Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

J. Bērziņš Polijas līgā sāk ar double-double, Butjankovs pievienojas Zaķim Nīderlandē

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

J. Bērziņš Polijas līgā sāk ar double-double, Butjankovs pievienojas Zaķim Nīderlandē
Jānis Bērziņš. Foto: Marcin Bodziachowski

Ar panākumu jauno Polijas basketbola čempionāta sezonu sākusi Jāņa Bērziņa pārstāvētā Varšavas "Legia", kas ar 82:73 apspēlēja "Sokół Łańcut" vienību. Latviešu vieglais uzbrucējs izcēlās ar 12 gūtiem punktiem un desmit atlēkušajām bumbām. Tikmēr jaunu klubu atradis Artjoms Butjankovs, kurš kļuvis par Ronalda Zaķa komandas biedru Nīderlandē.

Jānis Bērziņš "Legia" rindās spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, un laukumā pavadītajās 23:17 minūtēs guva 12 punktus (2p 3/4, 3p 2/3), kā arī savāca desmit atlēkušās bumbas, kas bija labākais rādītājs komandā.

• "Legia" komfortablu pārsvaru iekrāja jau pēc pirmā puslaika (52:36), un zaudēja tikai ceturto ceturtdaļu (10:19). Tas gan neliedza jauno Polijas līgas sezonu sākt ar pārliecinošu uzvaru (83:72).

• Bērziņa pārstāvētā komanda būs ne tikai viena no favorītēm uz titulu vietējā čempionātā, bet arī spēlēs FIBA Čempionu līgā, kurā "Legia" ielozēta C apakšgrupā kopā ar Izraēlas "Hapoel Holon", beļģu "Ostende" un turku "Galatasaray".

• Tikmēr jaunu komandu atradis cits latviešu basketbolists Artjoms Butjankovs. Savulaik arī Latvijas izlasē spēlējušais rēzeknietis panācis vienošanos ar latviešu centra Ronalda Zaķa pārstāvēto Nīderlandes klubu Groningenas "Donar". Iepriekšējo sezonu Butjankovs Itālijas komandā "Reggio Emilia", kurā gan pie spēlēšanas netika.

• "Vēlos pateikties "Donar" organizācijai par doto iespēju sevi parādīt Eiropā. Nav viegli vienā mirklī dzīvi apgriezt kājām gaisā, bet pieņemu izaicinājumus. Kā ziniet, iepriekš spēlēju Krievijas Superlīgā, taču nevarēju tur palikt, sākoties karam. Esmu pilns enerģijas, lai palīdzētu komandai sasniegt mērķus visos turnīros," kluba paziņojumā izteicies Butjankovs.

• "Donar" komanda spēlē jaunizveidotajā Beļģijas un Nīderlandes apvienotajā līgā, kur pērn ieņēma septīto vietu. Šogad "Donar" spēlēs arī FIBA Eiropas kausā. Komanda pagājušajā sezonā kļuva par Nīderlandes kausa ieguvēju, bet Eiropas kausā neizkļuva no grupu turnīra. "Donar" septiņas reizes kļuvusi par valsts čempioni un tāpat septiņas reizes ieguvusi Nīderlandes kausu. Aizvadītajā sezonā vienība Beļģijas-Nīderlandes līgā izcīnīja otro vietu.

Izmantotie resursi:
https://plk.pl/mecz/141909/rawlplug...

     [+] [-]

, 2022-09-22 23:01, pirms 2 gadiem
uz izlasi!

     [+] [-]

, 2022-09-23 06:24, pirms 2 gadiem
Zaudējot finālā,nevar izcīnīt otro vietu...Tu to iegūsti tāpēc,ka zaudēji finālā..

     [+] [-]

, 2022-09-23 07:57, pirms 2 gadiem
coldasice rakstīja: Zaudējot finālā,nevar izcīnīt otro vietu...Tu to iegūsti tāpēc,ka zaudēji finālā..
Bet vieta finālā ir jāizcīna, tātad arī otrā vieta ir izcīnīta, pat zaudējuma gadījumā