Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Bērziņš pārceļas uz Grieķijas augstākās līgas komandu "Larissa"

Bērziņš pārceļas uz Grieķijas augstākās līgas komandu "Larissa"
Jānis Bērziņš. Foto: basquetmanresa

Latvijas basketbolists Jānis Bērziņš, kurš sezonas pirmo pusi pavadīja Spānijas vienībā "Baxi Manresa", pārcēlies uz Grieķiju un karjeru turpinās "Larissa" rindās.

201 cm garais un 28 gadus vecais uzbrucējs Jānis Bērziņš pēc produktīvas sezonas Polijā un Vienotajā basketbola līgā, pārstāvot "Zielona Gora", vasarā tika pie līguma ar Spānijas čempionāta komandu "Baxi Manresa". Vienībai padevusies ļoti veiksmīga sezona - Spānijas līgā šobrīd ieņemot ceturto vietu, bet FIBA Čempionu līgā droši uzvarot savu grupu un iekļūstot nākamajā kārtā. Bērziņam gan pie cerētās lomas komandā tikt nesanāca, nolemjot par pārcelšanos uz Grieķiju.

Šosezon astoņās Spānijas čempionāta spēlēs par Boni basketbola aprindās iesauktais Bērziņš guva 3,5 punktus un izcīnīja 1,3 atlēkušās bumbas zem groziem. Čempionu līgā pie spēlēs laika uzbrucējam tikt neizdevās.

Lai visu sezonu nepavadītu uz spāņu vienības rezervistu soliņa, Bērziņš vienojies par šķiršanos no "Baxi Manresa" un pārcēlies uz Grieķijas augstākās līgas komandu "Larissa", kurā rūjienietim iecerēta būtiska loma. Lai gan 13 komandu konkurencē "Larissa" šobrīd ieņem pēdējo pozīciju, tomēr līdz izslēgšanas spēļu zonai Bērziņa jaunajai komandai pietrūkst vien divas uzvaras.

Karjeras ievadā Bērziņās pārstāvēja "Valmieras" un "VEF Rīga" vienības, bet 2013. gada nogalē VEF spēlē Liepājā talantīgais basketbolists iedzīvojās pirmajā ceļgala krusteniskās saites plīsumā. Leģionāra gaitas Bonis uzsāka 2016. gadā Itālijā "Betaland Capo d'Orlando" rindās, tomēr sezonu sabojāja vēl viena ceļgala trauma. Traumu liksta ar to gan nebeidzās, jo tikai dažus mēnešus pēc atgriešanās laukumā, Bērziņam trešo reizi nācās labot traumēto krustenisko saiti.

Pēc pilna gada izlaišanas basketbolists pievienojās "Ventspils" vienībai, kurā aizvadīja divas sezonas, tiekot pie Latvijas-Igaunijas līgas pirmās sezonas zelta medaļas. Pagājušajā gadā rūjienietis spēlēja Polijas čempionātā, kur guva 11,1 punktu vidēji spēlē "Zielona Gora" rindās, bet Krievijas atklātajā čempionātā latvieša rēķinā bija vidēji deviņi punkti mačā.

Bērziņš Atēnās ielidos pirmdien, bet pirmo treniņu ar saviem jaunajiem "Larissa" komandas biedriem aizvadīs otrdien.

Iepriekš Grieķijas augstākajā līgā spēlējuši tādi Latvijas basketbolisti kā Jānis Blūms ("Panathinaikos"), Jānis Strēlnieks un Jānis Timma (abi "Olympiacos"), ka arī Rolands Freimanis ("Ifaistos Limnou") un Žanis Peiners (PAOK). Savukārt Toms Leimanis ("Koroivos") un Dāvis Rozītis ("Doxa Lefkadas") guvuši pieredzi Grieķijas otrajā līgā.

Izmantotie resursi:
https://www.basquetmanresa.com/noti...
https://www.larisabasket.gr/nea-ana...


, 2022-01-14 15:22, pirms 2 gadiem
No vienas puses saprotu, ka grib spelet vairak, bet no otras vareja mazliet vel pagaidit, jo sezonu iesaka labi un domaju savas iespejas spelet vel sagaiditu! Veiksmi Griekija!
, 2022-01-14 15:36, pirms 2 gadiem
Izdošanos Bonim sezonas atlikušajā daļā! Dabūs vismaz pret Grieķijas grandiem Oly un Pao uzspēlēt!
, 2022-01-14 15:46, pirms 2 gadiem
dinamoRIGA2000 rakstīja: No vienas puses saprotu, ka grib spelet vairak, bet no otras vareja mazliet vel pagaidit, jo sezonu iesaka labi un domaju savas iespejas spelet vel sagaiditu! Veiksmi Griekija!
28 gados jau ir jāspēlē.
, 2022-01-14 15:46, pirms 2 gadiem
dinamoRIGA2000 rakstīja: No vienas puses saprotu, ka grib spelet vairak, bet no otras vareja mazliet vel pagaidit, jo sezonu iesaka labi un domaju savas iespejas spelet vel sagaiditu! Veiksmi Griekija!
Nav vins veel tadaa veterana vecumaa, lai spēlētu limitētu lomu Spaanijas top komandaa! Labaak tad lai kapa Griekija daudz minutes un tur taapat limenis ir augsts!
, 2022-01-14 15:53, pirms 2 gadiem
dinamoRIGA2000 rakstīja: No vienas puses saprotu, ka grib spelet vairak, bet no otras vareja mazliet vel pagaidit, jo sezonu iesaka labi un domaju savas iespejas spelet vel sagaiditu! Veiksmi Griekija!
Nekas, ja spēle Larisā aizies, vēl uzspēs ielēkt augstākā līmenī
, 2022-01-14 16:32, pirms 2 gadiem
Redzēju divas spēles un tā arī nesapratu ar kādu domu tika parakstīts. Ja iepriekšējā sezonā VTB līgā daudz un veiksmīgi spēlēja postā, kā arī izmantoja savu lielāko trumpi - cīņu par uzbrukumā bumbām, tad šeit visu ko viņam ļāva darīt ir ganīties pa 3 punktu līniju un mest troikas!
, 2022-01-14 17:12, pirms 2 gadiem
dinamoRIGA2000 rakstīja: Tapec tas ir ACB, Eiropas stipraka liga, tev ir jamak pielagoties un tapec ari maz latviesi ir spejusi tur ilgstosi notureties. Berzinam uzskatu tas bija pa spekam. Ja tu vari but viens no lideriem VTB playoff komanda, kas ir 2-3 stipraka liga Eiropa, tad uzskatu, ka arī ACB tu vari labi spelet
Spēlēt jau ta spēlēt var, bet ja nedod viņam tās iespējas pietiekami, lai paradītu savu varējumu, tad tikai loģiski, ka jāmeklē klubs, kur būs lielāka uzticība
, 2022-01-14 20:01, pirms 2 gadiem
Polijā Bonis darīja to, ko prot un kas pašam labi sanāk. Žēl, ka viņu Larvijas izlasē noignorēja... Lai sanāk Grieķijā labi uzspēlēt!
Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.
Rinalds Mālmanis. Foto: Diana Jesin

Mālmanis Igaunijas ceturtdaļfinālu sāk ar 16+8, Rozītim 10+5

Igaunijas Meistarlīgas basketbolā ceturtdaļfinālu pirmajās spēlēs uzvaras izcīnīja Tartu "Ulikool" un Pērnavas "Osta".
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller
2

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas basketbola klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.