Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Artūrs Žagars nākamo sezonu pavadīs Lietuvas talantu kalvē ''Nevežis''

Artūrs Žagars nākamo sezonu pavadīs Lietuvas talantu kalvē ''Nevežis''
Artūrs Žagars. Foto: FIBA

Talantīgais latviešu aizsargs Artūrs Žagars nākamajā sezonā pārstāvēs Lietuvas Basketbola līgas (LKL) klubu Ķēdaiņu ''Nevežis'', kas iepriekšējos gados sevi pieteikusi kā viena no labākajām perspektīvo basketbolistu kalvēm Eiropā.

Latvijas izlases aizsargs Artūrs Žagars karjeru turpinās Lietuvas Basketbola līgā, pievienojoties Ķēdaiņu ''Nevežis''. Sadarbība panākta uz vienu sezonu. Pēc pieejamās informācijas Žagars būs ''Nevežis'' pamatpiecinieka saspēles vadītājs.

2017. gadā Žagars pārcēlās uz Spāniju, kur parakstīja līgumu ar Badalonas ''Joventut''. Aizsargs demonstrēja lielisku sniegumu jauniešu Eirolīgā un nākamajā vasarā aizveda Latvijas izlasi līdz sudraba medaļām Eiropas U18 čempionātā savu skatītāju priekšā. Karjeras turpinājumā talantīgais aizsargs spēlēja arī fārmkluba ''Prat'' rindās, Badalonas pieaugušo komandā un Vācijas Bundeslīgas klubā ''Braunschweig'', kur arī noslēdza aizvadīto sezonu.

Braunšveigas vienībai Žagars pievienojās šā gada sākumā. 13 spēlēs saspēles vadītājs caurmērā iekrāja 7,3 punktus un atdeva 2,7 rezultatīvas piespēles. Spilgtākos mačus Žagars aizvadīja pret Bambergas ''Brose'', gūstot 21 punktu, ''Gottingen'' (17 punkti) un Krailsheimas ''Merlins'' – desmit punkti un septiņas rezultatīvas piespēles.

Latvieša jaunais Lietuvas klubs iepriekšējās sezonās mainījis kursu, koncentrējoties uz jauno un talantīgo basketbolistu attīstīšanu. Ķēdaiņu vienības treneris ir Ģedimins Petrausks, kurš Eiropas čempionātos jauniešiem iepriekš vadījis tieši Žagara paaudzes Lietuvas izlases un zināms kā speciālists, kurš nevairās no jauno basketbolistu iesaistes laukumā.

Aizvadītajā sezonā ''Nevežis'' pārstāvēja Madrides ''Real'' sistēmas audzēknis Amārs Silla, kļūstot par vienu no ''Nevežis'' līderiem. Pēc sezonas senegāliešu centrs demonstrēja produktīvu sniegumu NBA Vasaras līgā.

Bez Sillas ''Nevežis'' aizvadītajā sezonā deva iespēju arī talantīgajam itāļu aizsargam un pašreizējam U20 izlases līderim Abramo Sankam, 17 gadus vecajam francūzim Derilam Duallā un viņa vienaudzim Pauļum Murauskam, kurš tiek uzskatīts par vienu no lietuviešu nākotnes cerībām. Astoņās spēlēs pie teikšanas tika arī 14 (!) gadus vecais Gruzijas centrs Avtandils Bahtadze. Tāpat vienībā spēlēja vairāki Kauņas ''Žalgiris'' sistēmas talanti un latviešu uzbrucējs Rihards Kuksiks.

Vēl sezonu iepriekš ''Nevežis'' kā atspēriena punktu karjerā izmantoja grieķu aizsargs Panajotis Kalaidzakis, kurš pēc gada Ķēdaiņos pārcēlās uz Paņevēžas ''Lietkabelis'' un spilgti sevi pieteica ULEB Eirokausā, bet nu jau pievienojies Grieķijas grandam ''Panathinaikos''. Ķēdaiņu komandā starp pieaugušajiem uzmirdzēja arī viņa dvīņubrālis Jorgoss Kalaidzakis, kurš šobrīd nonācis basketbola mekā un spēlējis gan Milvoki ''Bucks'', gan Oklahomsitijas ''Thunder''.

