Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Savulaik "Jēkabpilī" un "Ventspilī" spēlējušais Barnīss pievienojas "Liepājas" komandai

Savulaik "Jēkabpilī" un "Ventspilī" spēlējušais Barnīss pievienojas "Liepājas" komandai
Trojs Bārnīss. Foto: Lāsma Irša

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas komandai BK "Liepāja" pievienojies divas sezonas Latvijā jau spēlējušais amerikāņu uzbrucējs Trojs Bārnīss, ziņo portāls Liepājniekiem.lv.

Divus metrus garais uzbrucējs Trojs Bārnīss Latvijas basketbolā nav svešinieks. 2014. gada pavasarī amerikāņu basketbolists kļuva par LBL bronzas medaļas ieguvēju "Jēkabpils" sastāvā, bet gadu vēlāk Bārnīsa medaļu plauktiņā tika ielikta arī LBL sudraba medaļa, kura tika izcīnīta "Ventspils" sastāvā.

Pēc koledžas karjeras profesionālajā basketbolā Bārnīss savus pirmos soļus spēra Turcijas otrajā līgā un Somijā. "Jēkabpils" sastāvā 2013./2014. gada sezonā amerikāņu uzbrucējs kļuva par komandas līderi ar 46 LBL spēlēs gūtiem 15,3 punktiem un 6,8 izcīnītām bumbām zem groza. Nākamajā gadā spēlētāju jau piesaistīja augstāk tēmējošā "Ventspils". 2014./2015. gada sezonā basketbolists, spēlējot dzeltenajās formās, LBL turnīrā 28 spēlēs guva 11,2 punktus un savāca 3,9 atlēkušās bumbas. ULEB Eirokausa desmit mačos Bārnīsa rēķinā 7,1 punkts un 3,7 atlēkušās bumbas.

Pēc divām sezonām Latvijā, Bārnīss par savu nākamo piezemēšanās vietu atrada Ungārijas čempionātu, kurā spēlētājs pavadīja trīs sezonas. Pagājušajā sezonā gan abās uzbrucēja pozīcijās spēlējošais basketbolists nebija pierakstīts, tādēļ "Liepāja" kļūs par Bārnīsa mēģinājumu atjaunot savu profesionālo karjeru 30 gadu vecumā.

Iepriekš no "Liepājas" komandas sastāva atbrīvots uz sevi cerības neattaisnojušais lietuviešu veterāns Gitis Sirutavičus, kā arī neko neparādījušais amerikāņu aizsargs Džastins Taksons. Amerikāņa vietu ārējā līnijā jau ieņēmis viņa tautietis Rodrikss Saikss. Par liepājnieku rezultatīvāko spēlētāju kļuvis bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Rihards Kuksiks, taču viņam ar "Liepāju" ir atvērtais līgums, kas jebkurā brīdī pie labāka piedāvājuma varianta ļauj spēlētājam doties projām.

"Liepāja" pirmajās sešās Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas spēlēs spējusi tikt pie vienas uzvaras. Nākamo spēli liepājnieki aizvadīs svētdien, 3. novembrī savās mājās pret Mareka Jurevičus pārstāvēto Tallinas "Kalev/TLU".

Izmantotie resursi:
https://www.liepajniekiem.lv/


, 2019-10-30 12:26, pirms 4 gadiem
Vai viņš pats nebija jau pagājušajā nedēļā iepostojis, ka atgriežas Liepājā?
, 2019-10-30 13:08, pirms 4 gadiem
Priekš Liepājas ļoti solīds papildinājums jo tieši Jansons pagaidām neko nerāda un Ķuze vēl nav gatavs lielām lietām un tāpēc tik sanāca 2 SF bija Hāzners un Kuksiks.
, 2019-10-30 15:29, pirms 4 gadiem
Ar šī leģa uzaicināšanu Liepāja pieņēma to ka jaunatnes audzināšana nedot rezultātu jo sastāvs paliek krietni pieredzējušāks un Vuciņš,Vārna,Matisons,Salmiņš,Niedra,Ķuze un Rozdobutko īpaši pie minūtēm netiks.
, 2019-10-30 16:33, pirms 4 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Ar šī leģa uzaicināšanu Liepāja pieņēma to ka jaunatnes audzināšana nedot rezultātu jo sastāvs paliek krietni pieredzējušāks un Vuciņš,Vārna,Matisons,Salmiņš,Niedra,Ķuze un Rozdobutko īpaši pie minūtēm netiks.
Niedra vēl vispār ir Liepājā? Nav pat LBL2 spēlējis, šķiet.
, 2019-10-30 17:15, pirms 4 gadiem
mikelis_goppers rakstīja: Niedra vēl vispār ir Liepājā? Nav pat LBL2 spēlējis, šķiet.
Artūrs Niedra ir pieteikumā gan Lat-Est līgā gan LBL2 bet nekur tiešām vēl šosezon nav spēlējis.
, 2019-10-30 22:38, pirms 4 gadiem
Ja nevar citādi, tad ņem uz pirkšanu. Nu, arī tas ir variants, kā ambīcijas vismaz adekvāti atsist...
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
15

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.