Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Viedoklis: Varonība vai vieglprātība?

Viedoklis: Varonība vai vieglprātība?
Kobe Braients bieži vien spēlējis, neraugoties uz svaigiem savainojumiem
Foto: AFP/Scanpix

Viens no pēdējās desmitgades spožākajiem spēlētājiem Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) Kobe Braients karjeras norietā aizvien biežāk pateicas par to, ka ir svētīts ar veselību un nekad nav sastapies ar nopietniem savainojumiem, kas liegtu doties laukumā. Tomēr laiku pa laikam pasaules mediju aģentūras ziņo – Braients salauzis pirkstu, sastiepis potīti, salauzis degunu, atstāj arēnu uz kruķiem... Mazi savainojumi Kobi nekad nav atturējuši no došanās laukumā. Lai gan – kas nu kuram ir mazs savainojums. Ko nozīmē spēlēšana ar savainojumu un kādas sekas tā var atstāt?

No vienas puses Kobe rāda savu vīrišķību, spēlējot caur sāpēm, apzinoties, ka pēc mača, iespējams, nāksies pārvietoties un pamest spēles norises vietu ar kāda cita palīdzību. Līdzjutēji šādu rīcību - spēlēšanu caur sāpēm, spēlēšanu ar savainojumiem – uztver kā varonību. Viņus var saprast – viņi maksā lielas naudas summas (vismaz aiz okeāna tās var saukt par lielām), lai redzētu savus mīluļus laukumā un redzētu, kā viņi cīnās, neraugoties ne uz ko.

Komandas biedriem šāda kāda spēlētāja rīcība var kļūt par papildu iedvesmu un motivāciju – ja jau viņš tā sitas ar savainojumu, kāpēc man nesekot viņa piemēram, pie tam esot veselam? No otras puses tai pašā "Lakers" komandā pat šosezon bijuši pretēji gadījumi, kad Dvaits Hovards pēc pārciestās muguras operācijas sūdzējās, ka nav pilnībā atguvies un gatavs spēlēt. Kobe toreiz pat publiski izaicināja Dvaitu – vecīt, mums nav laika gaidīt, tev ir jāspēlē ar savainojumu!

"Orange County Register" žurnālists Kevins Dings raksta, ka Kobe jau gadiem spēlē ar papēža piesi ("bone spur") kreisajā kājā. Tieši šī papēža pieša dēļ pēc mača pret Milvoki "Bucks" viņnedēļ Kobe bija spiests pamest arēnu, atbalstoties uz kruķa. Braientam ir bijusi iespēja starpsezonās veikt operāciju un atbrīvoties no šīs problēmas, bet viņš to nekad nav veicis. Kādu iemeslu dēļ? Varbūt baidoties, ka rehabilitācijas process varētu ieilgt, un tas nozīmētu sēdēšanu malā tad, kad citi spēlē.

Kādas var būt sekas, spēlējot ar savainojumu? Un runa nav par vienu gadījumu, bet par konstantu rīcību kā to dara Kobe Braients. Atbildi uz šo jautājumu meklēju pie fiziskās sagatavotības trenera Ērika Visocka, kurš ikdienā rūpējas par Vladivostokas "Spartak Primorye" basketbolistu fizisko kondīciju:

"Savainojums pats par sevi ir rādītājs, ka ķermenis nav izturējis ārējo pretestību, kāda vieda mehānisku ietekmi, vai kādu citu kairinājumu. Iegūstot traumu, rodas zināma veida audu bojājumi. Par piemēru ņemot sastieptu potīti - trauma tomēr neietekmē tikai saites. Jāsaprot, ka iegūtais savainojums rada plašākas sekas nekā tikai sāpes, kuras ar medikamentu palīdzību viegli var īslaicīgi novērst. Tiek ietekmēti kauli, muskuļi, cīpslas, receptori, dažādi refleksi u.t.t.

