Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Čavaram double-double, Stumbrim 20+6, ''Astoria'' uzvar Glivicē

Čavaram double-double, Stumbrim 20+6, ''Astoria'' uzvar Glivicē
Klāvs Čavars. Foto: Enea Abramczyk Astoria Bydgoszcz

Polijas čempionāta latviešu duelī izlases pamatcentra Klāva Čavara double-double sekmēja Bidgoščas ''Astoria'' uzvaru izbraukumā ar 82:77 (18:16, 23:21, 18:20, 23:20) pret Glivices GTK, kuras rindās 20 punktus sameta Roberts Stumbris.

Klāvs Čavars laukumā izgāja viesu starta pieciniekā un nospēlēja nepilnu 31 minūti. Sev atvēlētajā laikā ventspilnieks atzīmējās ar 14 punktiem (2p. 6/11, s.m. 2/3) un 11 atlēkušajām bumbām, noformējot double-double. Centram arī divas piespēles, pārtverta bumba un divi bloķēti metieni. Čavars sakrāja labāko efektivitāti Bidgoščas komandā 22 un +/- rādītāju plus deviņi.

• Vienu no bloķētajiem metieniem Čavars veica tieši pret Stumbri, pie stīpas apstādinot saldenieka mēģinājumu triekt bumbu grozā.

• Mājinieku basketbolists Roberts Stumbris, laukumā izejot pamatpieciniekā, uz parketa pavadīja 36:14 minūtes. Latvieša rēķinā 20 punkti (2p. 3/5, 3p. 4/7, s.m. 2/2), kļūstot par rezultatīvāko GTK rindās. Uzbrucējam arī sešas atlēkušās bumbas un divas piespēles. Stumbris bija lietderīgākais ar efektivitāti 21 un +/- rādītāju mīnus viens.

• Čavara pārstāvētā Bidgoščas ''Astoria'' svinēja 13. uzvaru sezonā, izbraukumā Glivicē ar 82:77 (18:16, 23:21, 18:20, 23:20) pārspējot Roberta Stumbra pārstāvēto GTK.

• ''Astoria'' ar 13 panākumiem un 12 neveiksmēm ieņem sesto vietu Polijas čempionātā, bet Glivices klubs ar četrām uzvarām 25 cīņās atrodas pēdējā, 16. pozīcijā.

• Bidgoščas komanda nākamo maču aizvadīs 26. martā, mājās uzņemot Stargardas ''Spojnia''. Stumbra vienība tajā pašā dienā savā laukumā spēlēs pret Mārtiņa Meiera Vroclavas ''Slask''.


, 2022-03-18 20:45, pirms 2 gadiem
Cavars pelna labu ligumu Eiropa! Ari Stumbrim individuali specigs macs!
, 2022-03-18 21:00, pirms 2 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Cavars pelna labu ligumu Eiropa! Ari Stumbrim individuali specigs macs!
Polija, Vācija, Bulgārija, Ungārijā, Čehijā, Nīderlande ir pagaidām viņa maksimums. Citur viņš pazudīs. Bet progress ir, nenoliedzami, tik auguma cm un ātruma, kā arī metiena tāda, kuru pretiniekam būtu jārespektē nav.
, 2022-03-18 21:23, pirms 2 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Polija, Vācija, Bulgārija, Ungārijā, Čehijā, Nīderlande ir pagaidām viņa maksimums. Citur viņš pazudīs. Bet progress ir, nenoliedzami, tik auguma cm un ātruma, kā arī metiena tāda, kuru pretiniekam būtu jārespektē nav.
Nav obligāti metienam jābūt, pie labiem apstākļiem, var nonākt Eirokausa komandā
, 2022-03-19 01:51, pirms 2 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nav obligāti metienam jābūt, pie labiem apstākļiem, var nonākt Eirokausa komandā
Mēs par šo varam strīdēties jau neskaitāmas reizes, bet beigās man vienmēr ir taisnība, jo acīmredzot es spēju redzēt un vērtēt kritiskāk, precīzāk, kļūdos retāk, kā tā sanāk?
Kad Tu savulaik skandēji, Gromovs ir baigi super? Nav sliktāks par Anžeju, Meiers vispār ir pirmais centrs un krutāks par Pasečniku, es uzreiz teicu, ne viens, ne otrs nav ne tuvu talanta un meistarības ziņā, tieši tāpat par Rodionu, to var runāt neskaitāmas reizes, bet te mēs atkal nonākam pie tās pašas sarunas, spēlētājam ir jābūt kaut kam, kaut kam ļoti labam, lai kompensētu trūkumus, kuri parasti ir visiem. Es par Čavaru varu tikai teikt, ka viņam ir centība, viņš šo to ir pielicis klāt, tā ir pozitīva ziņa, bet viņš nav kļuvis ne garāks, ne lecīgāks(es domāju tieši lecienu), viņš nevar stabili uzmest pustālo vai truli. Ikvienā cīņā, kur viņam pretī nāks adekvāts centrs, 2,10-2,15, viņš lielākoties kāsīs vienos vārtos. Tas ir fakts
, 2022-03-19 01:55, pirms 2 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nav obligāti metienam jābūt, pie labiem apstākļiem, var nonākt Eirokausa komandā
Nejauksim dažādas lietas, jā, nonākt var, būt sekmīgs augstā līmenī, nē. Jo stàsies spēkā visi manis iepriekš uzskaitītie nosacījumi. Polija viņam ir ideāla vieta. Viņš pat nav tik labs, kā Meiers, pirms viņam iestājās kritums.
Vai atceries, kas notika ar Meieri? Viņš pārlēca augstāk par savu d..u un momentā tajā līmenī pazuda. Tas arī visu pasaka.
Krišs Helmanis. Foto: Eibner/Imago Images/Scanpix

Helmanim 8+11 Vācijā, Jakoviča pārstāvētā Spānijas otrās līgas līdere pārtrauc uzvaru sēriju

Latviešu basketbolisti piektdienas vakarā aizvadījuši spēles Vācijas un Spānijas līgās.
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Aigars Šķēle. Foto: Rafał Jakubowicz/Stal Ostrów Wielkopolski

Siliņam 18 punkti, Šķēlem 10+8+8+8 Polijas līgas spēlē, Bagatska padotie izsēj +22

Polijas basketbola meistarsacīkstēs otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja latviešu pārstāvētā Ostruvas Velkopolskas "Stal" (bilance 18-11), savā laukumā ar 96:93 pieveicot vienu no sekotājām Ļubļinas "Start" (16-13).