Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Nepabeigtās sezonas labākie: Mazura atgriešanās, MVP - Rinalds Sirsniņš

Nepabeigtās sezonas labākie: Mazura atgriešanās, MVP - Rinalds Sirsniņš
Rinalds Sirsniņš. Foto: BK Ogre

Latvijas klubu basketbola aizvadītās sezonas labāko spēlētāju un treneru apkopojumā esam nonākuši līdz finiša taisnei. Šodien nosaucam balsojuma uzvarētājus kategorijās "Labākais treneris" un "Vērtīgākais spēlētājs".

Pirmā daļa ŠEIT
Otrā daļa ŠEIT

Balsotāji un balsošanas sistēma

Iepriekš labāko izziņošana notika, sākoties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīram. Pērn - pēc Latvijas-Igaunijas līgas “Final Four” un pirms cīņas par godalgām Latvijā. Šogad līdz medaļu dalīšanai vietējā mērogā nemaz netikām, taču, tā kā Latvijas basketbola vadītāji lēma izziņot titula ieguvējus pēc nepilnas regulārās sezonas, arī Sportacentrs.com noteica labākos spēlētājus, par atskaites punktu ņemot tādu pašu laika nogriezni - tika vērtēts sniegums mačos no 27. septembra, kad ogrēnieši mājās saspringtā galotnē nosargāja uzvaru pār jūrmalniekiem, līdz 11. martam, kad pēdējo maču starp Latvijas klubiem šajā sezonā noslēdza liepājnieki un “Latvijas Universitātes” studenti.

Ja iepriekšējos gados labākos noteica Sportacentrs.com kolektīvā par basketbolu rakstošie un/vai runājošie, tad šogad vērtētāju pulks kļuvis krietni plašāks. Paturot balstiesības visiem iepriekšējos gados balsojušajiem, kā arī mēģinot aptvert visus lielākos Latvijas medijus, kopumā balsošanā piedalījās 18 mediju pārstāvji, kas ikdienā raksta un/vai runā par basketbolu. Balsotāji:

Balsotājs (Medijs)Balsotājs (Medijs)Balsotājs (Medijs)
Andrejs Siliņš (Sportacentrs.com)Reinis Lācis (DELFI)Guntis Keisels (basket.lv)
Jānis Celmiņš (Sportacentrs.com)Raimonds Ozoliņš (TVNET)Māris Siliņš (Latvijas Avīze)
Māris Noviks (Sportacentrs.com)Niks Gaigalietis (Best4SportTV)Armands Sametis (Diena)
Kristaps Pildiņš (Sportacentrs.com)Haralds Kārlis (Best4SportTV)Mārtiņš Kļavenieks (Latvijas Radio)
Emīls Ozerinskis (Sportacentrs.com)Reinis Ošenieks (Latvijas Televīzija)Edgars Barbaks (Radio SWH)
Pēteris Neimanis (Sportacentrs.com)Kaspars Dvinskis (All Media Baltics)Ingmārs Jurisons (sporta apskatnieks)

Šogad ir vēl viens jauninājums. Iepriekšējām septiņām kategorijām pievienojusies astotā, kurā noteicām labāko Latvijas basketbolistu, kas pārstāvēja Igaunijas komandu aizvadītajā sezonā. Lai gan oriģināli šis balsojums tika izveidots, lai noteiktu labākos LBL un par igauņu sniegumu mums ne silts, ne auksts, būtu muļķīgi ignorēt faktu, ka jau otro gadu pēc kārtas regulāro sezonu Latvijas komandas aizvadīja kopā ar Igaunijas komandām. Pasteidzoties notikumiem pa priekšu - tāpat kā Latvijā spēlējošo ārzemnieku ir maz, arī Igaunijā spēlējošo latviešu ir salīdzinoši maz, tāpēc šajās nominācijās konkurence bija mazāka un līderi ļoti izteikti.