Laterālās potītes sastiepuma gadījumā tiek sastieptas ārējās saites. Šī trauma izraisa ikra muskuļu saīsinājumu un hipertonusu, tiek negatīvi ietekmēti apakšstilba priekšējās daļas muskuļi - tie kļūst vāji, tiek izmainīta dziļā jušana, tiek radītas mehāniskas izmaiņas - asins izplūdums, tūska, mehāniskie bojājumi u.c. Tā rezultātā, neapzināti pārvēlienā pēda tiek vairāk balstīta uz ārmalas, kas rada papildus risku atkārotai traumai. Tā ir bieži sastopama parādība - savainojums tiek atsvaidzināts un audi tiek vēl vairāk satraumēti, ja trauma netiek izdziedēta līdz galam. Tas var novest pie hroniskas problēmas, ar ko jau ir daudz grūtāk cīnīties. Sportojot, neskatoties uz savainojumu, tas lēnāk dzīst, jo kairinājuma dēļ dzīšana notiek lēni un, tieši pretēji, var pat progresēt iekaisuma reakcijas.

Vel viens svarīgs faktors, kāpēc būtu jāveic pilna rehabilitācija traumas gadījumā - traumētajā vietā tiek izjustas sāpes, un, lai šis kairinājums nebūtu vai būtu mazāks, organisms ieņem tādu pozu vai izmaina kustību mehāniku tā, lai savainotā vieta mazāk slogotos un šis kairinājums mazinātos. Šis kompensātorais mehānisms rada nepareizu kustību stereotipu, veicina muskuļu disbalansu un citas izmaiņas, kuras "aiziet pa ķēdīti". Kompensātorās sistēmas tiek pārslogotas un ir pakļautas jaunai traumai. Tāpēc bieži tiek traumētas pretējās ekstremitātes – ja traumēts labais celis, tad tiek traumēts kreisais un tamlīdzīgi.

Noteikti rekomendētu savainojumu izārstēt līdz galam un parūpēties par savu ķermeni, jo profesionālajā sportā "Tavs ķermenis ir Tavs bizness". Un par to, pirmkārt, jārūpējas pašam. Ir daudzi iemesli, kāpēc tomēr vajadzētu veikt pilnu rehabilitāciju. Tas ļaus aizvadīt ilgāku un pilnvērtīgāku sportista karjeru."

Protams, katrs gadījums ir citādāks. Ir dzirdēts par to, ka klubs liek spēlētājiem doties laukumā pirms savainojums izārstēts pilnībā. Tāpat ne no viena cilvēka vien esmu dzirdējis, kā izskatās un pārvietojas daži no NBA veterāniem pat salīdzinoši neilgi pēc karjeru beigām, un tas nav patīkams skats. Tai pašā laikā ir sportisti, kuri paši nevēlas gaidīt līdz rehabilitācija tiek pabeigta pilnībā, un zināmā mērā taču var saprast arī viņus.

Atbildot uz virsrakstā uzdoto jautājumu, droši vien ne varonība, ne vieglprātība, bet gan mīlestība. Ja tu līdz sirds dziļumiem mīli šo spēli, ir grūti atteikties no spēlēšanas, pat ja to nevajadzētu darīt. Šo rindu autors arī pats savā amatieriskajā līmenī ne reizi vien iedzēris pa ibumetīnam pirms spēlēm un devies cīņā pret citiem tik pat lieliem amatieriem. Ir taču izjūta – ja es varu kustēties un kaut uz mirkli kaut ar pretsāpju līdzekļiem tikt vaļā no sāpēm, tad es spēlēšu! Tad nesvarīgi šķiet ne vien ārstu, bet arī sev tuvāko cilvēku ieteikumi labāk to nedarīt.

Galu galā var diskutēt - vieni apgalvos: sportisti augstākajā līmenī saņem visaugstāko atalgojumu un, ja var paskriet, viņiem jāiet laukumā un tas jāatpelna. Citi atbildēs - veselību (arī pēc karjeras) par naudu nenopirksi...


