Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Valmiera Glass/ViA" Liepājā centīsies pirmo reizi tikt pie trīs uzvaru sērijas

"Valmiera Glass/ViA" Liepājā centīsies pirmo reizi tikt pie trīs uzvaru sērijas
Klāvs Dubults liepājnieku ielenkumā. Foto: Jānis Lārmanis

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgā šovakar gaidāms Liepājas un Valmieras komandu duelis, valmieriešiem cenšoties turpināt uzsākto uzvaru sēriju, kamēr "Liepāja" centīsies noslēgt zaudējumu sēriju. Tikmēr Tallinā savu spēlēm bagāto kalendāru turpinās pildīt Tallinas "Kalev/Cramo".

Regulārās sezonas izskaņā palikusi tikai viena intriga, kamēr pārējās komandas savu vietu turnīra tabulā jau noskaidrojušas. Tā tas ir arī "Liepājas" un "Valmiera Glass/ViA" gadījumā, kas var vairāk koncentrēties, lai labāk sagatavotos izslēgšanas spēlēm Latvijas Basketbola līgā. "Liepāja" pēdējās divās spēlēs piekāpās "VEF Rīga" un "Ventspils" basketbolistiem, kamēr valmierieši rezultatīvās spēlēs pārspēja "Ogri" un "Latvijas Universitāti". "Valmiera Glass/Via" tikai otro reizi sezonā uzvarējusi divās spēlēs pēc kārtas, bet trīs uzvaras pēc kārtas līdz šim nav izdevies gūt.

Abu komandu savstarpējā duelī "Liepāja" uzvarēja pirmās trīs spēles (99:86, 79:72, 89:72), bet "Valmiera Glass/ViA" bija pārāka tieši pēdējā komandu tikšanās reizē 19. februārī ar rezultātu 73:69. Tajā spēlē viesi no Valmieras ļoti labi aizvadīja tieši spēles izskaņu, ļaujot pretiniekiem ceturtajā ceturtdaļā gūt vien deviņus punktus. Valters Vēveris realizēja četrus tālmetienus un ar 18 punktiem bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās, kamēr ar Dāvja Geka un Renāra Birkāna rezultatīvo spēli izrādījās par maz.

Arī gaidāmajā spēlē daudz var izšķirt tieši lomu spēlētāju sniegums laukumā, jo ir pierādījies, ka komandu līderi, ar ko saprotam Edmundu Elksni, Renāru Birkānu un Dāvi Geku, šosezon savu darbiņu padara. "Liepāja" sevišķi var lepoties ar sastāva dziļumu, kas var dot vajadzīgo pienesumu, kamēr "Valmiera Glass/ViA" šajā ziņā vairāk paļāvusies uz līderiem, bet, izšaujot tādiem spēlētājiem kā Klāvs Dubults, Valters Vēveris un Valters Liepiņš, gūt panākumus ir daudz vieglāk. Vai Valmieras komandai izbraukumā vēlreiz izdosies pārspēt "Liepāju", varēs redzēt plkst. 19:00 līgas YouTube kanālā.

Tikmēr trešo spēli piecu dienu laikā aizvadīs Roberta Štelmahera trenētā un Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā Tallinas "Kalev/Cramo", kas savā laukumā uzņems Kristapa Gludīša pārstāvēto Rakveres "Tarvas". Pirms divām dienām "Kalev/Cramo" tika galā ar "Raplu" (62:79), cenšoties turpināt uzvaru sēriju Latvijas un Igaunijas līgā. Tikmēr "Tarvas" izmisīgi vēlas pārtraukt ieilgušo četru zaudējumu sēriju Latvijas un Igaunijas līgā, kā arī paralēli notiekošajā Igaunijas čempionātā. Vienu no šiem zaudējumiem Rakveres komanda piedzīvoja tieši pret "Kalev/Cramo", kas bija pārāka ar 81:67. Tajā spēlē ar 10 punktiem izcēlās Kaufmanis, bet viena no sliktākajām spēlēm sezonā bija Gludītim, kurš guva vien četrus punktus. Kuram no latviešiem šoreiz veiksies basketbola laukumā, varēs vērot Delfi.ee video platformā. Arī šīs spēles sākums plkst. 19:00.

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas līga

VLatvijaU-Z%IgaunijaU-Z%
1.VEF Rīga20-290.9Kalev/Cramo17-289.5
2.Ventspils14-863.6Pärnu Sadam17-673.9
3.Ogre14-960.9Avis Rapla12-1152.2
4.Liepāja10-1245.5Rakvere Tarvas10-1245.5
5.Valmiera Glass/ViA7-1630.4TalTech9-1145.0
6.Latvijas Universitāte3-2112.5Tartu Ülikool8-1534.8
7.---Kalev/TLÜ3-1913.6

Gregs Vitingtons. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
22

Duelēšanos LBL pusfināla stadijā uzsāks čempione VEF un pārsteidzošā "Liepāja"

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla kārta šovakar iesāksies ar spēli "Rimi" Olimpiskajā centrā, kur pulksten 19:00 sāksies sērija līdz tīrs uzvarām starp aktuālo valsts čempionvienību "VEF Rīga" un nedaudz pārsteidzoši pusfinālu sasniegušo "Liepāju". Spēles tiešraidi demonstrēs kanāls TV4.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.