Labāko noteikšana pavisam vienkārša - katrs balsotājs iesniedza savu labāko trijnieku katrai no kategorijām. 1. vieta - 3 punkti, 2. vieta - 2 punkti, 3. vieta - 1 punkts. Vienāda punktu skaita gadījumā uzvarētu tas, kuram būtu vairāk augstākās vietas, bet, ja arī tad balsojums būtu vienāds, izšķirošā balss piederētu balsojuma organizētājam šo rindu autoram. Līdz tam gan šoreiz nenonāca.

Labākais treneris: Nikolajs Mazurs (Ogre)

Nikolaja Mazura vadītā “Ogre” šosezon izcīnīja 22 uzvaras 25 spēlēs, sezonu sāka ar 14 panākumiem pēc kārtas, bet nākamā uzvaru sērija bija astoņu maču garumā.

Haralds Kārlis: Trenerim ir liela loma Ogres uzvarās. Sastāvs nebija otrais spēcīgākais, budžets ne tik.
Niks Gaigalietis Mazurs šajā sezonā Ogri ieveda nākamajā līmenī, kad uzvaras pret līgas flagmaņiem ir nevis kā svētki, bet kā uzdevums. Prata arī lieliski izveiot komandas rotācijas, tāpat nevar neizcelt arī visai sekmīgo gados jaunā Nikolaja Zotova iesaisti spēlē. Būtu bijis ļoti interesanti pavērot, vai būtu izdevies saskaitīt cāļus pavasarī, Pētera Višņēvica vārdiem sakot.
Emīls Ozerinskis: Treneru kategorijā uzdevu sev jautājumu – vai treneris izspieda no komandas vairāk nekā tika gaidīts? Lielākoties Latvijas komandas, diemžēl, šogad rādīja sniegumu nedaudz zem vismaz man gaidītā. “Ogres” basketbolisti bija gatavi kost lielajiem jau pirms sezonas, un Mazurs iedeva mieru laukumā, lai šī komanda arī teju visu sezonu noturētos turnīra tabulas pirmajā pozīcijā.
Mārtiņš Kļavenieks Mazurs apliecināja savas spējas, gan izveidojot komandu uz iepriekšējo gadu sastāva pamata, gan pēc tam to meistarīgi vadot.
Reinis Lācis: Ko vēl Jānim Gailītim būtu jāizdara? Labs jautājums. Uzvarēti četri no pieciem svarīgajiem mačiem. Taču “Ogres” lēciens un ilgstoši noturētā pirmā vieta ir pietiekami iespaidīgi ar komandai esošajiem resursiem.
Kristaps Pildiņš Lai arī „Ogre” netika šosezon galā ar „VEF Rīga”, Mazurs pirmajā gadā pie jaunas komandas izspiedis no tās daudz vairāk nekā domāts. Gailītis noteikti ir līdzvērtīgs, tomēr neko vairāk kā noturēt līmeni nav spējis.
Pēteris Neimanis: Mazuram šī bija lieliska atgriešanās, teicami izmantoja pieejamos resursus, katram spēlētājam labi zinot un izpildot savu lomu laukumā.
Ingmārs Jurisons Ir tāda sajūta, ka izslēgšanas spēles šo secību (vai pat trijnieku) varētu pamainīt, taču – to mēs nekad neuzzināsim.

Labākais treneris

Spēlētājs (Komanda)Punkti
Nikolajs Mazurs (Ogre)46
Jānis Gailītis (VEF)38
Artūrs Visockis-Rubenis (Ventspils)11
Mārtiņš Gulbis (SilJa)6
Roberts Zeile (VG/ViA)4
Guntis Endzels (Latvijas Universitāte)3