, 2013-04-01 20:15, pirms 11 gadiem
Dzelzs vīrs!!!
, 2013-04-01 20:20, pirms 11 gadiem
Pa daudz tās visas medicīnas bet raksts, ir ooky.
Slēpts komentārs: Skudriniekss
, 2013-04-01 20:37, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ha ha ha Ēriks Visockis dod padomu Kobe Braijantam, kad spēlēt un kā ārstēties! Vai nav smieklīgi? Kas ir Kobe un kas ir Visockis?!
izlasi rakstu Visockis ne kobem ne kādam citam nedeva padomu tur ir tīrais medicīnas teorijas atstāsts nevis podomu dalīšana
, 2013-04-01 20:40, pirms 11 gadiem
Doktors Haus vienā sērijā izārstētu jebkuru traumu.
Slēpts komentārs: Skudriniekss
, 2013-04-01 20:52, pirms 11 gadiem
Raitcha rakstīja: Tu esi totāls idiots, goda vārds.
Varbūt, vismaz šeit, iztiksim bez savstarpējiem apvainojumiem? Savādāk admini būs spiesti tevi brīdināt!
Slēpts komentārs: valjero
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-01 20:56, pirms 11 gadiem
heh nu padies jums par slavinājumiem
bet neesmu jau nekāds varonis,re Siliņš ir lielāks varonis-iedzēra ibumetīnu un devās laukumā,lai spēlētu un parādītu savu vīrišķibu baigais vecis
, 2013-04-01 20:56, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ha ha ha Ēriks Visockis dod padomu Kobe Braijantam, kad spēlēt un kā ārstēties! Vai nav smieklīgi? Kas ir Kobe un kas ir Visockis?!
Labs jautājums, tikai skepse nevietā. Braients ir basketbolists un Visockis ir fiziskās sagatavotības treneris. Ja runa ir par traumām, tad laikam loģiskāk būtu klausīties Visockī.
Bet nesatraucies, tā tāda tipiska parādība, neesi vienīgais, sauc par atribūcijas kļūdu, kas liek tādiem kā tev domāt - ja labs basketbolists, tad eksperts arī medicīnā, mākslā utt., un viss, ko viņš saka vai dara, ir pareizi un neapšaubāmi.
Ja par traumām - tad arī tev nav taisnība. NBA ir ļoti gari rehabilitācijas periodi (pie mums līdzīgas traumas "saārstē" daudz ātrāk), kuru laikā ne tikai apārstējas, bet pilnībā atjaunojas un atgūst formu, pirms iet laukumā. Kobe tiešām ir viens no izņēmumiem.
, 2013-04-01 21:00, pirms 11 gadiem
valjero rakstīja: simulācija lielākoties, lai celtu reitingus
Ne jau Kobe ir tas, kurš simulē, un ne jau Tu esi tas, kurš var par to spriest
, 2013-04-01 21:00, pirms 11 gadiem
Tante rakstīja: Labs jautājums, tikai skepse nevietā. Braients ir basketbolists un Visockis ir fiziskās sagatavotības treneris. Ja runa ir par traumām, tad laikam loģiskāk būtu klausīties Visockī.
Bet nesatraucies, tā tāda tipiska parādība, neesi vienīgais, sauc par atribūcijas kļūdu, kas liek tādiem kā tev domāt - ja labs basketbolists, tad eksperts arī medicīnā, mākslā utt., un viss, ko viņš saka vai dara, ir pareizi un neapšaubāmi.
Ja par traumām - tad arī tev nav taisnība. NBA ir ļoti gari rehabilitācijas periodi (pie mums līdzīgas traumas "saārstē" daudz ātrāk), kuru laikā ne tikai apārstējas, bet pilnībā atjaunojas un atgūst formu, pirms iet laukumā. Kobe tiešām ir viens no izņēmumiem.
Paldies par Tavu viedokli, Tante!
, 2013-04-01 21:04, pirms 11 gadiem
nayt rakstīja: Ne jau Kobe ir tas, kurš simulē, un ne jau Tu esi tas, kurš var par to spriest
Un tu neesi tas, kurš man te norādīs vai par to varu spriest
, 2013-04-01 21:04, pirms 11 gadiem
Visu cieņu otru šādu cilvēku būtu grūti atrast..

