Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Bronzas sērijas duelis ievadīs Latvijas - Igaunijas līgas sezonu

Bronzas sērijas duelis ievadīs Latvijas - Igaunijas līgas sezonu
Kaspars Vecvagars īsi pirms sezonas sākuma pieteikts "Jūrmala Betsafe" komandā. Foto: Ivars Ķezbers

27. septembrī starta šāviens tiek dots otrajai Latvijas - Igaunijas apvienotās basketbola līgas sezonai, kura šosezon dots ģenerālsponsora "Pafbet" nosaukums. Pavasarī Latvijas čempionāta bronzas medaļas izcīnījusī "Ogre" pulksten 19:00 uzņems "Jūrmala Betsafe" vienību.

Šīs sezonas pirmā spēlē "Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā tiks aizvadīta Tallinā, kur pulksten 18:00 Igaunijas vicečempione Tallinas "Kalev/TLU" tiksies ar "Avis Rapla" basketbolistiem. Igaunijas galvaspilsētas komandas rindās spēlēs liepājnieks Mareks Jurevičus, savukārt pēdējos gados latviešu basketbolistus iecienījusī Raplas vienība šosezon papildspēkus mūsu valstī neatrada.

Latvijas basketbola līdzjutējiem aktuālāka gan būs spēle Ogrē, kas sāksies stundu vēlāk. Pēdējās divās sezonās Latvijas līgas bronzas medaļas dalījušās "Ogre" un "Jūrmala Betsafe" ar savstarpējo spēli sāks šo sezonu. Pirms diviem gadiem jūrmalnieki bija tie kuri aizslaucīja ogrēniešu cerības uz bronzu trīs spēļu sērijā. Savukārt aizvadītajā sezonā "Ogre" revanšējās, izmantojot minimālo trīs spēļu skaitu, lai uzkārtu kaklā kārotās medaļas. Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas čempionātā "Ogre" bija labākā komanda aiz trīs lielajiem reģiona vaļiem, bet finālčetriniekā komandai pietrūka viena precīza tālmetiena, lai visas līgas medaļas pārvestu uz Latviju un atstātu bešā "Kalev/Cramo". Savukārt jūrmalnieku aizvadīto sezonu par sekmīgu nodēvēt nevar, jo regulārās sezonas pēdējās spēlēs komanda pazaudēja šķietami drošu play-off pozīciju, paliekot uzreiz aiz Latvijas - Igaunijas līgas izslēgšanas spēļu strīpas.

Pēc Artūra Visocka-Rubeņa pāriešanas uz "Ventspili", pie ogrēniešu stūres ar atvērto līgumu stājies Nikolajs Mazurs. Kamēr citas komandas piedzīvojušas milzīgas sastāva pārmaiņas, "Ogre" saglabājusi savu komandas kodolu, vienīgos papildinājumus veicot saspēles vadītāja pozīcijā, lai aizstātu Edgaru Lasenbergu. Viņa pozīcijā klāt nākuši amerikānis Džeimss Batemons un Nikolajs Zotovs. Ne mazāk būtisku lomu kā pērn spēlēs Kristaps Dārgais, Rinalds Sirsniņš, Kaspars Bērziņš un Rihards Zēbergs un citi ierindā palikušie basketbolisti. Ņemot vērā komandas savstarpējo saspēlētību, ogrēniešiem ir visas iespējas strauji sākt sezonu jau no starta blokiem.

Ja ogrēniešiem nomainījies treneris, bet ierindā palikusi lielākā daļa komandas, tad "Jūrmala Betsafe" situācija ir pretēja. Mārtiņš Gulbis turpinās vadīt kūrortpilsētas komandu, taču ierindā no pērnās sezonas palicis kapteinis Uģis Pinete un spēlējošais prezidents Edgars Jeromanovs. Pašā sezonas priekšvakarā vienības pieteikums papildināts ar Kasparu Vecvagaru. Komandā notikušas arī vairākas atgriešanās. Atpakaļ pie trenera Gulbja atnācis lietuvietis Deniss Krestiņins, kā arī ar viņu pirms divām sezonām "Jūrmalas" rindās kopā spēlējušais Ervīns Jonāts. Savukārt pēc divām sezonām LBL2 čempionātā jelgavnieku rindās, jūrmalnieku rindās atkal atrodams Uldis Feldmanis. Bez jau pieminētā Krestiņina, kurš garajā galā aizstājis smadzeņu satricinājumu guvušo Modestu Paulausku, leģionāru rindās ir arī amerikāņu aizsargs Džordans Grants un zviedru spēka uzbrucējs Pjērs Hemptons, kā arī "Ventspils" sistēmā izaudzinātais baltkrievs Deniss Vikentjevs.

Spēli starp "Ogre" un "Jūrmala Betsafe" translēs kanāls "Best4Sport TV", bet sezonas gaitā paredzēts, ka pārraides tiks veiktas ar igauņu kompānijas "Levira" robotu kamerām. Līgums ar "Levira" noslēgts uz piecām sezonām.

