Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Mūžībā devies VEF ilggadējs spēlētājs un treneris Alvils Gulbis

Mūžībā devies VEF ilggadējs spēlētājs un treneris Alvils Gulbis
Alvils Gulbis. Foto: VEF Rīga

''VEF Rīga'' savā ''Twitter'' profilā informē, ka 84 gadu vecumā mūžībā devies Alvils Gulbis, kurš 1966. gadā palīdzēja klubam izcīnīt trešo vietu PSRS čempionātā, bet no 1970. - 1974. gadam bija kluba galvenais treneris. Alvils Gulbis ir arī tensista Ernesta Gulbja vectēvs.

Alvils Gulbis bija ikgadējs ''VEF Rīga'' spēlētājs un treneris. Gulbis palīdzēja komandai 1966. gadā izcīnīt PSRS čempionāta bronzas medaļas. Savukārt no 1970. - 1974. gadam Alvils Gulbis bija komandas galvenais treneris.

Latvijas PSR izlasē Gulbis aizvadīja 88 spēles. Savas spēlētāja karjeras laikā Alvils Gulbis spēlēja arī Rīgas ASK, un kopā ar komandu no 1958. - 1960. gadam trīs reizes pēc kārtas triumfēja Eiropas čempionvienību kausa izcīņā. Zināms, ka Alvils Gulbis bija Latvijas vadošā tenisista Ernesta Gulbja vectēvs. Šogad 17. aprīlī viņam būtu apritējuši 85 gadi.

Portāls ''Sportacentrs.com'' izsaka visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem.


Aizeja Osborns. Foto: Jānis Lārmanis
13

"Zeļļi" galotnē nospiež Valmieru un iesoļo LBL pusfinālā

Šovakar biļeti uz Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālu ieguva debitanti "Rīgas Zeļļi", kas izbraukumā ar 81:74 pieveica "Valmiera Glass"/ViA un ceturtdaļfināla sērijā guva virsroku ar 3-1.
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
26

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.