Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

31 gada vecumā miris bijušais NBA spēlētājs Peins, kurš šosezon spēlēja Lietuvā

31 gada vecumā miris bijušais NBA spēlētājs Peins, kurš šosezon spēlēja Lietuvā
Eidrieins Peins 2016. gadā "Timberwolves" sastāvā. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Sēru vēsts saņemta no ASV, kur vietējie mediji informē, ka mūžībā aizgājis ASV basketbolists Eidrieins Peins. ESPN, atsaucoties uz varas iestādēm, ziņo, ka viņš miris no šautām brūcēm un aizdomās turamā persona tikusi apcietināta.

Eidrieins Peins studenta gados bija "Michigan State" komandas zvaigzne un divreiz tika iekļauts "Big Ten" divīzijas sezonas simboliskajā izlasē. Viņš pēc tam tika izraudzīts NBA draftā ar 15. numuru 2014. gadā.

Peins nonāca Atlantas "Hawks" sastāvā, kurā gan nenostiprinājās. Pēc tam viņš pārcēlās uz "Timberwolves", kurā aizvadīja trīs sezonas, kam sekoja īss posms "Magic" rindās. Kopumā NBA Peins nospēlēja 107 mačus, vidēji iemetot 4.2 punktus.

Peins no NBA pārcēlās uz Eiropu, kur tika pie līguma ar "Panathinaikos", un 2018. gadā kļuva par Grieķijas čempionu. Viņš spēlēja arī Francijas ASVEL rindās, kļūstot par Francijas čempionu, bet iepriekšējā gadā pārstāvēja Turcijas "Ormanspor".

Pirms pieciem mēnešiem Peins pievienojās Lietuvas komandai "Juventus", kurā nospēlēja divus mēnešus, vidēji iemetot 8.6 punktus. Viņš komandu atstāja februāra vidū.

Pēc trim mēnešiem viņš aizgājis mūžībā 31 gada vecumā. ESPN ziņo, ka viņš Orlando pilsētā aizvadītajā naktī tika sašauts, pēc tam nogādāts slimnīcā, taču neizdzīvoja.

Policija apcietinājusi vienu personu, kas tiek apsūdzēta Peina slepkavībā.

Izmantotie resursi:
https://eu.freep.com/story/sports/c...


Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.