Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Matīss Kučinsks

"Wizards" galvenais treneris Brūks: "Vestbruks ir otrais visu laiku labākais saspēles vadītājs"

"Wizards" galvenais treneris Brūks: "Vestbruks ir otrais visu laiku labākais saspēles vadītājs"
Rasels Vestbruks. Foto: AP/Scanpix

Dāvja Bertāna komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Vašingtonas "Wizards" komandā Rasels Vestbruks iepriekšējā spēlē pret Indianas "Pacers" otro reizi karjerā tika pie vismaz 20 atlēkušajām bumbām un 20 rezultatīvajām piespēlēm. Komandas galvenais treneris nosaucis Vestbruku par otru visu laiku labāko saspēles vadītāju NBA vēsturē.

"Iepriekš teicu, ka Rasels [Vestbruks] ir trešais visu laiku labākais saspēles vadītājs šīs līgas vēsturē," teica Skots Brūks, "bet tagad uzskatu, ka viņš karjeru noslēgs kā otrs visu laiku labākais. Neapšaubāmi, ka pirmais ir Maģiskais Džonsons. Tas, ko laukumā dara Vestbruks – neviens saspēles vadītājs neko tādu nav darījis. Neviens."

"Man ir bijusi tā iespēja viņu vērot tuvplānā astoņus gadus," Brūks, kurš iepriekš bija Oklahomsitijas "Thunder" galvenais treneris, turpināja. "Kā jau teicu, saspēles vadītāji nedara laukumā tādas lietas, kādas dara viņš. Viņi tam nav radīti. Noteikti, ka līgā ir spēlētāji ar labāku metienu, labāki citā elementā, bet statistiski nav bijis neviens, kurš spēj demonstrēt to, ko demonstrē Vestbruks. Līga nekad neko tādu nav pieredzējusi."

Šāds salīdzinājums radījis ne mazums diskusiju. Ir daudzi, kas uzskata, ka Vestbruks nekādi nevar būt labāks pat par Stefenu Kariju, Krisu Polu un Džeimsu Hārdenu. Tāpat NBA vēsturē bijuši tādi lieliski saspēles vadītāji kā Oskars Robertsons, Džons Stoktons, Aizeja Tomass, Stīvs Nešs, Džeisons Kids Volts Freizers un citi. Daudzi uzskata, ka Vestbruks ir statistikas mednieks un slikts aizsardzības spēlētājs, kas viņa vērtību krietni samazina.

Oklahomsitijas "Thunder" Vestbruku draftēja 2008. gadā ar kopējo ceturto numuru. 2019. gadā Vestbruks pievienojās Hjūstonas "Rockets", bet aizvadītajā starpsezonā pievienojās Dāvja Bertāna pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards". Šosezon Vestbruks ceturto reizi karjerā sezonu noslēgs ar vidēji iekrātu triple-double, bet karjeras laikā saspēles vadītājs vidēji guvis 23,2 punktus, izcīnījis 7,3 atlēkušās bumbas un atdevis 8,5 rezultatīvās piespēles. 2017. gadā viņš kļuva par līgas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

Izmantotie resursi:
https://nba.nbcsports.com/2021/05/0...


, 2021-05-05 07:15, pirms 3 gadiem
Pagaidīsim kad noraks dažas spēles...tad būs cita dziesma.
Nesen tak vēl bija Vestrbriks utt saukāja un ka plovi tieši dēļ viņa nebūsot ,tgd ceļ debesīs,cilvēki tieciet ar sevi galā vienreiz!
, 2021-05-05 08:26, pirms 3 gadiem
Statistiki varbūt
Other then that FCK NO
, 2021-05-05 09:27, pirms 3 gadiem
Kad atnesīs Vašingtonai pāris gredzenus, tad - jā.
, 2021-05-05 09:38, pirms 3 gadiem
Ko viņš pīpē, es ar gribu visu pasauli redzēt krāsaināku!!
, 2021-05-05 10:33, pirms 3 gadiem
*top 7-8* pēc karjeras sasniegumiem, bet pēc spēles līmeņa noteikti augstāk, tāds 60.gadu TD mašīna Robersons, viņam nestāvētu pat ne tuvumā klāt, ja abi spēlētu vienā laikā.
Tieši tāpēc neredzu jēgu no tiem topiem, kuros salīdzina dažādu ēru spēlētājus. To objektīvi izdarīt vienkārši nav iespējams.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
11

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.
Kavai Lenards. Foto. USA Sports Today. Scanpix
10

Par ASV basketbola superizlases pēdējo dalībnieku kļūst Lenards

Amerikas Savienotās Valstis nosaukušas vīriešu basketbola izlases sastāvu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs. Iepriekš bija zināmi 11 dalībnieki, bet pēdējā vagonā ielēcis Kavai Lenards no Losandželosas "Clippers".