Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Freimanis: ''Vēlos nospēlēt savu 100. spēli izlasē''

Freimanis: ''Vēlos nospēlēt savu 100. spēli izlasē''
Rolands Freimanis Zeļona Gorā. Foto: Zielona Gora

Polijas čempionāta līdervienības ''Zielona Gora'' spēka uzbrucējs Rolands Freimanis sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja, ka Žanu Tabaku var uzskatīt par sev piemērotu treneri. Speciālists uzticas latviešu basketbolistam, kas atmaksājās Freimaņa sniegumā laukumā. Februārī gaidāmajās izšķirošajās izlases spēlēs par iekļūšanu Eiropas čempionātā sportists ir gatavs doties palīgā, lai aizvadītu arī savu 100. spēli valstsvienības rindās.

Latviešu basketbolists Rolands Freimanis septembra beigās pievienojās Polijas komandai ''Zielona Gora''. VTB līgā šosezon ar sešām uzvarām 12 mačos komanda ieņem astoto pozīciju, kamēr Polijas čempionātā ar 17 panākumiem 19 cīņās ir līderi. Pēdējā pusotra mēneša laikā produktīvu sniegumu laukumā demonstrē latviešu spēka uzbrucējs, vairākos mačos esot savas vienības rezultatīvākajam basketbolistam. 1. janvāra mačā Polijas čempionātā pret Varšavas ''Legia'' Freimanis izcēlās ar 21 punktu un 11 atlēkušajām bumbām.

Intervijā portālam Sportacentrs.com basketbolists piekrīt apgalvojumam, ka ''Zielona Gora'' galvenais treneris Žans Tabaks ir viņam piemērots: ''Tā visi saka. Es kaut kā pie viņa atveros un spēle aiziet. Viņš man uzticas, kā arī zina manus plusu un mīnusus - stiprās puses izmantot, bet vājās notušēt. Šobrīd spēlēju daudz un varu rādīt to, ko esmu vienmēr spējis. Dotajā brīdī esmu ļoti apmierināts. Iedzīvojos ātri, jo zināju, kāds būs trenera spēles stils. Tā kā bija diezgan viegli adaptēties komandā. Manā spēlē ir pāris trūkumi - kaut kur pieklibo atlētiskums, kaut kur aizsardzībā nenospēlēju. Visiem spēlētājiem ir savi plusi un mīnusi. Tas, kā treneris prot izmantot tavas stiprās puses, parāda viņa meistarību. Dotajā brīdī mēs uzvaram spēles - viss strādā.''

''Katram trenerim ir savs redzējums, kā viņš redz spēli. Vienam tu esi labs, bet citam tieši otrādi. Atkarīgs no spēles zīmējuma un kāds ir trenera spēles stils. Ir bijušas situācijas, kad speciālists redz, ka varu komandai palīdzēt un būt noderīgs, bet ir gadījušies arī pretēji scenāriji. Arī pašam spēlētajam jāmāk adaptēties situācijām. Jāprot pieņemt lomu, kāda paredzēta. Treneris vēlas, lai komanda uzvar, nevis izčakarēt kādu spēlētāju,'' treneru ietekmi uz savu karjeru komentēja spēka uzbrucējs.

Novembra beigās Rolands Freimanis devās ar Latvijas izlasi uz Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm Bosnijā, uzvarot Grieķiju un zaudējot laukuma saimniekiem. Basketbolistam netika dots liels spēles laiks, bet par to sportists nebēdā: ''Tā loma ir tāda, kāda ir. Spēlēju minūtes, kuras deva, un mēģināju palīdzēt cik varēju. Pirmajā spēlē pret Grieķiju izdevās labāk, kamēr otrajā pret Bosniju ne visai - uzgāju un uzmetu pa vairogu. Acīmredzot, treneris sajuta, ka neesmu gatavs spēlei. Neizdevās labi iesaistīties no soliņa. Tā ir Latvijas izlase, kur jācīnās par uzvarām neatkarīgi, kas spēlē. Nav jau variantu - ir jāuzvar Bulgārija. Neredzu opcijas, ka varētu zaudēt. Jāsavāc pēc iespējas labākais sastāvs un vienkārši jāuzvar. Ja netiksim uz čempionātu, tā būs milzīgākā izgāšanās. Ir beidzot jāpārlauž, ka neuzvaram svarīgas spēles. Cerams, ka ar jauno 2021. gadu to izdarīsim.''

''Protams, ka braukšu, ja aicinās. Es ļoti gribu spēlēt. Ir 99 mači izlases formā, vēlos nospēlēt simto. Ir motivācija un vēlme. Nekad neesmu teicis citādāk,'' savu dzinuli vēl doties palīgā Latvijas valstsvienībai skaidroja Freimanis.

Jau otrdien plkst. 17:15 ''Sportacentrs.com TV'' skaties sarunu šovu ''Sports tuvplānā'', kur bez sarunas ar šobrīd vienu no karstākajiem latviešu basketbola leģionāriem Rolandu Freimani, pārrunāsim arī tuvojošos Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonu, ar treneri Kārli Zirni par pasaules U20 čempionātu hokejā, bet par savu karjeras labāko sezonu izteiksies distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka.


, 2021-01-04 16:47, pirms 3 gadiem
Freimanim agrākajā Bagija modelī bija svarīga loma. EČ spēle pret Bosniju, kad viņš 1.ceturtdaļā salādēja n-tos punktus, bet Teletoviču atstāja jaņos, spilgti palika atmiņā. Pie Vecvagara un Štelmahera kaut kā neizdodas sevi pierādīt. Tagad Polijas klubā rāda, ka vēl ir spējīgs, vajag tikai prast izmantot. Vēlme spēlēt izlasē ir apsveicama, ne katrs to apliecina ar darbiem. Neatkarīgi no visa, februārī vajag uzvarēt Bulgāriju.
Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.
Rinalds Mālmanis. Foto: Diana Jesin

Mālmanis Igaunijas ceturtdaļfinālu sāk ar 16+8, Rozītim 10+5

Igaunijas Meistarlīgas basketbolā ceturtdaļfinālu pirmajās spēlēs uzvaras izcīnīja Tartu "Ulikool" un Pērnavas "Osta".
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller
2

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas basketbola klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.