Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Zībarts: ""Turība" vairāk gribēja uzvarēt"

Zībarts: ""Turība" vairāk gribēja uzvarēt"
Mārtiņš Zībarts
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

“Neejot spēlei uzbrukumā, pazuda cīņas spars aizsardzībā. Pirms spēles teicu, ka uzvarēs tas, kurš to vairāk gribēs. Tā bija “Turība” - visas neitrālās bumbas izcīnīja viņi,” piedzivojot zaudējumu Latvijas basketbola līgas pirmajā studentu derbijā, pretinieku sniegumam atzinīgus vārdus veltīja Latvijas Universitātes komandas galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Pirmajā puslaikā, spēlējot rezultatīvu uzbrukuma basketbolu, LU bija pārāka ar 47:41, taču otrajā puslaikā neizturēja agresīvo pretinieka spiedienu, divdesmitminūti zaudējot ar 29:50.

“Viens no lūzuma punktiem bija trešajā ceturtdaļā, kad nedaudz kļūdījos ar sastāva maiņu pēdējam uzbrukumam. Slikti nospēlējām šajā epizodē un ceturtdaļas pēdējā sekundē ielaidām trīs punktus. Pretinieks izvirzījās vadībā un tas bija morāls trieciens. “Turība” daudz agresīvāk iesāka ceturto ceturtdaļu,” teica Zībarts, raksturojot spēles izšķirošos notikumus.

“Pīternieka iztrūkums ir milzīgs, pirmajās spēlēs viņš bija galvenais komandas spēles veidotājs,” uz universālā basketbolista savainojuma radītajām grūtībām norāda galvenais treneris. “Viņš daudz nedomāja par saviem punktiem, vairāk veidoja situācijas partneriem. Žanis (Peiners) mēģina spēlēt saspēles vadītāja pozīcijā, taču vairāk virzīts kā uzbrūkošs pirmais numurs.”

“Olimpiskajā sporta centrā netrenējamies, tikai pirmsspēles dienā aizvadījām metienu treniņu,” Zībarts atgādina, ka īstas mājinieku priekšrocības pirmajā studentu derbijā nav bijušas, komandām OSC grozu piešaudē esot faktiski vienādās pozīcijās.

Piektdien, 5. novembrī LU (bilance 0-4) izbraukumā tiksies ar BK “Valmiera” (0-3).


, 2010-10-31 22:31, pirms 13 gadiem
so es nekad nesapratiisu, vai tad visi negrib uzvareet?
kaa kads var gribeet vairaak un kaads mazaak?
, 2010-10-31 22:35, pirms 13 gadiem
sandriņa_f1_bkv rakstīja: so es nekad nesapratiisu, vai tad visi negrib uzvareet?
kaa kads var gribeet vairaak un kaads mazaak?
nebrīnies - sportu sievietēm nekad neizprast.
, 2010-10-31 22:38, pirms 13 gadiem
NIPEM rakstīja: nebrīnies - sportu sievietēm nekad neizprast.
es jau esmu viirietis
, 2010-10-31 22:40, pirms 13 gadiem
Zībarts par Peinera veselību:
basketbolseu.wordpress.com
, 2010-11-01 09:16, pirms 13 gadiem
pēc tāda arī izskaties!
sandriņa_f1_bkv rakstīja: es jau esmu viirietis
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
4

Kauja par Rīgu un ''Ventspils'' pret Tartu - sāksies apvienotās līgas ''play-off''

Šodien plkst. 14:00 ar spēli starp ''VEF Rīga'' un Rīgas ''Zeļļiem'' un 17:00 ar maču starp ''Ventspili'' un ''Tartu Ulikool'' startēs apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas ceturtdaļfināla sērijas. Abas minētās spēles translēs portāls ''Sportacentrs.com'', VEF un ''Zeļļu'' mačam tiekot pārraidītam pilnībā arī kanālā TV4.
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.