Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Geks ar ''Tindastoll'' dramatiskā galotnē kļūst par Islandes čempionu

Geks ar ''Tindastoll'' dramatiskā galotnē kļūst par Islandes čempionu
Islandes čempioni - Dāvis Geks un ''Tildastoll'' komanda.

Vakar par Islandes Basketbola līgas čempionu kļuva latvietis Dāvis Geks, kurš ar pieciem punktiem 25 minūtēs palīdzēja ''Tindastoll'' vienībai izšķirošajā mačā ar 82:81 pārspēt līdzšinējo čempioni ''Valur''. Geks kļuvis par otro latvieti, kurš izcīnījis Islandes čempiona godu.

Par Islandes Basketbola līgas čempionu ceturtdien kļuva Latvijas basketbolists Dāvis Geks. Viņš kopā ar ''Tindastoll'' izšķirošajā finālsērijas piektajā spēlē ar viena punkta pārsvaru (82:81) pārspēja ''Valur'', tādējādi uzvarot sērijā ar 3-2. Geks izšķirošajā mačā nospēlēja 25:13 minūtes, kurās guva piecus punktus (2p. 1/4, 3p. 1/2), izcīnīja četras atlēkušās bumbas un atdeva vienu rezultatīvo piespēli.

Regulāro sezonu ''Tindastoll'' noslēdza piektajā vietā ar bilanci 13-9, kamēr ''Valur'' bija pirmā (17-5). Izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā Geka pārstāvētais klubs vispirms četrās spēlēs (3-1) pārspēja ''Keflavik'', bet cīņā par finālu arī četrās spēlēs (3-1) bija pārāka par regulārā turnīra otrās vietas ieguvēju ''Njardvik''.

Abas komandas savstarpēji finālā spēkojās arī iepriekšējā sezonā un tad ar tādu pašu rezultātu (3-2) pārāki bija ''Valur'' basketbolisti. ''Tindastoll'' šis kļuva par pirmo Islandes čempionāta titulu, pirms tam trīs reizes zaudējot finālā. Dāvis Geks pirms izslēgšanas mačiem astoņās regulārās sezonas spēlēs vidēji bija guvis 10.5 punktus, izcīnījis 3.6 atlēkušās bumbas un atdevis 1.5 rezultatīvās piespēles. Tāpat basketbolists kļuvis par otro latvieti aiz Mārtiņa Berķa, kurš kļuvis par Islandes čempionu.

Dāvis Geks šajā sezonā pārstāvēja trīs komandas. Sezonu viņš iesāka Pērnavā, tās rindās piedaloties FIBA Eiropas kausā. Pēc tā beigām viņš karjeru uz brīdi turpināja LBL bronzas medaļniecē ''Liepājā'', pēc kā lēma izmantot atvērtā līguma iespējas un pārcelties uz Islandi.


Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.
Rinalds Mālmanis. Foto: Diana Jesin

Mālmanis Igaunijas ceturtdaļfinālu sāk ar 16+8, Rozītim 10+5

Igaunijas Meistarlīgas basketbolā ceturtdaļfinālu pirmajās spēlēs uzvaras izcīnīja Tartu "Ulikool" un Pērnavas "Osta".
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller
2

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas basketbola klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.