Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Rodions Kurucs varētu atgriezties Spānijā un spēlēt kopā ar Dairi Bertānu

Rodions Kurucs varētu atgriezties Spānijā un spēlēt kopā ar Dairi Bertānu
Rodions Kurucs. Foto: LBS

Latvijas izlases basketbolists Rodions Kurucs ir tuvu tam, lai kļūtu par Spānijas augstākās līgas kluba Seviljas "Real Betis" spēlētāju, paziņojis Sportando žurnālists Emiljāno Karkija.

Pagājušo sezonu 24 gadus vecais Kurucs pavadīja Belgradas "Partizan", tomēr pievienošanās Serbijas milzim neizvērtās veiksmīga. Jau kopš marta viņš netika spēles pieteikumā un jūnijā paredzami izbeidza līgumsaistības. Pēcāk Kurucs spēlēja NBA Vasaras līgā.

ULEB Eirokausā, kur "Partizan" izstājās jau astotdaļfinālā, Kurucs piedalījās deviņos mačos, piecreiz izgāja starta pieciniekā un vidēji 12,8 minūtēs sakrāja 3,1 punktu un 2,1 atlēkušo bumbu. Adrijas līgā viņš 14 spēlēs un vidēji 14,7 minūtēs tika pie 4,9 punktiem, 2,1 atlēkušās bumbas, 2,0 rezultatīvām piespēlēm, 1,4 kļūdām un 1,0 pārtvertām bumbām. "Partizan" skandalozā finālsērijā ar 2-3 piekāpās Belgradas "Crvena zvezda", pēcāk atsakoties no dalības Serbijas finālposmā, bet Kurucs Adrijas līgā nespēlēja kopš 6. marta.

Seviljas "Real Betis" pagājušajā sezonā pārstāvēja gan uzbrūkošais aizsargs Dairis Bertāns, kurš pagarinājis līgumu, gan arī centrs Anžejs Pasečņiks, kura komandas rindās vairs nav. Ilgstoši cīnījusies par palikšanu līgā, beigās "Real Betis" to paveica pārliecinoši, ar 13 uzvarām un 21 zaudējumu ieņemot 13. vietu 18 komandu konkurencē. Citu Spānijas klubu "Baskonia" pārstāv Rodiona jaunākais brālis Artūrs.

Rodions Kurucs no 2015. līdz 2018. gadam pārstāvēja Katalonijas milzi "Barcelona", taču Spānijas augstākajā līgā aizvadīja tikai sešas spēles. 2018. gadā Kurucu ar 40. numuru draftēja Bruklinas "Nets", un tieši debijas sezona NBA bijusi Kuruca produktīvākā – 63 spēles, 46 sākumsastāvā, vidēji 20,5 minūtēs 8,5 punkti un 3,9 atlēkušās bumbas. Pārstāvot arī Hjūstonas "Rockets" un Milvoki "Bucks", Kurucs kopumā aizvadījis 131 maču (55 starta pieciniekā) un vidēji 16,1 minūtē atzīmējies ar 6,0 punktiem un 3,1 atlēkušo bumbu.


, 2022-08-16 14:11, pirms 2 gadiem
Tas butu izcili! ACB tomer stipraka liga EIROPA!
, 2022-08-16 14:17, pirms 2 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Tas butu izcili! ACB tomer stipraka liga EIROPA!
Es domāju, ka svarīgākais nav līga, bet gan Dairis, varētu palīdzēt savest galvu kārtībā un beidzot sākt spēlēt un noturēties tur
, 2022-08-16 14:23, pirms 2 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es domāju, ka svarīgākais nav līga, bet gan Dairis, varētu palīdzēt savest galvu kārtībā un beidzot sākt spēlēt un noturēties tur
Svarīgākais būtu tikt pie sakarīga spēles laika. Tikai ar galvas sakārtošanu nepietiks. Tur jāspēj tiešām demonstrēt laukumā vismaz kaut ko jēdzīgu.
, 2022-08-16 14:25, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Svarīgākais būtu tikt pie sakarīga spēles laika. Tikai ar galvas sakārtošanu nepietiks. Tur jāspēj tiešām demonstrēt laukumā vismaz kaut ko jēdzīgu.
Tev ir taisnība!
, 2022-08-16 14:27, pirms 2 gadiem
Viņam vajag restart
, 2022-08-16 15:08, pirms 2 gadiem
Attīstījies Spānijā un Barsā, kur īsti pie teikšanas netika. Tika līdz NBA un pirmā sezona bija fantastiska. Tālāk ne tik gludi + vēl kaut kāda mauk@ čakarēja dzīvi. Atpakaļ uz Eiropu uz Serbiju. Tur negribēts un nesaprasts. NBA vasaras līga… Rodis ir izmalies cauri visam, kam vien var. Un džekam ir TIKAI 24(!!!!!) gadi…

Ja atradīs blakus pareizos cilvēkus, mentorus, trenerus, vidi, tad maximuma divas sezonas un būs atpakaļ NBA. Pieminiet manus vārdus. Rodim ir iekšā PAMATĪGI!!!! Veiksmi! 🙏👍🤘
, 2022-08-16 15:09, pirms 2 gadiem
24 gadi viss priekšā, vajadzīga veiksmīga sezona.
, 2022-08-16 20:54, pirms 2 gadiem
Ļoti labi. Tagad lai tik tiek pie normāla spēles laika un atgriež sev pārliecību. Dairis palīdzēs.
"Kangoeroes Basket" atbalstītāji Beļģijas kausa finālā. Foto: Kangoeroes Basket

Paula Strautmane sasniedz Beļģijas finālu, Kristīne Vītola skolo "Panathinaikos"

Latvijas basketbolistes nedēļas nogalē aizvadīja priekšpēdējās kārtas spēles Spānijas un Itālijas čempionātos. Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket" svētdien, 14. aprīlī, sasniedza Beļģijas finālu. Kristīne Vītola tajā pašā dienā svinēja uzvaru Grieķijas fināla pirmajā spēlē.
Kristers Zoriks ar komandas biedriem. Foto: Aliağa Petkimspor
2

Zorikam neveicas metienos, amerikāņi kaldina uzvaru pār "Darüşşafaka"

Turcijas basketbola Superlīgas izslēgšanas turnīram tuvojas Izmiras "Petkim Spor" vienība, kura Stambulā ar 83:72 pārspēja "Darüşşafaka".
Kārlis Šiliņš. Foto: BG Göttingen

Šiliņš ar 16 punktiem rezultatīvākais, Šmitam uzvara līderu cīņā

Svētdienas vakarā Eiropas basketbola līgās spēles aizvadījušas virkne latviešu pārstāvēto komandu. Lietuvā "Žalgira" un "Rytas" duelī Rolands Šmits iemeta deviņus punktus, Vācijas Bundeslīgā 16 punkti Kārlim Šiliņam, bet Polijā Aigara Šķēles un Ojāra Siliņa duets garantēja "Ostrow" uzvaru pagarinājumā.