Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Bērziņš saimnieko zem pretinieku groza, ''Zielona Gora'' 25. uzvara Polijas līgā

Bērziņš saimnieko zem pretinieku groza, ''Zielona Gora'' 25. uzvara Polijas līgā
Jānis Bērziņš. Foto: Energa Basket Liga

Šovakar, 3. martā, latviešu basketbolisti un treneri aizvada spēles Lietuvā, Polijā, Vācijā un Spānijā. Polijas čempionātā latviešu basketbolists Jānis Bērziņš saimniekoja zem ''Gdynia'' vienības groza, izcīnot septiņas uzbrukuma bumbas ''Zielona Gora'' uzvarā. Kaspars Bērziņš iemeta 22 punktus, nekļūdoties no tālās distances, ''Šiauliai'' zaudējumā pret ''Lietkabelis''.

Polija

Latvijas izlases basketbolistu Jāņa Bērziņa un Rolanda Freimaņa pārstāvētā ''Zielona Gora'' izbraukumā sagrāva vienu no turnīra pastarītēm ''Gdynia'' ar 104:76 (21:20, 27:20, 28:15, 28:21), izcīnot 25 uzvaru aizvadītajās 27 spēlēs Polijas čempionātā. Pēc pirmā puslaika latviešu pārstāvētais klubs atradās astoņu punktu vadībā, taču visu izšķīra trešais ceturksnis, kuru ''Zielona Gora'' uzvarēja ar 13 punktu pārsvaru.

Jānis Bērziņš maču uzsāka starta pieciniekā un laukumā atradās 22:56 minūtes, kurās guva 15 punktus (2p. 3/6, 3p. 1/5, s.m. 6/6), kas bija otrais labākais rādītājs komandā. Rūjienietis bija labākais cīnītājs zem groziem savā vienībā, izcīnot deviņas atlēkušās bumbas, no kurām septiņas (!) uzbrukumā, kas bija par trīs vairāk, nekā ''Gdynia'' basketbolistiem kopā. Tāpat Bērziņam rezultatīva piespēle, trīs pārtvertas bumbas, +/- rādītājs plus 13 un lietderības koeficients 19.

Rolands Freimanis spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, taču tas netraucēja uz parketa pavadīt ilgāko spēles laiku komandā - 27:29 minūtes. Latviešu basketbolists guva sešus punktus (2p. 0/2, 3p. 2/3), izcīnīja divas bumbas zem groziem, pārtvēra vienu bumbu un nopelnīja otru labāko +/- rādītāju komandā plus 25.

Latvijas basketbolistu komanda ieņem pārliecinošu pirmo pozīciju Polijas čempionātā, apsteidzot otrajā vietā esošo Vroclavas ''Slask'' par septiņām uzvarām. ''Zielona Gora'' komandai nākamā spēle paredzēta piektdien, kad savā laukumā jāuzņem Vloclavekas ''Anwil''.

Lietuva

Lietuvas Basketbola līgā (LKL) Latvijas izlases basketbolista Kaspara Bērziņa pārstāvētā ''Šiauliai'' ceturtās ceturtdaļas izskaņā piekāpās šajā sezonā ULEB Eirokausā spēlējušajai Paņevēžas ''Lietkabelis'' ar 84:86 (29:23, 17:28, 16:16, 22:19). Paņevēžas kluba basketbolists Gabriels Maldūns 14 sekundes līdz izšķirošā ceturkšņa beigām realizēja tālmetienu, bet ''Šiauliai'' islandiešu saspēles vadītāja Elvara Fridriksona tālmetiens bija neprecīzs, uzvaru izcīnot viesiem.

Kaspars Bērziņš maču uzsāka pamatpieciniekā un uz parketa atradās 26 minūtes un 34 sekundes, kas bija lielākais spēles laiks komandā. Latvietis arī kļuva par mājinieku rezultatīvāko spēlētāju, gūstot 22 punktus. Bērziņš trāpīja piecus no sešiem divpunktniekiem un visus četrus izdarītos tālmetienus. Tāpat Bērzam piecas bumbas zem groziem un divas rezultatīvas piespēles, kā arī labākā lietderība komandā 26.

''Šiauliai'' ieņem pēdējo vietu Lietuvas čempionātā ar piecām uzvarām un 16 zaudējumiem. Nākamais mačs Bērziņa komandai paredzēts sestdien, 6. martā, kad izbraukumā Pasvalē jāspēlē pret ''Pieno Žvaigždes''.

Latviešu speciālista Sanda Buškevica trenētā Klaipēdas ''Neptūnas'' izbraukumā ar 40 punktu starpību zaudēja Utēnas ''Juventus'' komandai - 58:98 (17:22, 13:24, 16:29, 12:23). Toma Gaidamāviča, kura asistents ir Buškevics, trenētajā Klaipēdas klubā 13 punktus guva Džūgs Slavinsks, bet deviņi punkti bijušā vefieša Martina Mažeikas rēķinā.

''Neptūnas'' basketbolisti 22 aizvadītajās spēlēs tikuši pie astoņiem panākumiem, kas viņus turnīra tabulā ierindo septītajā pozīcijā desmit komandu konkurencē. Buškevica trenētā vienība nākamo spēli aizvadīs svētdien, kad izbraukumā tiksies pret Prienu ''CBet'' basketbolistiem.

