Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''VEF Rīga'' budžets 1.4 miljoni, gaidāmas izmaiņas leģionāru rindās

''VEF Rīga'' budžets 1.4 miljoni, gaidāmas izmaiņas leģionāru rindās
Gatis Jahovičs. Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Rīga

Šodien ''VEF Rīgas'' prezidents Gatis Jahovičs preses konferencē medijiem atklāja, ka vienības budžets 2022./2023. gada sezonai būs 1.4 miljonu eiro liels, bet galvenie mērķi ir trīs titulu iegūšana vietējos turnīros un spēlēšana vismaz ''play-in'' FIBA Čempionu līgā. Tāpat tuvākajā laikā gaidāmas izmaiņas leģionāru rindās.

Šodien īsi pirms jaunās sezonas sākuma Latvijas Basketbola līgas, Latvijas-Igaunijas līgas čempione un Latvijas kausa ieguvēja ''VEF Rīga'' oficiālajā preses konferencē informēja par starpsezonas jaunumiem, budžetu un citām aktualitātēm. Kā atzina kluba prezidents Gatis Jahovičs, tad 2022./ 2023. gada sezonā vienības budžets būs 1.4 miljoni eiro, kas ir līdzvērtīgs tam, kāds iepriekšējā sezonā. Lai arī pirms 2021./2022. gada sezonas tika vēstīts par 1.2 miljonu eiro vērtu budžetu, tas sezonas gaitā pieaudzis, skaidro kluba prezidents. ''Sezonas sākumā plānojām mazāku budžetu, bet realitātē bija 1.4 miljoni eiro. Šajā ziņā daudz strādājam, tas ir process, kurš notiek visu laiku. Ar ilglaicīgajiem partneriem runāt ir vieglāk, bet iespējami jaunajiem grūtāk - bieži mums saka, lai pagaidām ziemu un runājam vēlreiz februārī vai martā. To saprotam, jo redzam, kas notiek apkārt.''

Pirms vairākiem gadiem VEF izvirzīja mērķi - piesaistīt 100 biedrus, kuri katrs sezonas laikā ieguldītu desmit tūkstošus eiro. Biedri pret investīciju gūtu dažādas priekšrocības un arī iesaisti kluba stratēģisko lēmumu pieņemšanā. Preses konferencē Jahovičs atklāja, ka šis projekts iesprūdis Covid-19 un tam sekojošo ierobežojumu dēļ. Līdz šim maksimāli vienā sezonā piesaistīto biedru skaits bijis 25, bet vidēji 15 līdz 20.

Padomes priekšsēdētājs Jānis Blūms piebalsoja, ka, lai arī situācija pasaulē nav viegla, šajā vasarā ir izdevies piesaistīt jaunus atbalstītājus, pie tam, darbs nav apstājies. ''Smagi strādājam, lai budžetu palielinātu. Tādējādi būtu vēl spēcīgāki uz Eiropas skatuves. Darbs notiek katru dienu un, ja mani kāds sadzird, var droši sazināties ar mani vai Gati. Daudz atbalstītāju ir nākuši klāt. Redzu, ka cilvēki mīl basketbolu un pēdējā laikā viss notiekošais ap basketbolu ir tikai pozitīvs. Mēģināsim to turpināt.''

Kluba prezidents laicīgi arī ieskicēja komandas mērķus - uzvara Latvijas Basketbola līgā, Latvijas - Igaunijas līgas čempiones titula nosargāšana un vēlreizēja Latvijas kausa izcīnīšana. Tikmēr FIBA Čempionu līgā obligāts mērķis ir iekļūšana ''play-in'' turnīrā, bet vēlamais atgriezties ''top16'' fāzē. Tas nozīmē, ka klubs vēlas otro gadu pēc kārtas izcīnīt vismaz trīs trofejas - pagājušogad to izdevās paveikt apvienotajā līgā, kausa izcīņā un LBL.

Nav izslēgtas arī izmaiņas komandas sastāvā, kas skartu leģionārus. Nedēļas sākumā portāls ''Sportando'' ziņoja, ka vefiņš interesējoties par nigēriešu uzbrucēju Danielu Utomi. Kluba prezidents nenoliedza, ka izmaiņas var notikt, pie tam, tuvākajā laikā. ''Ļoti iespējams. Mēs interesējamies, meklējam visādas opcijas. Šodien vai pirmdien varētu būt paziņojumi par izmaiņām sastāvā.'' Pēc portāla ''Sportacentrs.com'' rīcībā esošās informācijas izmaiņas varētu skart Geriju Bleiksu, no kura rīdzinieki varētu šķirties.

