Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

''Valmiera Glass/ViA'' atlaiž galveno treneri Kerši, vietā iecelts Virsis

''Valmiera Glass/ViA'' atlaiž galveno treneri Kerši, vietā iecelts Virsis
Toms Keršis. Foto: Jānis Lārmanis

Latvijas basketbola komanda ''Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola'' pārtraukusi sadarbību ar komandas galveno treneri Tomu Kerši, oficiāli paziņojusi komanda. Viņa vietu ieņems līdzšinējais asistents Oskars Virsis.

''Vēlamies informēt basketbola sabiedrību par izmaiņām treneru korpusā. Pēc neveiksmīgā sezonas starta esam pieņēmuši lēmumu pārtraukt darba attiecības ar galveno treneri Tomu Kerši. Novēlam Tomasam izdošanos nākotnē un pateicamies par ieguldīto darbu un laiku Valmierā. Diemžēl, vairākās jomās nesasniedzām iecerēto, tādēļ esam spiesti reaģēt un pieņemt šādu lēmumu,'' informē kluba vadība.

Valmierieši ''Pafbet'' Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā šosezon ir aizvadījuši piecas spēles un visās piedzīvojuši sagrāvi. Lielākā no tām bija pret ukraiņu ''Prometey'', kad sezonas pirmajā mājas spēlē tika gūti vien 58, bet ielaisti 115 punkti (57 punktu deficīts). Mazākais zaudējums tikmēr izbraukumā pret ''Ogri'' - 55:88 jeb -33.

Par 44 gadus vecā lietuvieša pievienošanos Valmieras klubam vadība informēja pirms jaunās sezonas, kad par viņu oficiāli paziņoja komandas preses konferencē.

''Komandas vadību pārņems Oskars Virsis, kurš gan kā spēlētājs, gan arī kā trenera asistents ir strādājis kopā ar dažādiem pieredzējušiem treneriem, iekrājis zināmu pieredzi arī pats un redzējis daudz un dažādas basketbola filozofijas. Laiks veidot savu. Kā konsultants un mentors Oskaru komandas vadībā atbalstīs pieredzējušais un bijušais Latvijas izlases treneris, šobrīd Bertānu Valmieras basketbola skolas treneris un sporta direktors Arnis Vecvagars,'' par jauno kluba stūrmani informēja Valmieras kluba vadība.

Iepriekš jau informējām, ka Arnis Vecvagars kļuva par Bertānu Valmieras basketbola skolas galveno treneri ''Ramirent'' Nacionālajā basketbola līgā.

''Lūdzam visus mūsu atbalstītājus un līdzjutējus būt nedaudz pacietīgiem un atbalstīt kā Oskaru, tā arī pašu komandu šajā pārmaiņu procesā! Ticam, ka Oskaram un mums visiem kopā izdosies,'' minēts paziņojuma izskaņā.

Pirmo spēli Oskara Virša vadībā valmierieši aizvadīs jau trešdien, kad Valmieras Olimpiskajā centrā uzņems ''Viimsi'' basketbolistus. Cīņas sākums plkst. 19:00 - tiešraide portālā Sportacentrs.com.