Vācija

Vācijas Bundeslīgā Riharda Lomaža ''Gottingen'' pārspēja ''Braunschweig'' ar 102:91 (25:19, 26:25, 20:27, 31:20). ''Gottingen'' klubā septiņi basketbolisti guva desmit vai vairāk punktus. Latvijas valstsvienības aizsarga komanda izcīnīja septīto uzvaru aizvadītajos 20 mačos un pakāpās uz 12. vietu turnīra tabulā. Svētdien ''Gottingen'' savā laukumā spēkosies pret Frankfurtes ''Skyliners'' vienību.

24 gadus vecais Lomažs nospēlēja 29:55 minūtes, kurās iemeta 13 punktus. Latvietis realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem, netrāpīja piecus izdarītos tālmetienus, kā arī septiņus no astoņiem brīvmetieniem. Aizsarga kontā arī četras rezultatīvas piespēles, trīs atlēkušās bumbas un tikpat pārtvertas bumbas.

Spānija

Spānijas pēc spēka otrajā līgā jeb ''LEB Oro'' 213 centimetrus garā latviešu centra spēlētāja Dāvja Rozīša pārstāvētā ''Basquet Girona'' 14. kārtas pārceltajā spēlē zaudēja ''Almansa'' ar 55:84 (11:31, 14:17, 20:26, 10:10). Latvieša komanda ''LEB Oro'' B grupā ieņem sesto vietu ar astoņiem panākumiem un deviņiem zaudējumiem desmit komandu konkurencē.

Dāvis Rozītis nospēlēja 21 minūti, kurās guva septiņus punktus un izcīnīja tikpat bumbas zem groziem. Centra pozīcijas spēlētājs realizēja trīs no pieciem divpunktniekiem un vienu no četriem soda metieniem. Rozītis nopelnīja labāko efektivitātes rādītāju komandā 13.

Šovakar Spānijas otrajā līgā bija paredzēts mačs latviešu aizsarga Kaspara Vecvagara komandai ''Forca Lleida'', kas gan tika pārcelts, jo komandā konstatēts pozitīvs Covid-19 gadījums. Vecvagara komanda ''LEB Oro'' čempionāta A grupā ieņem septīto vietu, 15 aizvadītajās spēlēs uzvarot astoņas reizes.

Izmantotie resursi:
https://www.fibalivestats.com/u/POL...
https://www.lkl.lt/
https://www.easycredit-bbl.de/de/n/...


, 2021-03-03 21:28, pirms 3 gadiem
oo Kaspars Bērziņš mauc kā, bet izlasē pat iespēju nedava viņam.
, 2021-03-03 21:49, pirms 3 gadiem
roliksis40 rakstīja: oo Kaspars Bērziņš mauc kā, bet izlasē pat iespēju nedava viņam.
Kaspars vismaz iznāca uz laukuma, bet otram Bērziņam pat tas bija liegts. Pēc šitā dēvēt Štelmaheru par labu treneri kaut kā roka neceļas
, 2021-03-03 21:55, pirms 3 gadiem
Jā, Boni Štelmahers noignorēja absolūti nepamatoti. Otrajā mačā viņa vietā paņemt "šaura profila pensionāru" Gulbi, nu, tā jau bija demonstratīva ietiepība, kas Robim kā izlases galvenajam stratēģim, mazākais, godu nedara, kaut patiesībā jau ož pēc kaitniecības...
, 2021-03-03 22:14, pirms 3 gadiem
Cipruss teica, ka Bonim esot bijusi mikrotrauma.
, 2021-03-04 10:55, pirms 3 gadiem
Robis ignorēja abus Bērziņus, daļēji ari Freimani. Uzaicināja Gulbi, tad būtu devis arī kādas minute uzspēlēt, varbūt atvērtos?
Tik stulbus trenera lēmumus sen nebija nācies redzēt!
, 2021-03-04 10:56, pirms 3 gadiem
loook ploik! rakstīja: Cipruss teica, ka Bonim esot bijusi mikrotrauma.
Sportistiem gandrīz vienmēr ir kāda mikrotrauma, ja tad katru reizi sēdinās malā, tad visa komandas spēle var pajukt!
"Kangoeroes Basket" atbalstītāji Beļģijas kausa finālā. Foto: Kangoeroes Basket

Paula Strautmane sasniedz Beļģijas finālu, Kristīne Vītola skolo "Panathinaikos"

Latvijas basketbolistes nedēļas nogalē aizvadīja priekšpēdējās kārtas spēles Spānijas un Itālijas čempionātos. Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket" svētdien, 14. aprīlī, sasniedza Beļģijas finālu. Kristīne Vītola tajā pašā dienā svinēja uzvaru Grieķijas fināla pirmajā spēlē.
Kristers Zoriks ar komandas biedriem. Foto: Aliağa Petkimspor
2

Zorikam neveicas metienos, amerikāņi kaldina uzvaru pār "Darüşşafaka"

Turcijas basketbola Superlīgas izslēgšanas turnīram tuvojas Izmiras "Petkim Spor" vienība, kura Stambulā ar 83:72 pārspēja "Darüşşafaka".
Kārlis Šiliņš. Foto: BG Göttingen

Šiliņš ar 16 punktiem rezultatīvākais, Šmitam uzvara līderu cīņā

Svētdienas vakarā Eiropas basketbola līgās spēles aizvadījušas virkne latviešu pārstāvēto komandu. Lietuvā "Žalgira" un "Rytas" duelī Rolands Šmits iemeta deviņus punktus, Vācijas Bundeslīgā 16 punkti Kārlim Šiliņam, bet Polijā Aigara Šķēles un Ojāra Siliņa duets garantēja "Ostrow" uzvaru pagarinājumā.