Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Basketbolistu rezerves plāns pandēmijā - aizvadīt vēl divus apļus Latvijas līgā

Basketbolistu rezerves plāns pandēmijā - aizvadīt vēl divus apļus Latvijas līgā
Latvijas basketbola klubu treneri 30. septembrī. Foto: Basket.lv

Trešdien, 30. septembrī, "Latvijas gāzes" sporta centrā notika "Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgas pirmssezonas preses konference. Ja pēc 9. decembra nebūs iespējams spēlēt Igaunijā, vietējie klubi izspēlēs vēl divus apļus Latvijā, teica LBL direktors Kristaps Janičenoks.

Raimonds Vējonis, LBS prezidents

“Basketbols ir spēlēts karu, pandēmiju un krīzes laikos – groza bumbas dzīvi nevar apstādināt. Sestdien, 3. oktobrī, sāksies “Pafbet” Latvijas un Igaunijas līgas trešā sezona. Iepriekšējo sezonu nepabeidzām pandēmijas dēļ, taču Latvijas un Igaunijas basketbola federācijas, klubi bija pārliecināti, ka sadarbība jāturpina.”

Varam teikt, ka sezona būs. Trijos no četriem turnīriem pieaudzis dalībnieku skaits, tai skaitā “Douglas” sieviešu basketbola līgā, “Ramirent” nacionālajā līgā (LBL2) un Reģionālajā līgā (LBL3). Spēlēsim tik ilgi, cik atļaus epidemioloģiskie nosacījumi gan Latvijā, gan Baltijā. Mēs pārvarēsim pārbaudījumus – līdzjutēji varēs baudīt basketbolu Latvijā, Baltijā un pasaulē.”

Kristaps Janičenoks, Latvijas basketbola līgu direktors

“Ceram, ka varēsim aizvadīt pilnvērtīgu sezonu. Vasarā pieņēmām stratēģisku lēmumu aizvadīt sezonas pirmo pusi Latvijā. Strādājam, lai palielinātu translāciju skaitu. Nezinām, kas un kā notiks nākamajos mēnešos, taču skatāmies nākotnē ar apņēmību.

Latvijas un Igaunijas līgas spēles varēs redzēt “Best4Sport” (divreiz nedēļā) un LBS piedāvātajās YouTube translācijās. Pašreizējais plāns paredz, ka 9. decembrī sāksim spēles pret Igaunijas klubiem. Plāns B? Vēl divi apļi Latvijas basketbola līgā (10 spēles).”

Rihards Streiķis, “Pafbet” mārketinga vadītājs Latvijā

“Gribētu uzteikt lielisko iniciatīvu par Basketbola kausu. Prieks, ka mūsu atbalstītais Kaspars Kambala ar “Garkalnes runčiem” nonācis nākamajā kārtā. Viņš un “TTT Rīga” spēlētāja Kitija Laksa ir “Pafbet” atlēti – vienīgie Latvijas basketbola vidē. Sniedzam viņiem finanšu atbalstu – Kambala saņem “Pafbet” stipendiju izglītības iegūšanai.

Raimonds Henks, “Ramirent” nomas direktors

“Pārstāvu būvtehnikas uzņēmumu, kas darbojas deviņās valstīs. LBS piedāvāja paplašināt sadarbību – atbalstīt LBL otro divīziju. Piekritām, jo sportisti spēlē savā brīvajā laikā – tas ir interesants un populārs turnīrs mūsu klientu vidū.”

Latvijas-Igaunijas līgas trešā sezona sāksies sestdien, 3. oktobrī. Turnīra atklāšanas spēlē BK “Liepāja” plkst. 14:00 uzņems Ventspils basketbolistus. Trīs stundas vēlāk Ogres 1. vidusskolā mājinieki sacentīsies pret VEF, bet Latvijas Universitāte “Elektrum” sporta centrā spēlēs pret “Valmiera Glass/ViA”. Pirmajās astoņās dienās katrai komandai paredzētas trīs spēles.

Trešajā apvienotās līgas sezonā spēlēs 13 komandas, no kurām sešas pārstāv Latviju – “VEF Rīga”, BK “Ogre”, BK “Ventspils”, “Valmiera Glass/ViA”, Latvijas Universitāte un BK “Liepāja”. Turnīra pirmajā posmā Latvijas komandas aizvadīs divus apļus Latvijā, nešķērsojot Igaunijas robežu.

Treneru mērķi

Jānis Gailītis, “VEF Rīga”: (astotais) Latvijas tituls un pirmā vieta Latvijas-Igaunijas līgā.

Guntis Endzels, Latvijas Universitāte: iekļūt Latvijas un Igaunijas līgas izslēgšanas spēlēs.

Gints Fogels, BK “Ventspils”: Latvijas kausa fināls un cīņa par medaļām Latvijas čempionātā.

Nikolajs Mazurs, BK “Ogre”: cīnīsimies par augstākajiem mērķiem.

Roberts Zeile, “Valmiera Glass/ViA”: cīņa par Latvijas-Igaunijas līgas “play-off” un Latvijas medaļām.

Krists Pīternieks, BK “Liepāja” galvenā trenera palīgs: kluba vadība vēl nav definējusi sportiskos mērķus. Vēlamies radīt pozitīvu vidi basketbola attīstībai.

Treneri atklāja studējošo skaitu LBL komandās. Liepājas pieteikumā ir divi studenti un trīs skolēni. Valmierai 5-6 studenti un divi skolēni. VEF divi studenti – ar komandu trenējas vairāki skolēni. Latvijas Universitātei kā augstskolai pienākas – 12 studenti. Ventspilij – divi studenti, četri skolēni.


, 2020-09-30 15:40, pirms 3 gadiem
Es saprotu spēku samēru, bet visai interesanti un jocīgi, ka tikai vienam trenerim mērķis ir uzvarēt.
, 2020-09-30 21:29, pirms 3 gadiem
Kam lielāks budžets, tas arī mērķē uz galveno prīzi. Pārējie spriež loģiski.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
4

Kauja par Rīgu un ''Ventspils'' pret Tartu - sāksies apvienotās līgas ''play-off''

Šodien plkst. 14:00 ar spēli starp ''VEF Rīga'' un Rīgas ''Zeļļiem'' un 17:00 ar maču starp ''Ventspili'' un ''Tartu Ulikool'' startēs apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas ceturtdaļfināla sērijas. Abas minētās spēles translēs portāls ''Sportacentrs.com'', VEF un ''Zeļļu'' mačam tiekot pārraidītam pilnībā arī kanālā TV4.
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.