Jau minēto ''Nevežis'' perspektīvo basketbolistu plejādē ietilpst arī Vācijas centrs Ariels Hukporti. Arī viņš pirms divām sezonām bija viens no ''Nevežis'' līderiem, karjeru vēlāk turpinot Austrālijā. Produktīvs gads Ķēdaiņos strauju karjeras attīstību nesa arī lietuvietim Laurīnam Beļauskam, kurš nu jau divus gadus ir stabils ACB līgas basketbolists, pārstāvot ''Obradoiro''.

Pēc karjeras beigām par ''Nevežis'' sporta direktoru kļuva ilggadējais Lietuvas izlases līderis Jons Mačulis. Pagājušajā sezonā Ķēdaiņu komanda ieņēma desmito pozīciju starp 11. klubiem Lietuvā.

Izmantotie resursi:
https://www.kknevezis.lt/naujienos/...


, 2022-07-20 15:07, pirms 2 gadiem
Varēja jau uz Lakers.
, 2022-07-20 15:12, pirms 2 gadiem
Negribēja sildīt soliņu aiz Zorika muguras, cerams ka džekam nav ekspektācijas ka sametīs 30 acis Žalgirim un tad tikt eirolīgā
, 2022-07-20 15:17, pirms 2 gadiem
Loti labs lemums. Pietiekami augsts limenis un tiks pie daudz minutem!
, 2022-07-20 15:19, pirms 2 gadiem
dinamoRIGA2000 rakstīja: Loti labs lemums. Pietiekami augsts limenis un tiks pie daudz minutem!
Pie minūtēm viņs tiks, ja būs atbilstošs sniegums. Pēdējos 3-4 gadus tāds ir bijis ļooooooti epizidoski, liekot domāt, ka tas vairāk bijis slotas kāta efekts, nevis likumsakarība.
, 2022-07-20 15:25, pirms 2 gadiem
Tās traumas patraucēja veiksmīgi sākt karjeru pieaugušo līmenī
, 2022-07-20 15:30, pirms 2 gadiem
Nu slideni... ļoti slideni
, 2022-07-20 15:34, pirms 2 gadiem
PALDIES DIEVAM ne vefā!!
Lieliski
Slēpts komentārs: cobham
, 2022-07-20 16:04, pirms 2 gadiem
Ir ok, galvenais lai liels speles laiks un laba veselība!
, 2022-07-20 16:07, pirms 2 gadiem
Kāpēc neturpināja spēlēt Vācijā?
, 2022-07-20 16:09, pirms 2 gadiem
cobham rakstīja: Sūdīgs aģents, kkādā leišu sūda blicē, tad labāk Vefā būtu kapājis ar Zoriku startā ietu. Leiši nav nekādi labie saviem kaimiņiem, loģiski, ka dos iespējas vairāk savējiem
Nekāds grands jau nav, bet acīmredzot ar garantijām par lielu lomu un spēles laiku. Lietuvā jau kopējais līmenis ir spēcīgs
, 2022-07-20 16:27, pirms 2 gadiem
cobham rakstīja: Sūdīgs aģents, kkādā leišu sūda blicē, tad labāk Vefā būtu kapājis ar Zoriku startā ietu. Leiši nav nekādi labie saviem kaimiņiem, loģiski, ka dos iespējas vairāk savējiem
Ko nu d.. s, leiši ļoti labprāt latviešus ņem - Smits, Strēlnieks, Bērzs, Kuksiks u.c.
, 2022-07-20 16:28, pirms 2 gadiem
Marcix1994 rakstīja: Nekāds grands jau nav, bet acīmredzot ar garantijām par lielu lomu un spēles laiku. Lietuvā jau kopējais līmenis ir spēcīgs
Būs Top10 līga Eiropā, grozi kā gribi
, 2022-07-20 17:15, pirms 2 gadiem
Viss pareizi, gudrs lēmums. Viņam vairāk par visu vajag tagad spēlēt, nevis sēdēt ACB līgā uz krēsla un Lietuvas čempī pretinieki ir augstāka līmeņa nekā LV. Nākošās sezonas beigās jau atvērsies un noskatīs kāds labāks klubs.
, 2022-07-20 17:31, pirms 2 gadiem
Tad jau būs Nevīžīgais Kedainis.
, 2022-07-20 18:19, pirms 2 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Ko nu d.. s, leiši ļoti labprāt latviešus ņem - Smits, Strēlnieks, Bērzs, Kuksiks u.c.
