Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ričards Vambuts

NBA čempions Boners pie sliktās precizitātes vaino "iPhone 6"

NBA čempions Boners pie sliktās precizitātes vaino "iPhone 6"
Mets Boners
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājam Meta Boneram, kurš kopš 2006. gada pārstāv Sanantonio "Spurs" un kurš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem tālmetienu izpildītājiem līgā, aizvadītā sezona nebija tā veiksmīgākā no trīspunktu metienu līnijas, un pie tā viņš vaino "iPhone 6".

Lai gan Boners spēlē spēka uzbrucēja un arī centra pozīcijā, spēlētājs specializējies uz tālmetieniem. Pirms piecām sezonām Boners trīspunktniekus realizēja ar 45,7% precizitāti, kas ir basketbolista visu laiku labākais radītājs, taču pagājušajā sezonā kanādietis izpildīja tālmetienus ar 36,5% precizitāti - otrais sliktākais rādītājs visā karjerā.

"Man nepatīk attaisnoties un mani tā arī audzināja, bet divarpus mēnešu garumā man smagā stāvoklī bija tenisista elkonis*," atklāja Boners. "Tajā laikā bija ļoti grūti mest. Jau brīdi pirms bumbas saņemšanas no bailēm par sāpēm sarāvos. Visiem būs smieklīgi (izdzirdot par traumas iemeslu), bet man ir sava teorija, kā es tiku pie traumas.

Kad tirdzniecībā parādījās jaunais "iPhone" modelis ("iPhone 6"), es to iegādājos, taču tas bija lielāks nekā iepriekšējais. Lai varētu piespiest pogas, nācās stiepties tālāk, tāpēc uzskatu, ka šī iemesla dēļ attīstījās tenisista elkonis," atzīst basketbolists.

Boners uzskata, ka, neskatoties uz 35 gadu vecumu, spēj dot pienesumu komandai. "Es nevēlos teikt, ka tas (vecums) ir iemesls, kāpēc metienu precizitāte pasliktinājās, taču par to es īpaši neuztraucos. Es zinu, ka esmu spējīgs mest."

Kanādietis "Spurs" komandu pārstāv jau no 2006. gada, un tas ir ceturtais ilgākais rādītājs komandā - ilgāku laiku komandā ir pavadījuši tikai Tims Dankans, Tonijs Pārkers un Manu Džinobili. "Es ceru būt atpakaļ," turpina Boners, kurš pašlaik ir brīvā aģenta statusā. "Man patīk spēlēt "Spurs". Šajā organizācijā man patīk visas lietas un visi iesaistītie cilvēki: treneri, spēlētāji un personāls. Ceru, ka uz nākamo sezonu visi būs atpakaļ."

2003. gada NBA draftā Boneru ar kopējo 45. kārtas numuru draftēja Čikāgas "Bulls", bet pēc tam tiesības uz basketbolistu maiņas ceļā ieguva Toronto "Raptors". Tā kā komandas sastāvā nebija brīvu vietu, Boners vienu sezonu pavadīja Itālijā, bet pēc tam pievienojās "Raptors", kuras rindās aizvadīja divas sezonas.

Rezultatīvākā sezona Boneram bija 2008. - 2009. gada sezona, kad, piedaloties 81 regulārās sezonas spēlē, basketbolists vidēji mačā guva 8,2 punktus, izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas un realizēja tālmetienus ar 44% precizitāti. Pagājušajā sezonā basketbolists vidēji guva 3,6 punktus un izcīnīja 1,7 bumbas zem groziem. Divreiz (2007. un 2014. gadā) Boners kopā ar "Spurs" kļuvis par NBA čempionu.

* - elkoņa ārējās daļas iekaisums vietā, kur pie kaula izauguma piestiprinās muskuļu cīpslas.

Izmantotie resursi:
NBA - National Basketball Association Teams,...
Fizio.lv -
Sākums


, 2015-07-09 11:02, pirms 9 gadiem
Laba atmazka Biezi tadas nedzird
, 2015-07-09 12:53, pirms 9 gadiem
vinjs nav kanaadietis...
, 2015-07-09 12:59, pirms 9 gadiem
Boners ne pirmo reizi izceļas ar savu humora izjūtu
, 2015-07-09 13:02, pirms 9 gadiem
Labs uzvārds čalim
, 2015-07-09 13:54, pirms 9 gadiem
Nejeega rakstīja: Boners ne pirmo reizi izceļas ar savu humora izjūtu
piekrītu! loģiski, ka tas bija joks par to iponu! domāju, pēc karjeras beigām, viņš ļoti veiksmīgi varētu darboties ESPN kā spēļu komentētājs vai basketbola analītiķis, jo ir gana asprātīgs un uz mutes nav kritis... gribētu cerēt, ka pēc nākamās sezonas, viņš savu stafeti un lomu komandā nodos Dāvim Bertānam...
, 2015-07-12 23:36, pirms 9 gadiem
WTF ir ''tenisista elkonis''?
, 2015-07-13 11:37, pirms 9 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: WTF ir ''tenisista elkonis''?
* - elkoņa ārējās daļas iekaisums vietā, kur pie kaula izauguma piestiprinās muskuļu cīpslas.

varbūt izlasi rakstu, pirms uzdot muļķīgus jautājumus?
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
25

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.