Apsveru arī domu par to, ka Kobe grib spēlēt, jo apzinās, ka tā pat ilgi vairs nespēlēs, tāpēc jāspēlē kamēr var..vienalga ko tas prasa..
, 2013-04-01 21:09, pirms 11 gadiem
Par Kobes traumām papildus varēja arī labi uzzināt no A.Fadejeva intervijas (SA laikam pagājušogad bija, bet varbūt jau aizpagājušogad-laiks ātri skrien)!
Domāju, ka Kobes problēma nav tas "piesis", bet ja nemaldos - kreisais ceļgals (ar to viņš ir nodarbināts visu starpsezonu). GER un ESP fizioterapeiti viņu labi uzprišina vasaras laikā
, 2013-04-01 21:10, pirms 11 gadiem
Tante rakstīja: Labs jautājums, tikai skepse nevietā. Braients ir basketbolists un Visockis ir fiziskās sagatavotības treneris. Ja runa ir par traumām, tad laikam loģiskāk būtu klausīties Visockī.
Bet nesatraucies, tā tāda tipiska parādība, neesi vienīgais, sauc par atribūcijas kļūdu, kas liek tādiem kā tev domāt - ja labs basketbolists, tad eksperts arī medicīnā, mākslā utt., un viss, ko viņš saka vai dara, ir pareizi un neapšaubāmi.
Ja par traumām - tad arī tev nav taisnība. NBA ir ļoti gari rehabilitācijas periodi (pie mums līdzīgas traumas "saārstē" daudz ātrāk), kuru laikā ne tikai apārstējas, bet pilnībā atjaunojas un atgūst formu, pirms iet laukumā. Kobe tiešām ir viens no izņēmumiem.
vovo. Dēļ tā, ka kobe labi iemācījies pārvaldīt basīša bumbu, tāds Skudrinieks noteikti viņam prasītu padomu arī juridiskos jautājumos, medicīnā, vēsturē, fizikā, ķīmijā, ja vien būtu iespēja
, 2013-04-01 21:22, pirms 11 gadiem
Kobe ir īsts dzelzs vecis. Un tie, kuri to apšauba - muļķi.
, 2013-04-01 21:43, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Kobe ir īsts dzelzs vecis. Un tie, kuri to apšauba - muļķi.
Un kas tu esi? Ja kobem buutu reaala trauma, tad vins gribeedams nevareetu raadiit savu labaako sniegumu, tad jau sanak, ka visi paareejie ir simulanti
, 2013-04-01 21:48, pirms 11 gadiem
valjero rakstīja: Un kas tu esi? Ja kobem buutu reaala trauma, tad vins gribeedams nevareetu raadiit savu labaako sniegumu, tad jau sanak, ka visi paareejie ir simulanti
Tu esi tik jocīgs, goda vārds. Tu jau paliec dīvains aiz savas trakās heitošanas. Reala trauma ir tāda, ka nevar spēlēt ja? Ja Tu būtu nospēlējis basketbolu tos gadus, ko tu te lielījies, tad tev vajadzēja saprast. Bet nekā. Smiekls nāk par tevi. Nožēlojams jau paliec.
, 2013-04-01 21:53, pirms 11 gadiem
Viņš ir gan pārgalvīgs, gan vieglprātīgs, gan varonis, tāpēc es viņu cienu un respektēju. Īsts dzelzs vīrs, kurš nav tāda princese kā LeBrons vai kāds cits. Noteikti viens no, ja ne pat izcilākais basketbolists kāds ir dzīvojis, un par tādu viņš kļuva tikai tāpēc, ka cīnās un nepadodās mazu traumu dēļ, jo ja viņš var spēlēt un trauma var pagaidīt, tad viņš to darīs! Kobe Bryant-ironman
, 2013-04-01 22:05, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Tu esi tik jocīgs, goda vārds. Tu jau paliec dīvains aiz savas trakās heitošanas. Reala trauma ir tāda, ka nevar spēlēt ja? Ja Tu būtu nospēlējis basketbolu tos gadus, ko tu te lielījies, tad tev vajadzēja saprast. Bet nekā. Smiekls nāk par tevi. Nožēlojams jau paliec.
esmu nospēlējis, un zinu ko noziimee, kad tu juuti, ka saapes ir lielaakas par tavaam iespeejaam atrasties laukumā. Labaak atbildi par saviem vaardiem, kad apvainoji novicki, tad kautkaa atbildes no teviim nevar sagaidiit, bet kad kaads, kautko ne pa tavam domu gaajienam pateiks par kobi, taa tie visi uzreiz ir heiteri, mulkji utt.

