Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Šķēlem rezultatīvākā sezonas spēle, Šmitam 13 punkti uzvarā Lietuvā

Šķēlem rezultatīvākā sezonas spēle, Šmitam 13 punkti uzvarā Lietuvā
Aigars Šķēle. Foto: BM Stal Ostrów Wielkopolski

Šodien spēles Eiropas dažādās līgās aizvada Latvijas basketbolisti. Itālijas otrajā līgā 13 punktus guva Roberts Stumbris, bet viņa pārstāvētā ''Trapani'' ar 15 punktu pārsvaru piekāpās ''Cantu''. Sezonas rezultatīvāko maču Polijā aizvadīja Aigars Šķēle, kurš ''Stal'' sastāvā guva 27 punktus, taču ar to nebija gana, lai izcīnītu uzvaru. Lietuvā Rolands Šmits ar 13 punktiem sekmēja ''Žalgiris'' iekļūšanu Mindauga kausa pusfinālā.

Itālija

• Itālijas pēc spēka otrās līgas ietvaros zaudējumu piedzīvoja Roberta Stumbra ‘’Trapani’’, kas ar 67:82 piekāpās ‘’Cantu’’.

• Stumbris 35 minūšu laikā kļuva par dalīti trešo rezultatīvāko spēlētāju komandā. Viņš guva 13 punktus (1p. 1/3, 2p. 2/4, 3p. 3/12). Tāpat uzbrucējs izcīnīja četras atlēkušās bumbas zem groziem un atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

• ‘’Trapani’’ šis kļuva par 11. zaudējumu 16 spēlēs. Tas ļauj ieņemt devīto vietu turnīrā 13 komandu konkurencē.

• Uzvaru Itālijas augstākajā līgā svinēja Andreja Gražuļa ‘’Trento’’, kas ar 90:80 pārspēja ‘’Varese’’. Gražulis nospēlētajās 29 minūtēs guva 12 punktus (1p. 2/2, 2p. 5/9, 3p. 0/2). Gražulis kļuva par savas vienības labāko cīnītāju par atlēkušajām bumbām, tiekot pie septiņām. Tāpat spēka uzbrucējam viena rezultatīva piespēle.

• Ar deviņām uzvarām 16 spēlēs ‘’Trento’’ ieņem augsto piekto vietu turnīra tabulā.

• Uzvaru svinēja arī Artūra Strautiņa pārstāvētā ‘’Reggio Emilia’’, kas ar 73:68 pārspēja Eirolīgas klubu Milānas ‘’Olimpia’’. Strautiņš mēneša sākumā iedzīvojās savainojumā, kas viņam joprojām liedz doties laukumā.

• Šī kļuva par piekto kluba uzvaru sezonā, taču tā nepalīdzēja izkļūt no pēdējās vietas turnīra tabulā.

• Tikmēr neveiksmi piedzīvoja Artjoma Butjankova ‘’Scafati’’, kas ar 74:79 piekāpās ‘’Tortona’’. Butjankovs septiņās minūtēs laukumā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem. Ar sešām uzvarām 16 spēlēs ‘’Scafati’’ ieņem 12. vietu turnīra tabulā.

Spānija

• Uzvaru sērija Spānijas ACB līga pārtrūka Artūra Kuruca pārstāvētajai ‘’Baskonia’’, kas šodien ar 86:91 piekāpās ‘’Obradoiro’’. Pirms šī mača klubs bija uzvarējis astoņās līgas spēlēs pēc kārtas.

Artūrs Kurucs laukumā pavadīja 8:43 minūtes, to laikā metot garām abus divpunktu metienus. Aizsargam viena rezultatīva piespēle, divas personiskās piezīmes un viena izprovocēta piezīme pretiniekiem.

• ‘’Baskonia’’ ir viena no ACB līgas līderēm. Ar 13 uzvarām 17 spēlēs tā pašlaik ierindojusies ceturtajā vietā.

Lietuva

• Mindauga kausa pusfinālā šodien iekļuva Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas ‘’Žalgiris’’, kas šodien otrajā ceturtdaļfināla mačā ar 91:72 pārspēja ambiciozo ‘’Wolves’’. Divu spēļu summā tā bija pārāka ar 186:151.

• Šmits nospēlēja 19:17 minūtes, kļūstot par dalīti otro rezultatīvāko komandā ar 13 punktiem (1p. 4/5, 2p. 3/3, 3p. 1/4). Šmitam arī viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, viena pārķerta bumba, divas personiskās piezīmes un četras izprovocētās piezīmes.

Polija

• Polijā zaudējumu piedzīvoja Aigara Šķēles un Ojāra Siliņa pārstāvētā ‘’Stal’’, kas ar 74:84 piekāpās ‘’Czarni Slupsk’’.

• Par visas spēles rezultatīvāko spēlētāju kļuva Šķēle, kurš maču pabeidza ar gūtiem 27 punktiem (1p. 6/7, 2p. 9/13, 3p. 1/4). Gūtajiem punktiem nospēlētajās 26:03 minūtēs Šķēle vēl arī pievienoja septiņas bumbas zem groziem un trīs rezultatīvās piespēles. Aizsargs aizvadīja rezultatīvāko spēli šajā sezonā.

• Siliņš nospēlēja 26:13 minūtes, iemetot četrus punktus (1p. 1/2, 3p. 1/4). Vēl uzbrucējam viena bumba zem groziem un divas piespēles.

• ‘’Stal’’ piedzīvoja piekto zaudējumu sezonā, taču tā joprojām ieņem otro vietu čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://www.legapallacanestro.com/w...
https://www.acb.com/partido/estadis...
https://lkl.lt/rungtynes/10785
https://www.legabasket.it/game/2382...
https://www.legabasket.it/game/2382...
https://plk.pl/mecz/142040/bm-stal-...


Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller
2

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas basketbola klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Kate Vilka pēdējā spēlē nomedī antilopes, Francijas pusfināls bez latvietēm

Kate Vilka un "Charnay Basket" otrdien, 23. aprīlī, izbraukumā svinēja lielu uzvaru pār "Lattes Montpellier" – 75:64, taču ceturtdaļfināla spēļu summā zaudēja sāncensēm ar 137:141 un neiekļuva Francijas pusfinālā.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
19

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".