Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Strēlniekam 12 punkti Grieķijā, R.Kurucam 11+4+5 uzvarā Francijā

Strēlniekam 12 punkti Grieķijā, R.Kurucam 11+4+5 uzvarā Francijā
Jānis Strēlnieks. Foto: FIBA

Šodien Latvijas basketbolisti aizvadījuši spēles dažādos Eiropas turnīros. Jānis Strēlnieks Grieķijas čempionātā ar 12 punktiem un četrām rezultatīvajām piespēlēm palīdzēja Atēnu AEK izcīnīt uzvaru pār Rodas salas ''Kolossos''. Produktīvu spēli demonstrēja arī Rodions Kurucs, kurš ar atzīmēšanos dažādos statistikas rādītājos palīdzēja ''Strasbourg'' uzvarēt Francijā.

Polija

• Polijas basketbola līgā zaudējumu piedzīvoja Klāva Čavara Lubļinas ‘’Start’’, kas ar 72:74 piekāpās ‘’Lancut’’. Čavars nospēlēja 28:17 minūtes, kurās guva astoņus punktus (2p. 4/8), kā arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas zem groziem.

• Citā spēlē uzvaru svinēja Rolanda Freimaņa Sopotas ‘’Trefl’’, kas ar 115:83 sagrāva ‘’Gdynia’’ vienību. Freimanis laukumā pavadīja 21:13 minūtes, kurās iemeta 11 punktus (2p. 1/3, 3p. 3/6). Tāpat viņš savāca sešās atlēkušās bumbas un atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

• ‘’Trefl’’ ar 15 uzvarām 21 spēlē ieņem augsto trešo vietu turnīrā, kamēr ‘’Start’’ ar septiņām uzvarām tikpat mačos ir priekšpēdējā.

Rumānija

• Rumānijā zaudētāju zarā uzvaru ar 84:77 pār ‘’Galati’’ svinēja Andra Mistera pārstāvētā Ploještes ‘’Petrolul’’. Misters laukumā pavadīja 26:42 minūtes, kurās iemeta piecus punktus (2p. 1/3, 3p. 1/4). Tāpat viņam trīs atlēkušās bumbas un viena kļūda.

• Savukārt uzvarētāju zarā panākumu svinēja Ainara Bagatska trenētā ‘’Voluntari’’, kas 87:79 pārspēja ‘’BCM Pitesti’’. Līdz trešās ceturtdaļas beigām klubs bija ieguvis jau 19 punktu pārsvaru.

• Zaudētāju zarā ‘’Petrolul’’ ar astoņām uzvarām desmit mačos ir līdere, bet uzvarētāju zarā ‘’Voluntari’’ ar pieciem panākumiem 12 mačos ir piektie.

Lietuva

• Lietuvā uzvaru svinēja Riharda Kuksika pārstāvēta Pasvāles ‘’Pieno Žvaigždes’’, kas sīvā cīņā ar 92:89 apspēlēja ‘’Prienai’’. Kuksiks 16:52 minūtēs guva astoņus punktus (2p. 1/2, 3p. 2/5), izcīnīja vienu bumbu zem groziem, pārtvēra vienu bumbu, divas reizes kļūdījās un izpelnījās trīs piezīmes.

• Šī kļuva par komandas piekto uzvaru sezonā, kas ļauj atrasties desmitajā vietā čempionātā.

Grieķija

• Grieķijā uzvarēja Jāņa Strēlnieka Atēnu AEK, kas savā laukumā ar 95:89 apspēlēja Rodas salas ‘’Kolossos’’. Strēlnieks nospēlēja 21:22 minūtes, to laikā iemetot 12 punktus (2p. 3/5, 3p. 2/8). Tāpat aizsargs atdeva četras rezultatīvas piespēles un divas reizes kļūdījās.

• AEK izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas un 11. sezonā. Ar bilanci 11-7 klubs ieņem trešo vietu čempionātā.

Vācija

• Vācijas pēc spēka otrajā līgā zaudējumu piedzīvoja Kriša Helmaņa ‘’Tubingen’’, kas ar 82:98 atzina ‘’Bochum’’ pārākumu. Helmanis nospēlēja 18:28 minūtes, kurās trāpīja vienu no diviem divpunktu metieniem. Tāpat viņam piecas atlēkušās bumbas, trīs piespēles, divas personiskās piezīmes, viena pārtverta bumba, viens bloks un divas kļūdas.

• ‘’Tubingen’’ līdz ar zaudējumu pārtrūka uzvaru sērija. Ar 19 uzvarām 26 spēlēs klubs pašlaik ieņem otro vietu turnīrā.

Francija

• Francijas līgā pārliecinošu uzvaru guva Lukas Banki trenētā un Rodiona Kuruca pārstāvētā ‘’Strasbourg’’, kas ar 96:76 apspēlēja ‘’Paris’’. Kurucs nospēlēja 26:34 minūtes, kuru laikā demonstrēja produktīvu sniegumu. Viņš maču noslēdza ar 11 punktiem (1p. 3/3, 2p. 4/5), atdotām piecām rezultatīvajām piespēlēm un izcīnītām četrām atlēkušajām bumbām zem groziem.

• Līdz ar uzvaru ‘’Strasbourg’’ pārtrauca trīs neveiksmju sēriju un pašlaik ar 11 uzvarām 23 spēlēs ieņem desmito vietu čempionātā. Līdz izslēgšanas spēļu zonai to šķir viena uzvara.

Izmantotie resursi:
plk.pl
https://www.frbaschet.ro/
https://lkl.lt/rungtynes/10683
https://fibalivestats.dcd.shared.ge...
https://live.2basketballbundesliga....


Klaipēdas "Neptūnas" basketbolists Žigimants Janavičs (Nr. 4). Foto: BC Neptūnas Klaipėda

Šmitam piecas piezīmes, "Žalgiris" divu pagarinājumu drāmā zaudē Klaipēdā

Pirmo klupienu Lietuvas Basketbola līgā (LKL) kopš 27. novembra piedzīvoja valsts vadošā komanda Kauņas "Žalgiris", izbraukumā divu papildlaiku kaujā piekāpjoties (112:114) Klaipēdas "Neptūnas".
Kitija Laksa 2024. gada 14. aprīlī ar Eirolīgas čempiones medaļu. Foto: EuroLeague Women

Četri tituli vienā sezonā: Kitija Laksa kļūst par Turcijas čempioni

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (35-0, izslēgšanas spēlēs 7-0) trešdien, 17. aprīlī, izbraukumā Vidusjūras piekrastē uzvarēja "Mersin" ar 80:56. Kitijas Laksas pārstāvētā komanda Turcijas finālsērijā līdz trīs uzvarām svinēja panākumu ar 3-0.
Ketija Vihmane. Foto: EuroBasket Women
1

Ketija Vihmane sasniedz Vācijas finālu, Līna Loceniece pārķer pusi bumbu

Ketija Vihmane un "Rutronik Stars Keltern" otrdien, 16. aprīlī, svinēja uzvaru Vācijas pusfināla piektajā, izšķirošajā spēlē pret "Hannover Luchse" basketbolistēm. Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa piedzīvoja zaudējumu Lietuvas finālsērijas pirmajā spēlē.