Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Strautiņam astoņi punkti, ''Reggio Emilia'' zaudē izšķirošā mača galotnē

Strautiņam astoņi punkti, ''Reggio Emilia'' zaudē izšķirošā mača galotnē
Artūrs Strautiņš. Foto: Pallacanestro Varese

2021. gada Itālijas Superkausa A grupas izšķirošajā mačā Latvijas izlases basketbolista Artūra Strautiņa pārstāvētā ''Reggio Emilia'' izbraukumā ar 73:76 zaudēja ''Venezia'' vienībai, nespējot kvalificēties izslēgšanas mačiem. Citā spēlē ''Brescia'' pieveica ''Basket Napoli'' ar 81:74.

Latvijas izlases uzbrucējs Artūrs Strautiņš spēlē iesaistījās no soliņa un ''Reggio Emilia'' rēķinam pievienoja astoņus punktus (2p. 2/5, 3p. 1/5, s.m. 1/2), kā arī savāca četras bumbas zem groziem laukumā pavadītajās 25 minūtēs. Jūrmalniekam arī pozitīvs +/- rādītājs plus pieci un lietderības koeficients seši.

Redžo Emīlijas vienība pirmajā spēlē ULEB Eirokausa vienībai ''Venezia'' zaudēja ar 71:75, tāpēc atbildes mačā, lai iekļūtu Itālijas Superkausa izslēgšanas cīņās, bija jāuzvar ar piecu punktu pārsvaru.

Strautiņa komandas uzdevumu jau spēles ievadā apgrūtināja laukuma saimnieki no Venēcijas, kas izvirzījās vadībā, līdz puslaika izskaņai pārsvaru palielinot līdz pat 14 punktiem. Par intrigas atgriešanu mačā neliecināja arī trešā ceturtdaļa, kurā abas komandas, atsevišķi ņemot, nospēlēja neizšķirti. Pēdējā ceturksnī ''Reggio Emilia'' metās atspēlēties un pat izlīdzināja rezultātu, bet galotnē veiksmīgāki izrādījās ''Venezia'' pieredzējušie vīri. Strautiņa pārstāvētā komanda zaudēja ar 73:76 (16:23, 17:24, 16:16, 24:13) un nespēja kvalificēties Itālijas Superkausa izslēgšanas cīņām.

Citā spēlē C grupas pastarīšu duelī ''Brescia'' revanšējās par zaudējumu pirmajā mačā un apspēlēja ''Basket Napoli'' ar 81:74 (25:20, 20:22, 17:16, 19:16). Breščas komandā 20 punkti Amadeo Della Vallem, savukārt Neapoles vienībā ar 15 atzīmējās Franks Elegars.

Izmantotie resursi:
LEGABASKET SERIE A LEGABASKET SERIE A


Artūrs Strautiņš. Foto: FIBA
16

13 sezonas Itālijā: Strautiņš pagarina līgumu Tortonā līdz 2027. gadam

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Artūrs Strautiņš pagarinājis līgumu ar Itālijas A sērijas vienību Tortonas ''Derthona Basket'' līdz 2027. gadam, pavēstījis klubs.
Dāvis Rozītis spēlē pret "Voluntari". Foto: Diana Jesin/Tartu Ülikool

Rozīša 12+7+6 nepaglābj Tartu no sakāves Rumānijā un izstāšanās no Ziemeļu līgas

Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) ceturtdaļfinālu nepārvarēja Gundara Vētras trenētā "Tartu Universitāte", otrajā cīņā ar 69:92 zaudējot Ainara Bagatska vadītajai "Voluntari" un divu spēļu summā kapitulējot ar 152:168.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.