Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

LU tehnisku iemeslu dēļ tomēr Pasvalē nespēlēs, mačs ieplānots Valgā

LU tehnisku iemeslu dēļ tomēr Pasvalē nespēlēs, mačs ieplānots Valgā
Foto: Sandijs Leicis/estlatbl.com

"Latvijas Universitātes" (LU) komanda turpina meklēt iespējas nākamo Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) maču aizvadīšanai ārpus Latvijas, aģentūrai LETA apstiprināja LU Sporta centra direktors Uģis Bisenieks. Līgas mājaslapā norādīts, ka nākamā spēle notiks Valgā, nevis Pasvalē, kā tika informēts vakar.

Līdz 15. novembrim klātienē atļautas komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu sporta sacensības, kurās piedalās tikai profesionāli sportisti - personas, kurām noslēgts darba līguma un kas par nolīgto samaksu gatavojas sporta sacensībām un piedalās tajās.

LU vienībai šādu līgumattiecību ar basketbolistiem nav, tādēļ patlaban trešā spēcīgākā Latvijas komanda Latvijā nevar aizvadīt koptreniņus un spēles. Iepriekšējo ierobežojumu laikā LU basketbolisti varēja aizvadīt mačus Latvijā, jo, piemēram, stipendijas, apmaksātas mācības un izmitināšana skaitījās kā atlīdzība par darbu.

"Iepriekšējo ierobežojumu laikā profesionāls sportists skaitījās tas, kurš saņem atlīdzību, bet atlīdzības saņemšanas veids netika definēts. Šobrīd profesionāls sportists skaitās tas, kuram ir noslēgts Valsts ieņēmumu dienestā (VID) reģistrēts darba līgums," skaidroja Bisenieks.

Likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu" atrunāts, ka profesionālam sportistam obligāto iemaksu objekts ir divas Ministru kabineta noteiktās minimālās mēneša darba algas jeb 1000 eiro.

"Mums komandā pat nav tāda finansējuma šādu līgumu slēgšanai. Nav tā, ka mēs negribētu slēgt līgumus," skaidroja Bisenieks, piebilstot, ka neviens jau vienas komandas dēļ noteikumus nemainīs.

Nākamā spēle LU paredzēta 30. oktobrī pret "Ogri", un līgas mājaslapā kā mača norises vieta tika norādīta Lietuvas pilsēta Pasvale, taču studenti tur šonedēļ spēlēt tomēr nevarēs. "Tehnisku iemeslu dēļ nebūs pieejama sporta zāle, tāpēc meklējam iespējas aizvadīt maču citur, ņemot vērā finanses un šī brīža ierobežojumus," atklāja Bisenieks.

Vēlāk līgas mājaslapā kā mača norises vieta parādījās Valga.

LU pagaidām ir aizvadījusi četras spēles, izcīnot trīs uzvaras un piedzīvojot vien minimālu zaudējumu pret Igaunijas spēcīgāko komandu Tallinas "Kalev"/"Cramo" ar rezultātu 67:69.

LU sastāvā spēlē studenti, tostarp bijušie Latvijas jauniešu izlašu dalībnieki, kuriem tiek nodrošinātas bezmaksas mācības un stipendija. Pašreizējais LU līderis Dāvids Vīksne 2018.gadā Latvijas izlases sastāvā izcīnīja Eiropas U-18 vicečempiona titulu.


, 2021-10-26 15:43, pirms 2 gadiem
Un pareizi: Lietuvai nav saistības ar Latvijas-Igaunijas līgu.
, 2021-10-26 16:56, pirms 2 gadiem
labi ka tā, gatavie Makss un Morics
, 2021-10-26 17:40, pirms 2 gadiem
nacionālās "medību" īpatnības.

kovid LV vīrusa paveids (severs & co) gada laikā ir būtiski mutējis. ja pagājušo gadu vīruss spēja atšķirt pilngadīgu (ļāva trenēties) no nepilngadīga (neļāva), tad šogad vīruss spēj atšķirt arī tādas līguma juridiskās nianses kā atlīdzības forma - graudā (treniņbikses, ēdināšana, dzīvošana) vai naudā (darba algas izmaksa).

izm un lbs neinteresē tas vai spēlētājs ir (ne)vakcinēts, vai komanda spēj nodrošināt drošu treniņu un spēļu vidi (burbuļi utml), izrādās, ka pareizā vīrusa apkarošanas forma ir tas, vai spēlētājs saņem naudu par basketbola spēlēšanu.

tagad latvju čaļi ar vismaz 6 automašīnām dosies uz igauniju, lai uzspēlētu ar citiem latviešiem pie tukšām tribīnēm.

vai nu mums ir īpašāka zinātne, kam uzticēties, vai arī īpašāki lēmumu pieņēmēji, kuri uzskata, ka tās pašas latvijas komandas braucot spēlēt igaunijā samazina vīrusa izplatību
, 2021-10-26 21:57, pirms 2 gadiem
Kā ar skatītājiem,varēs būt?
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
16

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.