Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Gražulis: ''Izvēlējos pievienoties Trento, jo mani pārliecināja trenera skatījums''

Gražulis: ''Izvēlējos pievienoties Trento, jo mani pārliecināja trenera skatījums''
Andrejs Gražulis un "Trento" kluba prezidents Luidži Longi. Foto: Eagle Basket

Vakar jaunajā komandā Trento ''Dolomiti Energia'' tika prezentēts Latvijas izlases uzbrucējs Andrejs Gražulis. Basketbolists preses konferencē atklāja, ka pievienošanos Trento vienībai sekmējis trenera Molinas skatījums par komandas iespējām un latvieša lomu tajā. Tāpat Gražulis izcēla vasaru Latvijas izlasē un Kristapa Porziņģa dalību tajā.

''Izvēlējos pievienoties Trento, jo mani pārliecināja trenera Emanueles Molina skatījums gan par komandas iespējām, gan manu lomu tajā. Pieņemt lēmumu palīdzēja arī kluba dalība ULEB Eirokausā. Spēlēt uz tik lielas skatuves būs ne tikai grūti, bet arī aizraujoši. Daudz trenējamies ar komandu. Kopā esam spēlējuši piecas reizes. Šonedēļ ieradās arī Drū Krofords. Redzēsim, kā mainīsies rotācija, viņam iejūtoties, bet šobrīd domāju, ka esam uz pareizā ceļa,'' sacīja Latvijas izlases uzbrucējs Andrejs Gražulis.

''Man ļoti patīk dzīve Itālijā. Arī mana ģimene labi iejutusies jaunajā pilsētā. Saspringtā treniņu grafika dēļ vēl nav sanācis iepazīties ar pilsētu, taču nevaru sagaidīt, kad varēšu to izdarīt.''

''Mana pieredze nacionālajā izlasē? Tās rindās spēlēt vienmēr ir saviļņojoši, īpaši, ja blakus ir tāds talants kā Kristaps Porziņģis. Redzēt, ko viņš spēj televīzijas ekrānā, un pēc tam spēlēt kopā dzīvajā ir kas pavisam cits. Viņš ir ļoti apdāvināts gan tehniski, gan fiziski. Porziņģa atrašanās laukumā atbrīvo rokas komandas biedriem,'' par dalību valstsvienībā un tās spilgtāko zvaigzni Kristapu Porziņģi teica Gražulis.

Izmantotie resursi:
https://www.ildolomiti.it/sport/202...


Artūrs Strautiņš. Foto: FIBA
16

13 sezonas Itālijā: Strautiņš pagarina līgumu Tortonā līdz 2027. gadam

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Artūrs Strautiņš pagarinājis līgumu ar Itālijas A sērijas vienību Tortonas ''Derthona Basket'' līdz 2027. gadam, pavēstījis klubs.
Dāvis Rozītis spēlē pret "Voluntari". Foto: Diana Jesin/Tartu Ülikool

Rozīša 12+7+6 nepaglābj Tartu no sakāves Rumānijā un izstāšanās no Ziemeļu līgas

Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) ceturtdaļfinālu nepārvarēja Gundara Vētras trenētā "Tartu Universitāte", otrajā cīņā ar 69:92 zaudējot Ainara Bagatska vadītajai "Voluntari" un divu spēļu summā kapitulējot ar 152:168.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.