Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Pasečņiks: "Sezonas sākumā sapratu, ka šobrīd NBA nevarēšu atgriezties"

Pasečņiks: "Sezonas sākumā sapratu, ka šobrīd NBA nevarēšu atgriezties"
Anžejs Pasečņiks. Foto: FIBA

LETA. Centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks sezonas sākumā sapratis, ka vismaz šobrīd viņam nebūs iespēja atgriezties Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), pirmdien sarunā ar žurnālistiem atklāja sportists.

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmdien sāka gatavošanos 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas pirmajām spēlēm ar Slovākiju un Serbiju. Pasečņiks tikai nesen sāka sezonu, šomēnes papildinot Spānijas kluba Seviljas "Real Betis" rindas. "Viens no iemesliem, kāpēc es beidzu gaidīt kādu labāku piedāvājumu, bija tas, ka ilgu laiku nebiju spēlējis basketbolu. Visu laiku trenējos individuāli un bija sajūta, ka kļūstu labāks, taču tajā pašā laikā stāvu uz vietas, jo nespēlēju laukumā. Psiholoģiski biju nobriedis - viss, pietiek gaidīt. Tieši tad atnāca piedāvājums, un pieņēmu lēmumu braukt un spēlēt," stāstīja Pasečņiks.

Jaunajā komandā, kuru pārstāv arī Dairis Bertāns, Pasečņiks aizvadījis divus mačus. Seviljas vienība gan ir viena no Spānijas augstākās līgas (ACB) pastarītēm un pagaidām demonstrē nepārliecinošu sniegumu. "Nebiju spēlējis deviņus, desmit mēnešus. NBA Vasaras līgā uzspēlēju dažus mačus, bet tā spēļu prakse nebija liela. Bet kopumā varu teikt, ka jā - ir progress. Grūti iejusties, bija tikai pāris treniņu pirms pirmās spēles, un komandai tā situācija arī nav tik laba, nespēlējam tik labu basketbolu. Ielēkt tādā komandā un uzreiz spēlēt ļoti labi - tas nav viegli. Vasarā bija iespēja treniņos uzspēlēt "pieci pret pieci", nevis tikai vienam pašam mest pa grozu. Tāpēc arī daļēji biju iespēlējies un man sanāca pāreja no nespēlēšanas uz spēlēšanu," skaidroja centra spēlētājs.

Pasečņiks sezonas sākumā bija bez kluba. Šovasar viņš NBA Vasaras līgā Ņūorleānas "Pelicans" sastāvā piecos mačos vidēji guva 7,2 punktus un izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas. "Sezonas sākumā es sapratu, ka NBA nebūs, lai gan vasarā bija iespēja ielēkt tajā vilcienā. Kad sākās sezona, gaidīju uz Eirolīgas komandām, bet atkal patraucēja tas, ka ilgi nebiju spēlējis. Komandas it kā bija interesējušās, bet nezināja, cik esmu gatavs," par iespējām turpināt karjeru Eiropā stāstīja Pasečņiks.

Pirmdien Latvijas valstsvienība uzsāka treniņus, bet jau 25.novembrī izbraukumā spēkosies ar Serbijas izlasi un turpinājumā 29.novembrī uzņems mājās Slovākijas vienību. Pasečņiks šovasar Valmierā esot vērojis, kā Latvijas basketbola izlase aizvada pārbaudes maču ar Slovākiju. "Tā ir diezgan laba komanda, redzēsim, kāds tagad būs sastāvs. Vēl neesam skatījušies, tikai pirmo dienu savācāmies, izgājām kombinācijas, jo daudzi džeki kādu laiku nav bijuši izlasē. Es arī diemžēl vairākus gadus neesmu spēlējis izlasē un pie šī trenera ir jaunas kombinācijas. Psiholoģiski nedaudz smaga diena bija - visas tās kombinācijas vienā diena iemācīties. Turklāt, lielākā daļa džeku tikai šodien ielidoja. Pašam sanāca tikai 50 minūtes pagulēt," par gaidāmajām spēlēm un pirmo treniņu stāstīja basketbolists.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā 32 Eiropas zonas komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Ar katru grupas komandu notiks divas spēles - viena mājās, viena viesos. Spēles paredzētas trīs logos: 20.-30.novembris, 21.februāris - 1.marts (2022.gads), 27.jūnijs - 5.jūlijs (2022.gads). Katras grupas trīs spēcīgākās izlases iekļūs kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā, kur aizvadīs vēl sešas spēles. Šajā kārtā spēles notiks 22.-30.augusts, 7.-15.novembris, 20.-28.februāris (2023.gads). Katrā no logiem izlases aizvadīs divas spēles. Pasaules kausa pamatturnīru sasniegs četru grupu trīs spēcīgākās izlases. Kopumā no Eiropas zonas Pasaules kausam kvalificēsies 12 valstsvienības. Pasaules kausa finālturnīrs 2023.gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās.

Izmantotie resursi:
LETA


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-11-22 21:05, pirms 2 gadiem
Rastorgujevs Lohs rakstīja: Kads nba? Jau acb ir pa augstu tev. Tulit vel paverosim ko pret serbu 5. sastavu vari
skarbi bet patiesi!
, 2021-11-22 21:19, pirms 2 gadiem
Andžej tu pats dzirdi ko saki?
, 2021-11-22 21:20, pirms 2 gadiem
Andža ir NBA rezerves centrs un nevajag viņu nolikt. Viņš Acb vēl parādīs uz ko spējīgs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-11-22 21:33, pirms 2 gadiem
Rastorgujevs Lohs rakstīja: Ne kurucs ne pasech nav nba shpileri, pat eiroliga ne. Eiroliga vini var tikt tikai tad annochka viniem izbrauks celu kaa Timkinam
Kurucs tač labi kapāja Nets līdz sex skandālam, kas noraka viņa karjeru NBA
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-11-22 21:51, pirms 2 gadiem
wifebeater rakstīja: Kurucs tač labi kapāja Nets līdz sex skandālam, kas noraka viņa karjeru NBA
Viņa mentālais aspekts viņu iegāza
, 2021-11-23 08:24, pirms 2 gadiem
Bez spēļu prakses būs pagrūti sakarīgu sniegumu parādīt. Gribās gan lai Andžejam un izlasei viss izdodas.
, 2021-11-23 10:29, pirms 2 gadiem
Domāju, ka Spānijā dabūja darbu tikai dēļ CV ieraksta par NBA. Reāli tik ilgi bez spēļu prakses esošu spēlētāju neņemtu spēcīgas līgas komanda, kas meklē pastiprinājumu.
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Aigars Šķēle. Foto: Rafał Jakubowicz/Stal Ostrów Wielkopolski

Siliņam 18 punkti, Šķēlem 10+8+8+8 Polijas līgas spēlē, Bagatska padotie izsēj +22

Polijas basketbola meistarsacīkstēs otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja latviešu pārstāvētā Ostruvas Velkopolskas "Stal" (bilance 18-11), savā laukumā ar 96:93 pieveicot vienu no sekotājām Ļubļinas "Start" (16-13).
Klaipēdas "Neptūnas" basketbolists Žigimants Janavičs (Nr. 4). Foto: BC Neptūnas Klaipėda

Šmitam piecas piezīmes, "Žalgiris" divu pagarinājumu drāmā zaudē Klaipēdā

Pirmo klupienu Lietuvas Basketbola līgā (LKL) kopš 27. novembra piedzīvoja valsts vadošā komanda Kauņas "Žalgiris", izbraukumā divu papildlaiku kaujā piekāpjoties (112:114) Klaipēdas "Neptūnas".