, 2022-10-24 08:58, pirms gada
Manā skatījumā Oskars vēl ir par ''zaļu'' galvenā amatā , bet nu lai izdodas , VEIKSMI ! Trakāk jau vairs nevar būt.
Bet vai tikai Keršis ir 100 % vainīgs pie situācijas kas izveidojusies ?
Spēlēt jau īsti nav kam un tie kas ir uz doto brīdi dažam arī jāparāda ceļš uz lidostu .
, 2022-10-24 09:46, pirms gada
Personīgi nav informācija par Amoliņa situāciju Valmieras basketbolā pašlaik bet uzskatu , ka viņš pašlaik bija labāks variants
, 2022-10-24 09:48, pirms gada
Nu tagad sastāva revīzija jāveic un jāmeklē kāds stabils LV spēlētājs kurš varētu dot rezultatu.
, 2022-10-24 09:57, pirms gada
Mainoties galvenajam trenerim, varētu cerēt uz to, ka parādīsies arī kādas kombinācijas? Nevis basītis tikai uz čuju… Redzēs, kā tagad tiks sadalītas minūtes spēlētājiem.
, 2022-10-24 10:02, pirms gada
ja par galveno pirms sezonas pieņem Šauļu sieviešu komandas treneri, tad mēdz šādi parasti gadīties...
, 2022-10-24 10:17, pirms gada
Viszinis99 rakstīja: Personīgi nav informācija par Amoliņa situāciju Valmieras basketbolā pašlaik bet uzskatu , ka viņš pašlaik bija labāks variants
Mums domas sakrīt .
Vēl viens variants ... Ja jau jaunais kurss nosprausts jaunie perspektīvie varbūt bij vērts piesaistīt Gunti Endzeli !
, 2022-10-24 10:25, pirms gada
Ar leģionāriem galīgi garām!!!!!!!50 punktus var iemest arī vietējie jaunieši.
, 2022-10-24 10:28, pirms gada
Pareizs lemums no Robja puses! Ar Osi bus labak! Tresdien visi uz VOC, jo #ValmieraMilBasketbolu!
, 2022-10-24 10:35, pirms gada
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Pareizs lemums no Robja puses! Ar Osi bus labak! Tresdien visi uz VOC, jo #ValmieraMilBasketbolu!
Vasarā gan dziedāji slavas dziesmas lietuvietim.
, 2022-10-24 10:36, pirms gada
fight rakstīja: Mainoties galvenajam trenerim, varētu cerēt uz to, ka parādīsies arī kādas kombinācijas? Nevis basītis tikai uz čuju… Redzēs, kā tagad tiks sadalītas minūtes spēlētājiem.
Tas ir tieši tas, ko es vēlētos ieraudzīt. Uzreiz viegli nebūs, vajadzīgs kāds laiks, lai pārkārtotu domāšanu (visvairāk uztrauc legionāru spēja pārorientēties, ārpus Eiropas mēdz spēlēt pārāk individuāli). Cerams, ka spēlētāji palīdzēs jaunajam trenerim iejusties!!! Lai izdodas!
, 2022-10-24 10:54, pirms gada
Prieks par operatīvu rīcību no kluba vadības puses. Kaut kas tur galīgi neklapēja galvenā trenera basketbola filozofijai kopā ar reālo spēli laukumā... Lai Osim veicas, viņš puisis prātīgs un būs daudz mācījies no treneriem, ar kuriem kopā nācies strādāt gan kā spēlētājam, gan kā trenerim, bija taču viņš pat valsts izlases štābā. Kas attiecas uz Amolu, tad, cik esmu informēts, viņam bija iespēja sezonu sākt kā otrajam trenerim, taču viņa sākotnējā izvēle bija palikt malā. Iespējams, pēc tam domas tika mainītas, bet tad jau vilciens bija aizbraucis. Bet Amols joprojām ir Valmieras basketbola apritē, ar to viss kārtībā.
, 2022-10-24 10:56, pirms gada
otava rakstīja: Ar leģionāriem galīgi garām!!!!!!!50 punktus var iemest arī vietējie jaunieši.
Es atstātu abus amerikāņus, taču prasītu lielāku atdevi no Beka. Vaičūns un īpaši jau Gaks pagaidām nav pārliecinājuši.
, 2022-10-24 11:07, pirms gada
specha rakstīja: ja par galveno pirms sezonas pieņem Šauļu sieviešu komandas treneri, tad mēdz šādi parasti gadīties...
Godīgi sakot, tad Valmieras basketbols arī izskatījās tāds!
Daudz izvairīšanās no kontakta un nekādas saspēles perimetrā!
Danki arī bija retums!
Slēpts komentārs: parveselīgudzīvesveidu
, 2022-10-24 11:15, pirms gada