Balsojums

Balsotājs (medijs)1.vieta2.vieta3.vieta
Raimonds Ozoliņš (TVNET)J.Gailītis (3)N.Mazurs (2)M.Gulbis (1)
Māris Noviks (Sportacentrs.com)J.Gailītis (3)N.Mazurs (2)A.Visockis-Rubenis (1)
Emīls Ozerinskis (Sportacentrs.com)N.Mazurs (3)R.Zeile (2)G.Endzels (1)
Haralds Kārlis (Best4SportTV)N.Mazurs (3)J.Gailītis (2)A.Visockis-Rubenis (1)
Mārtiņš Kļavenieks (Latvijas Radio)N.Mazurs (3)A.Visockis-Rubenis (2)G.Endzels (1)
Reinis Ošenieks (Latvijas Televīzija)N.Mazurs (3)J.Gailītis (2)R.Zeile (1)
Guntis Keisels (basket.lv)N.Mazurs (3)J.Gailītis (2)M.Gulbis (1)
Reinis Lācis (DELFI)N.Mazurs (3)J.Gailītis (2)M.Gulbis (1)
Kristaps Pildiņš (Sportacentrs.com)N.Mazurs (3)J.Gailītis (2)M.Gulbis (1)
Pēteris Neimanis (Sportacentrs.com)N.Mazurs (3)J.Gailītis (2)A.Visockis-Rubenis (1)
Māris Siliņš (Latvijas Avīze)J.Gailītis (3)N.Mazurs (2)G.Endzels (1)
Ingmārs Jurisons (sporta apskatnieks)J.Gailītis (3)N.Mazurs (2)M.Gulbis (1)
Niks Gaigalietis (Best4SportTV)N.Mazurs (3)J.Gailītis (2)R.Zeile (1)
Kaspars Dvinskis (All Media Baltics)N.Mazurs (3)J.Gailītis (2)Visockis-Rubenis (1)
Edgars Barbaks (Radio SWH)J.Gailītis (3)N.Mazurs (2)Visockis-Rubenis (1)
Armands Sametis (Diena)J.Gailītis (3)N.Mazurs (2)Visockis-Rubenis (1)
Jānis Celmiņš (Sportacentrs.com)A.Visockis-Rubenis (3)N.Mazurs (2)J.Gailītis (1)
Andrejs Siliņš (Sportacentrs.com)J.Gailītis (3)N.Mazurs (2)M.Gulbis (1)

Vērtīgākais spēlētājs (MVP): Rinalds Sirsniņš (Ogre)

26,5 min, 11,8 punkti, 7,1 RP, , 2,8 AB, 1,0 PB, 2,7 IP, +13,8 EFF

Emīls Ozerinskis: Kristaps Dārgais - cilvēks kurš laukumā dara visu, ļaujot “Ogrei” lielisku aizsardzību pārvērst skaistā uzbrukumā. Cilvēks ātrvilciens. Nav šaubu, ka arī Dārgais ir pilnībā cienīgs iegūt šīs sezonas MVP balvu, taču šoreiz vērā ņēmu vienu statistiski neizmērāmu kategoriju, un tā ir aukstasinība. Rinalds Sirsniņš, manuprāt, ir galvenais iemesls, kādēļ tik daudzas saspringtās spēles galotnes “Ogrei” izdevās novest līdz sev labvēlīgam iznākumam, kas ļauj šogad Vidzemes komandai sevi saukt par Latvijas vicečempioni. Pagājušajā pavasarī Sirsniņš un Dārgais abi kopā pacēla LBL 3. vietas ieguvēju kausu. Man nebūtu nekas pretī, ja abi spēlētāji kopīgi turētu arī šo virtuālo sezonas MVP apbalvojumu.
Mārtiņš Kļavenieks: Subjektīvi, bet Rinalds Sirsniņš. Jā, gadi iet, bet bez viņa “Ogre” būtu pavisam cita komanda.
Pēteris Neimanis: Kā vīns. Visi mači starta pieciniekā, gandrīz 27 minūtes spēles laika, labākais piespēlētājs komandā un visvairāk piespēļu visā līgā, viens no labākajiem punktu guvējiem komandā. Ar vienu vārdu sakot – motors.
Ingmārs Jurisons: Savulaik NBA aprindās ar Maiami “Heat” Lielo trijnieku viss bija vienkārši: visi labi, taču, ja jāizceļ tikai vienu, tad automātiski – Lebrons. Ko iesākt ar Ogres trim līderiem – ej nu saproti... Katram savi plusi, katram mīnusi, bet beigās tomēr palieku pie “ģeda” - Rinalda ieguldījums, padarot efektīvākus arī pārējos, bija visjūtamākais. Un nojaušams, ka ne tikai laukumā.
Māris Noviks: Rinalds Sirsniņš – uz tādiem cilvēkiem turas pasaule. Kapteinis simbolizē visu, ar ko šobrīd saistās Ogres basketbols – nesavtība, gudrība, azarts, kaislība, rukāšana. NCAA “Big West” līgā ir balva “Hustle player of the year”. Rinalda pozitīvā ietekme ļauj tādus “rukātājus” kā Dārgais un Zēbergs apvienot komandā, kas cīnās par zeltu.

