Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

"Mavericks" 2022. gada oktobrī plāno spēlēt Slovēnijā un Madridē

"Mavericks" 2022. gada oktobrī plāno spēlēt Slovēnijā un Madridē
Kristaps Porziņģis. Foto: Dallas Mavericks

Dalasas "Mavericks" 2022. gada oktobrī plāno aizvadīt pārbaudes spēles Eiropā, piektdien, 8. oktobrī, vēstīja amerikāņu basketbola apskatnieks Marks Šteins.

NBA klubi šosezon nebrauks uz ārzemēm. Līga jau trešo sezonu pārplāno kalendāru elpceļu vīrusa dēļ, tādēļ 64 no 66 pārbaudes spēlēm notiek oficiālajās NBA arēnās. Ar diviem izņēmumiem – “Timberwolves” un “Clippers” pirmdien spēlēs Ontārio pilsētā Kalifornijā, bet “Thunder” un “Nuggets” sacentīsies Talsā.

Nākamgad situācija varētu mainīties. “Golden State Warriors” apsver viesošanos Japānā, savukārt Dalasas “Mavericks” dosies uz Lukas Dončiča dzimtajām vietām. “Rikšotāji” plāno spēlēt Slovēnijā un Spānijas galvaspilsētā Madridē.

Teksasas klubs ārpus ASV un Kanādas iepriekšējo reizi spēlēja 2019. gada 12. decembrī, kad viesojās Meksikas galvaspilsētā Mehiko. Todien “Mavericks” ar 122:111 pārspēja Detroitas “Pistons”. Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs izpelnījās vispārēju preses uzmanību, pateicoties lieliskajām spāņu valodas zināšanām.

Porziņģis arī pēc NBA karjeras sākuma turpina viesoties Spānijā. Piemēram, 2018. gada vasarā spēlētājs veica atjaunošanās darbu “Real Madrid” treniņcentrā.

Izmantotie resursi:
https://marcstein.substack.com/p/th...


Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
25

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.