Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Pērnava seko "Ogres" pēdās un šķiras no abiem amerikāņiem

Pērnava seko "Ogres" pēdās un šķiras no abiem amerikāņiem
Artūrs Valeika nu palicis vienīgais leģionāra statusā esošais spēlētājs Pērnavā. Foto: Pärnu Sadam

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas līgas komanda "Pärnu Sadam" īsā brīdī šķīrusies no abiem komandas amerikāņu viesspēlētājiem, tādējādi Pērnavas komandā vairs palikuši tikai Baltijas reģionu pārstāvošie basketbolisti.

Pirmā līdzīgu manevru šajā sezonā veica "Ogre", kas pēc pārmaiņām treneru korpusā pateica paldies arī saviem abiem Ziemeļamerikas basketbolistiem Brailonam Raisonam un Emanuelam Šeperdam, tādējādi "Ogres" komandas rindās paliekot tikai vietējiem basketbolistiem un vienam lietuvietm.

Nu līdzīgu manevru veikusi arī Heiko Ranulas un Gerta Kullamē trenētā "Pärnu Sadam", kas pirms pusotras nedēļas pavēstīja par šķiršanos no amerikāņu saspēles vadītāja Keisija Hila, bet šodien komanda publicēja informāciju, ka vienības rindas atstāj arī garā gala spēlētājs Tarekeji Edogi.

27 gadus vecais Hils statistiski bija viens no komandas vadošajiem spēlētājiem ar 15,8 punktiem un 5,3 rezultatīvām piespēlēm vidēji mača. Centra spēlētāja rādītāji gan bija pieticīgāki. Edogi vidēji guva 5,3 punktus un izcīnīja 5,7 bumbas zem groziem.

Līdz ar abu amerikāņu aiziešanu Pērnavas komandā kā vienīgie leģionāri palikuši latviešu aizsargs Andris Misters (kurš gan Igaunijā leģināra statusā neskaitās) un pie mums pietiekami labi zināmais lietuviešu centrs Artūrs Valeika, kurš savulaik divas sezonas nesa BK "Valmiera" zaļo formastērpu.


Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.
Toms Skuja ar bumbu. Foto: Andris Grīnbergs
13

"Rīgas Zeļļi" līdzvērtīgā cīņā tiek pie uzvaras pār BK "Liepāja"

Savu pamatturnīra noslēdzošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā "Arēnā Rīga" aizvadīja "Rīgas Zeļļu" basketbolisti, kuri ar rezultātu 81:79 pēdējā minūtē nokārtoja panākumu pār "Liepājas" vienību. Tādējādi Jura Umbraško komanda regulāro sezonu pabeidza ar bilanci 18-12.