Salīdzinoši ar pērno sezonu Latvijas - Igaunijas līgā komandu skaits nav mainījies, bet notikusi izmaiņa valstu pārstāvniecības sadalījumā. Pērn Latviju turnīrā pārstāvēja astoņas komandas, bet šogad to darīs septiņas. Pērnās sezonas pastarīšus no Jēkabpils aizstājusi Igaunijas 1. līgas spēcīgākā vienība Rakveres "Tarvas", kuru trenē Juris Umbraško. Turnīrā turpina spēlēt Tallinas "Kalev/Cramo", Tallinas "Kalev/TLU", "Parnu Sadam", "Avis Rapla", "Tartu Ulikool", "TalTech" un "Valga-Valka". No Latvijas komandām ierindā palikušas "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Jūrmala Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass ViA" un "Liepāja". Salīdzinājumā ar pērnās sezonas izspēli šogad ceturtdaļfināli tiks spēlēti līdz divām uzvarām nevis divu spēļu summā.

27. septembris

LaiksSpēleVieta
18:00Kalev/TLU - Avis RaplaTallinas sporta halle
19:00Ogre - Jūrmala BetsafeOgres 1. vidusskola

, 2019-09-27 09:53, pirms 5 gadiem
Atkal Bestforsport? Tiešām? Kur tad solījumi, ka robotu kameras pārraidīs nez cik tur tajās straumēšanas platformās? Vai tas tiešām ir veids, kā popularizēt līgu? Un tad brīnās, ka vietējās līgas nīkuļo...
, 2019-09-27 10:01, pirms 5 gadiem
Guru no geto rakstīja: Atkal Bestforsport? Tiešām? Kur tad solījumi, ka robotu kameras pārraidīs nez cik tur tajās straumēšanas platformās? Vai tas tiešām ir veids, kā popularizēt līgu? Un tad brīnās, ka vietējās līgas nīkuļo...
Nožēlojami, ka B4S vairāk translēs ACB, nevis LAT-EST līgu...
, 2019-09-27 10:53, pirms 5 gadiem
Ņemot vērā komandas savstarpējo saspīlētību, ogrēniešiem ir visas iespējas strauji sākt sezonu jau no starta blokiem.
=====
Ierasti, ja komandā ir SASPĪLĒTĪBA, tad par labu spēlei tas nenāk
, 2019-09-27 11:20, pirms 5 gadiem
Guru no geto rakstīja: Atkal Bestforsport? Tiešām? Kur tad solījumi, ka robotu kameras pārraidīs nez cik tur tajās straumēšanas platformās? Vai tas tiešām ir veids, kā popularizēt līgu? Un tad brīnās, ka vietējās līgas nīkuļo...
+ par logo!
, 2019-09-27 12:32, pirms 5 gadiem
Man kaut kā liekās, ka uzvarēs Jūrmala, sastāvi varētu būt vienādi pēc stipruma, bet Mazurs mani nepārliecina..
, 2019-09-27 12:46, pirms 5 gadiem
D-Mob rakstīja: Man kaut kā liekās, ka uzvarēs Jūrmala, sastāvi varētu būt vienādi pēc stipruma, bet Mazurs mani nepārliecina..
Un tevi Gulbis pārliecina? 😅
, 2019-09-27 13:10, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Un tevi Gulbis pārliecina? 😅
Nu vairāk kā Mazurs noteikti Tak valstvienības galvenajam trenerim fiška jārubī
, 2019-09-27 14:05, pirms 5 gadiem
Gulbis!
, 2019-09-27 14:27, pirms 5 gadiem
Būs interesanta spēle. Es liktu uz Gulbi, jo Jūrmalai pie groza ievērojams spēks - Krestiņins un Jonāts.
, 2019-09-27 14:34, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Būs interesanta spēle. Es liktu uz Gulbi, jo Jūrmalai pie groza ievērojams spēks - Krestiņins un Jonāts.
Ja Bērziņš spēlēs, tie abi divi ļoti ievērojams spēks neliekas.
, 2019-09-27 14:40, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Ja Bērziņš spēlēs, tie abi divi ļoti ievērojams spēks neliekas.
Sava taisnība tev ir, taču Bērziņam parasti sanāk problēmas ar piezīmēm.
, 2019-09-27 14:48, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Sava taisnība tev ir, taču Bērziņam parasti sanāk problēmas ar piezīmēm.
Vienu otru 3p.trāpīs. Gan piezīmes netraucēs.
, 2019-09-27 14:49, pirms 5 gadiem
Mazurs ar atpakaļ. Ogrei tomēr ir labs treneris.
, 2019-09-27 15:15, pirms 5 gadiem
žēl ka nevarēs redzēt internetā normālā kvalitātē
, 2019-09-27 15:53, pirms 5 gadiem
Jāaizlaiž līdz Ogrei.
, 2019-09-27 16:03, pirms 5 gadiem
Ogre gan jau uzvarēs. Jo Ogre Ogrē spēlē ļoti labi.
, 2019-09-27 16:26, pirms 5 gadiem
Juri$$$ rakstīja: Jāaizlaiž līdz Ogrei.
Vēl tikai divas stundas līdz spēlei.
, 2019-09-27 16:27, pirms 5 gadiem
t0bis rakstīja: žēl ka nevarēs redzēt internetā normālā kvalitātē
Arī žēl.
Aizeja Osborns. Foto: Jānis Lārmanis
13

"Zeļļi" galotnē nospiež Valmieru un iesoļo LBL pusfinālā

Šovakar biļeti uz Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālu ieguva debitanti "Rīgas Zeļļi", kas izbraukumā ar 81:74 pieveica "Valmiera Glass"/ViA un ceturtdaļfināla sērijā guva virsroku ar 3-1.
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
26

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.