Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Šmitam desmit punkti, Barca trešajā ceturtdaļā iemet 40 un grauj ''Tenerife''

Šmitam desmit punkti, Barca trešajā ceturtdaļā iemet 40 un grauj ''Tenerife''
Rolands Šmits izpilda metienu. Foto: Sara Gordon/Barcelona Basquet

ACB līgas pusfinālu ar graujošu panākumu uzsākusi latviešu basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētā ''Barcelona'', kas savā laukumā ar 112:69 (18:18, 25:18, 40:18, 29:15) sagrāva ''Tenerife''. Latviešu uzbrucējs panākuma kaldināšanā pievienoja desmit punktus.

Rolands Šmits uz parketa atradās 16:37 minūtes, kurā ar ļoti augstu precizitāti guva desmit punktus (2p. 2/3, 3p. 2/2). Uzbrucējam arī trīs atlēkušās bumbas - no tām divas uzbrukumā, divas rezultatīvas piespēles, lietderības koeficients septiņi un +/- rādītājs plus 24.

''Barcelona'' vien aizvakar ceturtdaļfināla izšķirošajā cīņā pieveica Badalonas ''Joventut'' un jau šovakar nācās aizvadīt Spānijas čempionāta pirmo pusfinālspēli pret ''Tenerife'', kas šajā sezonā FIBA Čempionu līgas ietvaros divreiz apspēlēja Latvijas spēcīgāko vienību ''VEF Rīga''. Kanāriju salās bāzētā komanda ceturtdaļfinālā visai viegli tika galā ar ''San Pablo Burgos''.

Spēles pirmais puslaiks nekādi neliecināja par tik graujošu iznākumu. Pirmais ceturksnis noslēdzās neizšķirti, bet otrajā desmitminūtē Barca nedaudz atrāvās un puslaika pārtraukumā devās ar septiņu punktu pārsvaru - 43:36. Jebkādas šaubas par uzvarētāju tika noņemtas trešajā ceturtdaļā, kurā Šarūna Jasikēviča trenētie vīri iemeta 40 punktus. Barselonas basketbolisti trāpīja 16 no 19 izpildītajiem metieniem - to skaitā septiņi no astoņiem trīspunktniekiem. Mājinieki uguņošanu uzbrukumā turpināja arī noslēdzošajās desmit minūtēs, izcīnot graujošu panākumu un pietuvojoties trešajam ACB līgas finālam pēc kārtas.

Barca galvenais stratēģis Šarūns Jasikēvičs izmantoja plašu rotāciju. Tikai Leo Vestermans no spēlei 12 pieteiktajiem basketbolistiem laukumā atradās mazāk nekā desmit minūtes. Punktus mačā guva visi ''Barcelona'' basketbolisti. Starp viņiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija Nikola Mirotičs, bet 17 pievienoja pagājušā gada NBA drafta pirmajā kārtā ar 23. numuru izvēlētais argentīniešu aizsargs Leandro Bolmaro. ''Tenerife'' rindās ar 14 punktiem izcēlās Frans Gera.

Spānijas čempionāta pusfinālsērijas rit līdz divām vienas komandas uzvarām. ''Barcelona'' sērijas otro spēli aizvadīs trešdien izbraukumā Tenerifē, bet otrdienas vakarā kā pirmā finālā iekļūt centīsies Madrides ''Real'', kas spēkosies pret ''Valencia''.

ACB līgas pusfināli

PārisRezultātsNākamā spēle
Real Madrid - Valencia1:008.06.
Barcelona - Tenerife1:009.06.

Izmantotie resursi:
ACB Live


, 2021-06-08 10:43, pirms 3 gadiem
Rolim laiks un NBA kā 5. šī brīža latviešu spēlētājam !
, 2021-06-08 10:51, pirms 3 gadiem
Ja Tenerife un Valensija zaudēs pusfinālos, tas nozīmē, ka Tenerife nākamgad spēlēs Eirolīgā, jo regulārajā sezonā ierindojās 3. vietā?
, 2021-06-08 13:33, pirms 3 gadiem
Latvis rakstīja: Ja Tenerife un Valensija zaudēs pusfinālos, tas nozīmē, ka Tenerife nākamgad spēlēs Eirolīgā, jo regulārajā sezonā ierindojās 3. vietā?
Nē.
TTT basketbolistes 2024. gada 18. janvārī. Foto: EuroCup Women
1

Gulbja lidojums un lietuviešu ambīcijas: četras intrigas Baltijas līgas "Final 4"

Piektdien, 29. martā, Lietuvas kūrortpilsētā Palangā sāksies "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas piektais finālturnīrs. Latviešu spēlētājas pulcētas trijās no četrām komandām, savukārt ceturto vienību pārstāv divas bijušās TTT basketbolistes. Sportacentrs.com iepazīstina ar "Final Four" galvenajām sižeta līnijām.
Artūrs Strautiņš. Foto: FIBA
16

13 sezonas Itālijā: Strautiņš pagarina līgumu Tortonā līdz 2027. gadam

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Artūrs Strautiņš pagarinājis līgumu ar Itālijas A sērijas vienību Tortonas ''Derthona Basket'' līdz 2027. gadam, pavēstījis klubs.
Dāvis Rozītis spēlē pret "Voluntari". Foto: Diana Jesin/Tartu Ülikool

Rozīša 12+7+6 nepaglābj Tartu no sakāves Rumānijā un izstāšanās no Ziemeļu līgas

Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) ceturtdaļfinālu nepārvarēja Gundara Vētras trenētā "Tartu Universitāte", otrajā cīņā ar 69:92 zaudējot Ainara Bagatska vadītajai "Voluntari" un divu spēļu summā kapitulējot ar 152:168.