Par kobi, ja noņemtu fana brilles, pats arii atziitu, ka reizeem vins to traumu buushanu uzpuus, lai fanu aciis buutu lielaaks ''dzelzs vecis''

Jociigs neesmu, es vnk atbildeeju tavam apvainojumam, ka visi ir mulkji, kuri neuzskata kobi par dzelzs veci.
, 2013-04-01 22:06, pirms 11 gadiem
Līga prasa. Sak no musu puses- speletaji atdodas par vairaak nekaa 100%, tad gaidam ari no jums- skatitajiem, sponsoriem, utt to pashu.
Protams ari playoff un tikshana tajaa.
, 2013-04-01 22:10, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Tu esi tik jocīgs, goda vārds. Tu jau paliec dīvains aiz savas trakās heitošanas. Reala trauma ir tāda, ka nevar spēlēt ja? Ja Tu būtu nospēlējis basketbolu tos gadus, ko tu te lielījies, tad tev vajadzēja saprast. Bet nekā. Smiekls nāk par tevi. Nožēlojams jau paliec.
Un atbildi, kas tu esi, ja visi pārējie ir muļķi? Austrumu gudrais, kobes aarsts? ka viennoziimiigi vari teikt, ka vins uz nevienas ''traumas'' reekina nav ceelis savas akcijas?
, 2013-04-01 22:18, pirms 11 gadiem
valjero rakstīja: esmu nospēlējis, un zinu ko noziimee, kad tu juuti, ka saapes ir lielaakas par tavaam iespeejaam atrasties laukumā. Labaak atbildi par saviem vaardiem, kad apvainoji novicki, tad kautkaa atbildes no teviim nevar sagaidiit, bet kad kaads, kautko ne pa tavam domu gaajienam pateiks par kobi, taa tie visi uzreiz ir heiteri, mulkji utt.

Par kobi, ja noņemtu fana brilles, pats arii atziitu, ka reizeem vins to traumu buushanu uzpuus, lai fanu aciis buutu lielaaks ''dzelzs vecis''

Jociigs neesmu, es vnk atbildeeju tavam apvainojumam, ka visi ir mulkji, kuri neuzskata kobi par dzelzs veci.
Ja Kobe nav basketbola dzelzs vīrs, tad ko gan var pateikt citu?

Pie tam, tev nav pieejama tāda medicīna kā NBA, tāpēc tu arī nevari paspēlēt ... Neesi nekad dzirdējis, ka sportisti spēlē uz špricēm? Laikam jau nee. Tāpēc nav jābrīnās, ka pa laukumu skrien itkā nekas nebūtu, bet kad atlaiž, tad paiet nevar.

Sajūta tāda, ka Tu uzskati, ka visas traumas ir uzpūstas, un Kobe patiesībā ir veselāks par veselu.
, 2013-04-01 22:20, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Ja Kobe nav basketbola dzelzs vīrs, tad ko gan var pateikt citu?

Pie tam, tev nav pieejama tāda medicīna kā NBA, tāpēc tu arī nevari paspēlēt ... Neesi nekad dzirdējis, ka sportisti spēlē uz špricēm? Laikam jau nee. Tāpēc nav jābrīnās, ka pa laukumu skrien itkā nekas nebūtu, bet kad atlaiž, tad paiet nevar.

Sajūta tāda, ka Tu uzskati, ka visas traumas ir uzpūstas, un Kobe patiesībā ir veselāks par veselu.
Atbildi, kas tu esi? Izskatās, tu tikai maaki apvainot
, 2013-04-01 22:20, pirms 11 gadiem
valjero rakstīja: Un atbildi, kas tu esi, ja visi pārējie ir muļķi? Austrumu gudrais, kobes aarsts? ka viennoziimiigi vari teikt, ka vins uz nevienas ''traumas'' reekina nav ceelis savas akcijas?
Kā es to varu teikt? Es to varu teikt tāpēc, ka to saka cilvēki, kas ir tuvāk Kobem nekā Tu vai es. Bet kā Tu vari teikt, ka viņš pietēlo? Tev vispār tāda pamata nav, tik cik tavas paša iedomas.
, 2013-04-01 22:23, pirms 11 gadiem
valjero rakstīja: Atbildi, kas tu esi? Izskatās, tu tikai maaki apvainot
Ko man tev atbildēt tā arī īsti nesaprotu. Es apvainoju konrēti tevi, jo tāds liekulis nav pelnījis, lai viņu liktu mierā.