Vērtīgākais spēlētājs

Spēlētājs (Komanda)Punkti
Rinalds Sirsniņš (Ogre)30
Lesters Medfords (VEF)24
Artūrs Kurucs (VEF)20
Džeimss Beitmons (Ogre)17
Kristaps Dārgais (Ogre)8
Edmunds Elksnis (VG/ViA)6
Uģis Pinete (SilJa)2
Klāvs Čavars (Ventspils)1

Balsojums

Balsotājs (medijs)1.vieta2.vieta3.vieta
Raimonds Ozoliņš (TVNET)A.Kurucs (3)Dž.Beitmons (2)R.Sirsniņš (1)
Māris Noviks (Sportacentrs.com)R.Sirsniņš (3)A.Kurucs (2)K.Dārgais (1)
Emīls Ozerinskis (Sportacentrs.com)R.Sirsniņš (3)K.Dārgais (2)L.Medfords (1)
Haralds Kārlis (Best4SportTV)A.Kurucs (3)Dž.Beitmons (2)K.Dārgais (1)
Mārtiņš Kļavenieks (Latvijas Radio)R.Sirsniņš (3)A.Kurucs (2)Dž.Beitmons (1)
Reinis Ošenieks (Latvijas Televīzija)L.Medfords (3)R.Sirsniņš (2)A.Kurucs (1)
Guntis Keisels (basket.lv)R.Sirsniņš (3)Dž.Beitmons (2)L.Medfords (1)
Reinis Lācis (DELFI)L.Medfords (3)Dž.Beitmons (2)K.Čavars (1)
Kristaps Pildiņš (Sportacentrs.com)Dž.Beitmons (3)K.Dārgais (2)L.Medfords (1)
Pēteris Neimanis (Sportacentrs.com)R.Sirsniņš (3)L.Medfords (2)E.Elksnis (1)
Māris Siliņš (Latvijas Avīze)L.Medfords (3)E.Elksnis (2)R.Sirsniņš (1)
Ingmārs Jurisons (sporta apskatnieks)R.Sirsniņš (3)A.Kurucs (2)E.Elksnis (1)
Niks Gaigalietis (Best4SportTV)L.Medfords (3)K.Dārgais (2)A.Kurucs (1)
Kaspars Dvinskis (All Media Baltics)Dž.Beitmons (3)L.Medfords (2)U.Pinete (1)
Edgars Barbaks (Radio SWH)A.Kurucs (3)R.Sirsniņš (2)E.Elksnis (1)
Armands Sametis (Diena)L.Medfords (3)Dž.Beitmons (2)A.Kurucs (1)
Jānis Celmiņš (Sportacentrs.com)R.Sirsniņš (3)A.Kurucs (2)U.Pinete (1)
Andrejs Siliņš (Sportacentrs.com)R.Sirsniņš (3)L.Medfords (2)E.Elksnis (1)

Kurš ir Tavs sezonas MVP?

  • 92

  • 11

  • 33

  • 8

  • 15

  • 25

  • 8

  • 3

  • 10



Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
2

Kauja par Rīgu un ''Ventspils'' pret Tartu - sāksies apvienotās līgas ''play-off''

Šodien plkst. 14:00 ar spēli starp ''VEF Rīga'' un Rīgas ''Zeļļiem'' un 17:00 ar maču starp ''Ventspili'' un ''Tartu Ulikool'' startēs apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas ceturtdaļfināla sērijas. Abas minētās spēles translēs portāls ''Sportacentrs.com'', VEF un ''Zeļļu'' mačam tiekot pārraidītam pilnībā arī kanālā TV4.
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.