Par Strēlnieku nebija labās domās un no Šmita gaida jau rezultātus, kamēr viņš pats runā par progresu, tur arī slideni var gadīties
, 2022-07-20 18:20, pirms 2 gadiem
Super! Lai izdodas!
, 2022-07-20 19:01, pirms 2 gadiem
Šis solis manā skatījumā ir pat pārsteidzoši labs. Žagara gadījumā vairs nav vērts skriet pēc tukšiem solījumiem, par lielāku naudu. Tomēr pārak daudz laika ir izniekots. Nevezis ir zināms kā mazbudžeta klubs, ar lielu vēsturi jauno spēlētāju attīstībā, kur būs iespēja daudz spēlēt un sevi parādīt!
P.s.Patika arī variants par VEF, bet garantēto spēļu skaits ČL ir pārāk mazs, tāpēc saprotama un loģiska izvēle
, 2022-07-20 19:28, pirms 2 gadiem
Rubenietis rakstīja: Šis solis manā skatījumā ir pat pārsteidzoši labs. Žagara gadījumā vairs nav vērts skriet pēc tukšiem solījumiem, par lielāku naudu. Tomēr pārak daudz laika ir izniekots. Nevezis ir zināms kā mazbudžeta klubs, ar lielu vēsturi jauno spēlētāju attīstībā, kur būs iespēja daudz spēlēt un sevi parādīt!
P.s.Patika arī variants par VEF, bet garantēto spēļu skaits ČL ir pārāk mazs, tāpēc saprotama un loģiska izvēle
Iespēja daudz spēlēt būs ja demonstrēs rezultātu. Viņš tur būs leģis. Ja nebūs snieguma ātri vien nosēdīsies rezervē un pēc tam būs vajadzīgs tikai Lat-Est apakšgalam. LT līgā basi mauc fiziskāk kā pie mums. Vasaras līgā Žagars uz meļņu, jugu utt fona izskatījās pēc puišeļa. Vai būs duka izsist sev vietu, jo īpaši ņemot vērā traumatismu? Pie šiem apstakļiem VEF pat būtu bijis labāks - jā mazāk spēļu ar jauīgiem pretiniekiem, bet vieglāks grafiks, mazāks fiziskais, lielāka iespēja ka auklēsies (parasti siltumnīcu nosodu, bet Žagara gadījumā siltumnīca normas robežās būtu vajadzīga), toties šeit tiešām būtu garantēts jēdzīgs spēles laiks + psiholoģiski vieglāk un arī vieglāk paspridzināt sametot visādām LV un Igaunijas apakšgala komandām - paceļot gan statistiku un vērtību, gan savu iekšējo garu. Būtībā ar gājienu būt par leģi klubā ar vārdu viņš ir uzlicis Tagad vai Nekad. Ja būs traumas vai neizdosies sevi pierādīt, karjera būs praktiski beigusies (kā augsta līmeņa špīlerim) Ja paspridzinās - tad, protams var sisties uz Rytas, Žalgiri, jauno superklubu vai kādas Eiropas top līgas apakšgalu/vidusgalu.
Artūrs Strautiņš. Foto: FIBA
16

13 sezonas Itālijā: Strautiņš pagarina līgumu Tortonā līdz 2027. gadam

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Artūrs Strautiņš pagarinājis līgumu ar Itālijas A sērijas vienību Tortonas ''Derthona Basket'' līdz 2027. gadam, pavēstījis klubs.
Dāvis Rozītis spēlē pret "Voluntari". Foto: Diana Jesin/Tartu Ülikool

Rozīša 12+7+6 nepaglābj Tartu no sakāves Rumānijā un izstāšanās no Ziemeļu līgas

Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) ceturtdaļfinālu nepārvarēja Gundara Vētras trenētā "Tartu Universitāte", otrajā cīņā ar 69:92 zaudējot Ainara Bagatska vadītajai "Voluntari" un divu spēļu summā kapitulējot ar 152:168.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.