Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Gražulis rezultatīvākais uzvarā pār Kohu, Mejerim 9+7 pret Itālijas līderi

Gražulis rezultatīvākais uzvarā pār Kohu, Mejerim 9+7 pret Itālijas līderi
Andrejs Gražulis. Foto: Allianz Pallacanestro Trieste

Ārzemju basketbola līgās produktīvu sniegumu šovakar aizvadīja latviešu spēka uzbrucēji Andrejs Gražulis un Mareks Mejeris. Latviešu basketbolisti spēles aizvadīja arī Spānijā, Vācijā un Grieķijā.

Itālija

• Latviešu klubu duelī "Trieste" ar 84:72 pārspēja "Cremona", izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas un pakāpjoties uz septīto vietu, kā arī sagādājot pēdējās vietas īpašniecei ceturto neveiksmi pēc kārtas.

• Uzvarētāju labā rezultatīvākais bija Andrejs Gražulis, kurš 31 minūtē izcēlās ar 17 punktiem (2p. 7/7, 3p. 1/2, 1p. 0/1), deviņām atlēkušajām bumbām, vienu bloķētu metienu un vienu rezultatīvu piespēli. Verners Kohs viesiem sešās minūtēs tika pie trim punktiem (3p. 1/2) un vienas atlēkušās bumbas.

• Uzreiz aiz labāko astotnieka atrodas Latvijas izlases trenera Lukas Banki vadītā "Pesaro", kas pārtrauca trīs uzvaru gājienu un mājās ar 77:96 kapitulēja līderei Boloņas "Virtus", kas A sērijā uzvarēja jau 14. mačā pēc kārtas.

• "Pesaro" garais spēlētājs Mareks Mejeris 34 minūtēs guva deviņus punktus (2p. 4/5, 3p. 0/1, 1p. 1/2), izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

Spānija

• Līdere "Barcelona" piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas, otrajā puslaikā izlaižot 11 punktu pārsvaru un ar 71:76 piekāpjoties Saragosā. Rolands Šmits piecās minūtēs guva vienu punktu (3p. 0/1, 1p. 1/2) un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu.

• "Zaragoza" izcīnīja desmito uzvaru sezonā un par vienu apsteidz Daira Bertāna un Anžeja Pasečņika "Real Betis", kas šodien izcīnīja devīto panākumu un pameta izkrišanas zonu, kurā nu atrodas "Burgos" (arī deviņas uzvaras) un šodien apspēlētā "Andorra" (astoņas).

• Otrajā līgā piecu uzvaru sērija pārtrūka ceturtajā vietā esošajai "Girona", kas viesos ar 73:78 piekāpās priekšpēdējās pozīcijas īpašniecei "Mallorca". Kaspars Vecvagars 16 minūtēs izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu un pieļāva vienu kļūdu, taču palika bez punktiem (2p. 0/2, 3p. 0/3).

Grieķija, Vācija

• Piecu uzvaru sērija pārtrūka arī Grieķijas astotās vietas īpašniecei "Larissa", kas ar 84:93 piekāpās līderei un Eirolīgas komandai Pirejas "Olympiacos".

Jānis Bērziņš 21 minūtē un 15 sekundēs guva septiņus punktus (2p. 2/3, 3p. 0/1, 1p. 3/5), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un izprovocēja sešas piezīmes.

• Vācijā septīto uzvaru pēc kārtas svinēja Vircburgas "s. Oliver", kas ar 110:97 izbraukumā sagādāja priekšpēdējās vietas īpašniecei "Giessen" ceturto neveiksmi pēc kārtas. Mājinieku sastāvā Mārtiņš Laksa 21 minūtē un 21 sekundē guva deviņus punktus (3p. 3/3), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un pārtvēra vienu bumbu.

Izmantotie resursi:
Παιχνίδι - Ε.Σ.Α.Κ.Ε.
LEB Oro - Federación Española de Baloncesto
https://www.legabasket.it/game/2357...
https://www.legabasket.it/game/2357...
ACB Live


Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.
Rinalds Mālmanis. Foto: Diana Jesin

Mālmanis Igaunijas ceturtdaļfinālu sāk ar 16+8, Rozītim 10+5

Igaunijas Meistarlīgas basketbolā ceturtdaļfinālu pirmajās spēlēs uzvaras izcīnīja Tartu "Ulikool" un Pērnavas "Osta".
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller
2

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas basketbola klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.