wolmar rakstīja: Prieks par operatīvu rīcību no kluba vadības puses. Kaut kas tur galīgi neklapēja galvenā trenera basketbola filozofijai kopā ar reālo spēli laukumā... Lai Osim veicas, viņš puisis prātīgs un būs daudz mācījies no treneriem, ar kuriem kopā nācies strādāt gan kā spēlētājam, gan kā trenerim, bija taču viņš pat valsts izlases štābā. Kas attiecas uz Amolu, tad, cik esmu informēts, viņam bija iespēja sezonu sākt kā otrajam trenerim, taču viņa sākotnējā izvēle bija palikt malā. Iespējams, pēc tam domas tika mainītas, bet tad jau vilciens bija aizbraucis. Bet Amols joprojām ir Valmieras basketbola apritē, ar to viss kārtībā.
Precizi teikts!
, 2022-10-24 11:19, pirms gada
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vasarā gan dziedāji slavas dziesmas lietuvietim.
Hameleons un ...irsā līdējs nepārspējams !
, 2022-10-24 11:29, pirms gada
juings rakstīja: Hameleons un ...irsā līdējs nepārspējams !
Tu par sevi?
, 2022-10-24 11:46, pirms gada
nepārsteidz tas, ka atlaida
pārsteidz, ka nolīga ar viņa panākumu sarakstu
, 2022-10-24 11:48, pirms gada
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Vasara ir vasara, bet tagad ir rudens. Jau pedejas nedelas izteicu skepsi par lietuviesa paliksanu amata, jo materials vinam nav tik slikts ka to paradija rezultati!
Daudz prāta nevajag, lai pie katra raksta drukātu komentārus, ka Valmierā mīl basketbolu un visa komanda ir darītāji.
, 2022-10-24 12:13, pirms gada
H.E.N.R.Y. rakstīja: Daudz prāta nevajag, lai pie katra raksta drukātu komentārus, ka Valmierā mīl basketbolu un visa komanda ir darītāji.
Aksiomu nav grēks atkārtot. Tā Valmierā ar basketbolu tiešām ir. Un, kā zināms, nekļūdās tikai tie kas neko nedara.
, 2022-10-24 15:19, pirms gada
H.E.N.R.Y. rakstīja: Daudz prāta nevajag, lai pie katra raksta drukātu komentārus, ka Valmierā mīl basketbolu un visa komanda ir darītāji.
Atbrauc uz kadu Valmieras speli labak gudriniek. I atmosferu dabusi pabaudit, ka ari alinu un uzkodas turpat Voc tev "Austris" laus sarupet. Par daziem daritajiem, ja, kludijos, bet Wolmar pareizi visu pateica!
, 2022-10-24 15:45, pirms gada
Nejau šito tizleni..
, 2022-10-24 20:06, pirms gada
Tad jau Valterēnu varēja likt.
, 2022-10-24 20:29, pirms gada
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Pareizs lemums no Robja puses! Ar Osi bus labak! Tresdien visi uz VOC, jo #ValmieraMilBasketbolu!
Vasarā tu stāstīji cik leitis labs treneris, cik sastāvs talantīgs, kā ņemsiet priekša Ogri, LU - rezultāts visiem zināms. Varbūt tad nevajag pārslavēt pirms laika? Lai arī taisnība jau tev būs - labāk gan jau būs, jo ir ļoti jāpacenšās, lai būtu vēl sliktāk.

Tas gan, ka tu kaut ko slavē nepārsteidz. Slimīgs optimisms no tevis gāžās kā ar spaiņiem regulāri. Un ne tikai par Valmieras basketu.
, 2022-10-24 20:38, pirms gada
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Atbrauc uz kadu Valmieras speli labak gudriniek. I atmosferu dabusi pabaudit, ka ari alinu un uzkodas turpat Voc tev "Austris" laus sarupet. Par daziem daritajiem, ja, kludijos, bet Wolmar pareizi visu pateica!
Paldies, bet labāk iešu uz LU mājas spēlēm!
, 2022-10-25 03:20, pirms gada
Īstie DARĪTĀJI Valmieras basketbolā ir no Rūjienas!
BERTĀNI 💪👍✌️
Aizeja Osborns. Foto: Jānis Lārmanis
13

"Zeļļi" galotnē nospiež Valmieru un iesoļo LBL pusfinālā

Šovakar biļeti uz Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālu ieguva debitanti "Rīgas Zeļļi", kas izbraukumā ar 81:74 pieveica "Valmiera Glass"/ViA un ceturtdaļfināla sērijā guva virsroku ar 3-1.
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
26

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.