''Mūsuprāt, turnīrs attīstās. Ir svarīgi, ka tajā ir noteikti principi, pēc kuriem komandas piedalās. Latvijai ir augsti reitinga punkti, kas ļauj čempionei iekļūt pamatturnīrā. Mūsu uzdevums valsts un Latvijas Basketbola savienības priekšā ir nostartēt labi,'' par Čempionu līgas turnīru klāstīja Jahovičs, piebilstot, ka uz Rīgu tiek vestas kvalitatīvas basketbola spēles, bet turnīra vienības cer uz spēļu skaita palielināšanos. ''Esam diskutējuši par to FIBA Čempionu līgas sapulcēs. Agrāk bija četras grupas ar astoņām komandām katrā, bet, sākoties Covid-19, formāts tika mainīts. Klubi vēlas vairāk spēļu, bet Čempionu līgas arguments pretī ir, ka mazāk spēļu gadījumā katrai ir liela nozīme. Ceram, ka nākamajā sezonā grupā būs sešas komandas.''

Preses konferencē piedalījās arī ''VEF Rīga'' potenciālais viens no līderiem Kristers Zoriks, kuru šajā vasarā par 100 tūkstošiem eiro varēja izpirkt citas vienības, taču tas nenotika. Aizsargs atklāja, ka veidojas laba komandas ķīmija, bet vēl nepieciešams laiks, lai saspēlētos. ''Esam visi latvieši palikuši no iepriekšējās sezonas. Komandas ķīmija ir laba un ceru, ka sezonas gaitā tā kļūs vēl labāka. Ģērbtuvē jau notiek jokošana vienam ar otru. Līdz šim mums bijušas piecas pārbaudes spēles un katrā esam spēlējuši mazliet labāk. Mums vēl ir nedēļa laiks, lai saspēlētos, taču jauno sezonu gaidām ar nepacietību.''

''VEF Rīga'' jauno sezonu sāks pēc nedēļas, kad apvienotās Latvijas-Igaunijas līgas pirmajā dienā viesosies pie BK ''Liepājas''.


, 2022-09-23 14:32, pirms 2 gadiem
Cik liels budžets ir Žalgiris? Cik daudz naudas vajadzētu, lai VEF varētu uz eirolīgas pusi skatīties?
, 2022-09-23 14:34, pirms 2 gadiem
tads rakstīja: Cik liels budžets ir Žalgiris? Cik daudz naudas vajadzētu, lai VEF varētu uz eirolīgas pusi skatīties?
2021./2022 g Žalgiris budžets bija ap 10 miljoniem eiro.
, 2022-09-23 15:06, pirms 2 gadiem
Izlases kas reāli ir Eiropā Top līmenī viens no vadošajiem jaunajiem potenciālajiem spēlētājiem un par nabaga 100 št. nevienam neinteresē Qua vadis basketbol?
, 2022-09-23 15:08, pirms 2 gadiem
Ja godīgi vefu reti kad var kritizēt par sniegumu.Ja tā padoma kas ir citrons prieks Basketbola Kluba?Nekas!Sastāvs katru gadu no jauna būtība bet teikšu labs vairāk vai mazāk ir novākts katru gadu !un būvēt katru gadu lielāko daļu no jauna nav viegli,TAPEc skatoties uz to sniegums vismaz manas acis ir labs !
, 2022-09-23 15:58, pirms 2 gadiem
Ar šādu budžetu tikai LBL var spēlēt, diemžēl! Bet ar visu to Vef ir Lv līderis
, 2022-09-23 17:49, pirms 2 gadiem
tads rakstīja: Cik liels budžets ir Žalgiris? Cik daudz naudas vajadzētu, lai VEF varētu uz eirolīgas pusi skatīties?
Team Total budget (gross) Players/coaches salaries (net) Salaries (gross)
Real Madrid €44M €19.2M €35M
Barcelona €43.5M €18.8M €36.1M
CSKA €33M €22.1M €25M
Armani Exchange €30M €11M €19M
Anadolu Efes €25M €15M -
Fenerbahce €24M €13.5M -
Zenit
€23M €12M €17.7M
Bayern €21M €5.3M €10M
Maccabi €18M €7M €10.6M
ASVEL €15.1M €4M €7.5M
Olympiacos
€15M €8.5M -
UNICS €15M €6.5M -
Monaco €14.7M €5.8M -
ALBA €11M €3M €5.5M
Zalgiris €10M €4.3M €7.2M
Panathinaikos €9.5M €5.5M -
Crvena Zvezda €8.4M €5.2M €6M
, 2022-09-23 18:35, pirms 2 gadiem
Ja Latvija katrs iemestu 10eur nu kads miljons cilveku, butu mums eiroligas klubs
, 2022-09-23 19:11, pirms 2 gadiem
Ja godīgi, budžets ir tādas kapeikas. Ja KP ar Dāvi uzmestu kaut pāris 100k, uzreiz būtu cits skats uz dzīvi.
, 2022-09-24 12:14, pirms 2 gadiem
cobham rakstīja: Ja godīgi, budžets ir tādas kapeikas. Ja KP ar Dāvi uzmestu kaut pāris 100k, uzreiz būtu cits skats uz dzīvi.
Kāpēc viņiem tas būtu jādara? Jo īpaši, ņemot vērā, ka abi grūž piķi basketa infrastruktūrā un attīstībā savās "dzimtajās"pilsētās? Un pāris simti tūkstošu arī neko nemainītu.
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
16

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.