Fīniksas ''Suns'' atzina, ka viņu neinteresējot sava statistika, kamēr klubs izcīna uzvaras.

Naktī uz piektdienu trešo uzvaru Rietumu konferences pusfinālā izcīnīja Dāvja Bertāna Dalasas ''Mavericks'', kas savā laukumā pārliecinoši ar 113:86 pārspēja Fīniksas ''Suns''. Sērijā līdz četrām uzvarām panākts neizšķirts 3-3, izšķirošajai spēlei notiekot Fīniksā svētdien. Tās precīzs laiks gan vēl nav paziņots.

Uzvaru ar 33 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un astoņām piespēlēm kaldināja Dalasas līderis Luka Dončičs, kurš pēc spēles atzina, ka viņu neinteresē sava statistika. ''Ja mēs uzvarām, tad esmu priecīgs. Kamēr izcīnām uzvaras, mani neinteresē sava statistika. Uzskatu, ka izcīnījām panākumu, pateicoties spēlei aizsardzībā. Atlicis vēl uzvarēt vienā spēlē,'' trešo uzvaru raksturoja Dončičs, kurš piebilda, ka tā saucamais ''trash talk'' no pretinieku nometnes palīdzējis viņam nospēlēt labāk. ''Man patīk, kad pretinieki tā dara. Tādā veidā varu labāk spēlēt. Tas ir jautri.''

''Izstāšanās ir vārds, ko jūs izmantojiet. Mums tā ir kārtējā spēle šajā ceļojumā pēc NBA titula,'' septītās spēles nozīmīgumu centās samazināt ''Mavericks'' galvenais treneris Džeisons Kids. ''Citreiz cīņa par titulu beidzas ātri, bet citreiz tu aizspēlējies līdz izšķirošajām spēlēm jūnijā.''

Līdz šim sērijā visās sešās spēlēs uzvarējusi mājiniece. Gan Fīniksa, gan Dalasa pratušas nosargāt mājas spēļu priekšrocību. Lai tiktu Rietumu konferences pusfinālā, Dalasai būs nepieciešams lauzt sešu spēļu tradīciju un kā pirmajai uzvarēt izbraukumā.

Dāvis Bertāns 12 izslēgšanas spēlēs vidēji laukumā pavadījis 11 minūtes, kurās vidēji iemetis 4.8 punktus, tālmetienus izpildot ar 47.1% precizitāti.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...


, 2022-05-13 16:56, pirms 2 gadiem
Labi pateica viedokli, kuru vēlējās dzirdēt fani, bet šādus vārdus vajag parādīt arī darbos. Kad viņš varēs samierināties ar situāciju, ka viņš viņš izmet pa spēli tikai pāris tālmetienus un nepretendē uz spēlētāja godu, kurš ir izmetis visvairāk metienu, tad šīm pasakām varēs ticēt.
Vēl viens fakts, ka tā ir tukša runāšana, ir biežās individuālās darbības ar bumbu. Piedodiet LD kvēlie fani, bet nav grūti iedomāties kādēļ viņam ir tik daudz rezultatīvo piespēļu, ja viņš ir lielāko uzbrukuma laiku ar bumbu.
MAVS šobrīd velk tikai trīspunktu metieni un disciplinēta aizsardzība. Uzbrukumā dažādības īsti pat nav. Šī sērija ļoti atgādina vienu GSW un Hārdena Rockets garo sēriju, kurā Rockets centās nomētāt GSW un tas gandrīz arī sanāca. Septītajā spēlē viss var notikt.
, 2022-05-13 18:31, pirms 2 gadiem
Erty kāpēc komandas līderim (ar lielu atrāvienu) būtu jāmet mazāk par citiem?
, 2022-05-13 18:52, pirms 2 gadiem
Un viņam personīgā statistika interesē tad, kad komanda zaudē? Vai arī - tad, kad komanda zaudē, viņam interesē sava statistika? Vai tad, kad viņam tomēr interesē sava statistika, komanda zaudē?
Un vispār viņam neinteresē sava statistika pēc zaudētas spēles vai spēles laikā?
, 2022-05-13 18:55, pirms 2 gadiem
Būtu labāk vairāk interesējies par savu statistiku, tad varbūt arī izdarītu secinājumus kā uzlabot savu spēli
, 2022-05-13 18:56, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Erty kāpēc komandas līderim (ar lielu atrāvienu) būtu jāmet mazāk par citiem?
MAVS ir pilns ar labiem šūteriem (daļa pat labāki par LD, tie ir, Buloks, Klebers, DFS), kuri pie labi iegūta ritma var stipri labāk iemest no distances. LD maize ir caurgājieni ar spēku un pilnīgi brīvie tālmetieni.
, 2022-05-13 19:18, pirms 2 gadiem
Di.sējs.
, 2022-05-13 19:46, pirms 2 gadiem
erty rakstīja: MAVS ir pilns ar labiem šūteriem (daļa pat labāki par LD, tie ir, Buloks, Klebers, DFS), kuri pie labi iegūta ritma var stipri labāk iemest no distances. LD maize ir caurgājieni ar spēku un pilnīgi brīvie tālmetieni.
Domā taču ko raksti. Labākais šūteris komandā ir Bertāns ar 47%, bet tu viņu savā sarakstā pat iekļāvis neesi. Kādā sakarā?
, 2022-05-13 20:14, pirms 2 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Domā taču ko raksti. Labākais šūteris komandā ir Bertāns ar 47%, bet tu viņu savā sarakstā pat iekļāvis neesi. Kādā sakarā?
Bertāns ir šūteris, kurš met vairāk uzreiz pēc piespēles un var dēļ šī fakta izmest ierobežotu metienu skaitu. Manis minētie labi izpilda metienu arī pēc dribla.
, 2022-05-13 20:21, pirms 2 gadiem
erty rakstīja: Bertāns ir šūteris, kurš met vairāk uzreiz pēc piespēles un var dēļ šī fakta izmest ierobežotu metienu skaitu. Manis minētie labi izpilda metienu arī pēc dribla.
Jā, jā... afigenākie metēji pēc dribla. Tāpat lielāko daļu iemet pēc LD piespēles un arī reāli ir catch and shoot džeki.
, 2022-05-13 22:25, pirms 2 gadiem
erty rakstīja: Bertāns ir šūteris, kurš met vairāk uzreiz pēc piespēles un var dēļ šī fakta izmest ierobežotu metienu skaitu. Manis minētie labi izpilda metienu arī pēc dribla.
Good yoke lol.
, 2022-05-13 23:00, pirms 2 gadiem
Meli.
, 2022-05-14 09:04, pirms 2 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Domā taču ko raksti. Labākais šūteris komandā ir Bertāns ar 47%, bet tu viņu savā sarakstā pat iekļāvis neesi. Kādā sakarā?
Bertāns var būt labs šūteris, bet viņš noteikti nav labākais komandā, vismaz ne šosezon. Tie 47% ir playoff cipari, salīdzinājumam Klebers no trīspunktu līnijas playoffos met ar 48% precizitāti. Regulārajā sezonā Dāvim no trīņa krita nedaudz virs 33%, kas ir nedaudz zem līgas vidējā un pat sliktāks procents nekā Lukam.
Kristaps Porziņģis cenšas apturēt Keilebu Martinu. Foto. USA Sports Today. Scanpix
65

Porziņģim vāja metienu precizitāte, "Heat" ar trejaču rekordu nokārto līdzsvaru sērijā

Otro spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā ar 101:111 piekāpās Maiami "Heat", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu pirmās kārtas sērijā (1-1). Porziņģis spēli noslēdza ar sešiem gūtajiem punktiem.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.