Cilvēks kuram nevar ticēt ne uz vārda. Ja jau speciāli Tu noliec LBJ tikai, lai kādam ieriebtu, tad tavi uzskati mainās. Pirms tam arī atbalstīji Kobi, bet tagad noliec, nejau dēļ tā, ka tev viņš nepatiktu, bet dēļ tā, ka tev nepatīk mans viedoklis. Un tādi cilvēki ir zemāki par zemi, sūdi un nekas vairāk.
, 2013-04-01 22:25, pirms 11 gadiem
Man vairāk interesē ārstu viedoklis par Kevin Ware savainojumu.

Ja kāds nezin, rekur links: KEVIN WARE INJURY! Louisville vs Duke | March...

Ar vājiem nerviem neskatīties.

Čalis it kā normāli, leca bloķēt, nepiezemējās uz neviena cita kājas vai kā cita, tikai savas, bet šitā izlauzt kāju! Visās spēlēs tādas epizodes, bet viss normāli, dažreiz kādu potīti samežģī, bet šāda trauma vēl nav redzēta. Uz kā pamata?
, 2013-04-01 22:31, pirms 11 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Man vairāk interesē ārstu viedoklis par Kevin Ware savainojumu.

Ja kāds nezin, rekur links: KEVIN WARE INJURY! Louisville vs Duke | March...

Ar vājiem nerviem neskatīties.


Čalis it kā normāli, leca bloķēt, nepiezemējās uz neviena cita kājas vai kā cita, tikai savas, bet šitā izlauzt kāju! Visās spēlēs tādas epizodes, bet viss normāli, dažreiz kādu potīti samežģī, bet šāda trauma vēl nav redzēta. Uz kā pamata?
Kauli vāji. Nekas cits tur vairāk nevar būt. Varbūt sakrita viss tieši tā, lai tik traki salauztu to kāju. Nevar jau zināt, kāda viņam ir med. vēsture. Mož pirms tam arī labi lūzis kkas viņam. Tagad būs iemesls dzert pienu vairāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-01 22:46, pirms 11 gadiem
It's all about #24 rakstīja: Viņš ir gan pārgalvīgs, gan vieglprātīgs, gan varonis, tāpēc es viņu cienu un respektēju. Īsts dzelzs vīrs, kurš nav tāda princese kā LeBrons vai kāds cits. Noteikti viens no, ja ne pat izcilākais basketbolists kāds ir dzīvojis, un par tādu viņš kļuva tikai tāpēc, ka cīnās un nepadodās mazu traumu dēļ, jo ja viņš var spēlēt un trauma var pagaidīt, tad viņš to darīs! Kobe Bryant-ironman
Zelta vārdi
, 2013-04-01 22:55, pirms 11 gadiem
Ko, te murgo kāds par kautkādu simulēšanu ... Nu tas ir totāli tizli tā teikt. Liekas, ka basketbolam neseko vispār. Var teikt, ka uztaisa to visu daudz krāsaināku, bet sāpes jau no tā nemazinās. Un spēlē caur traumām viņš. Viennozīmīgi dzelzis iekš NBA. Mazie puikas kautko sadusmojušies uz Kobi, kā kautko labu pasaka, tā uzreiz tā nav taisnība.
, 2013-04-02 00:14, pirms 11 gadiem
nu ārsti jau ar ir dažādi,viens izmanto vienas metodes,cits otras,man jau liekas,ka NBA ārstiem ir daudz lielāka pieredze un iespējas veikt dažādas manipulācijas,kuras mūsu dakteriem pat sapņos nav rādījušās, kā tādas traumas saārstēt
, 2013-04-02 01:04, pirms 11 gadiem
"...viņi maksā lielas naudas summas (vismaz aiz okeāna tās var saukt par lielām),"

Nu protams,"bagātajiem" latviešiem un eiropiešiem tas tāds sīkums. Smieklīgi!
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
27

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.