Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Valmieras" komanda devusies karantīnā, spēle pret LU pārcelta

"Valmieras" komanda devusies karantīnā, spēle pret LU pārcelta
Valmieras basketbolisti. Foto: Jānis Lārmanis

Basketbola klubs "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" savā mājaslapā paziņojis, ka komandā ir fiksēti divi Covid-19 saslimšanas gadījumi, kā rezultātā visa vienība un komandas personāls devies desmit dienu karantīnā. LBS pavēstīja, ka tādēļ pārceļ Valmieras un "Latvijas Universitātes" svētdien paredzēto spēli uz nenoteiktu laiku.

"Pozitīvs Covid-19 analīžu tests saņemts svētdien 20. decembrī. Inficēšanās ar šo vīrusu apstiprināta vēl vienai personai arī pirmdien 21. decembrī, un šodien visai komandai veikti Covid-19 testi. Kopš pirmā pozitīvā gadījuma apstiprināšanas, kā tas paredzēts Ministru kabineta noteikumos, visa komanda devusies desmit dienu karantīnā," teikts kluba paziņojumā.

""Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" basketbola komanda ar vislielāko atbildību attiecas pret Covid-19 situāciju, ievērojot Latvijas Republikā noteiktos ierobežojumus. Par spīti tam, vīruss pamanījies skart komandas pārstāvjus. Aicinām visu sabiedrību ar atbildību turpināt pildīt Covid-19 ierobežojošos pasākumus, valkājot mutes dobuma un deguna aizsargmaskas, regulāri mazgājot un dezinficējot rokas, kā arī bez vajadzības neatstāt savu dzīves vietu un nepulcēties ar cilvēkiem, kas ir ārpus savas mājsaimniecības," mājaslapā turpināts.

Valmieras komanda sestdien aizvadīja mājas spēli Latvijas čempionātā pret "Liepāju", piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 72:89. Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka arī Kurzemes klubs, uzzinājis par inficēšanās gadījumu pretinieku rindās, šodien visai komandai veic pārbaudes. Valmieras basketbolistu došanās karantīnā nozīmē, ka svētdien pilnīgi noteikti netiks aizvadīta vismaz viena no trim Ziemassvētku spēlēm, kuras ieplānotas Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā. Valmieriešiem plkst. 13:00 bija jātiekas ar "Latvijas Universitāti", bet pārējās spēlēs jātiekas "VEF Rīga" un "Ventspilij", kā arī "Liepājai" un "Ogrei".

Latvijas basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks sarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja, ka 27. decembra basketbola svētki drošības un veselības apsvērumu dēļ ir zem lielas jautājuma zīmes: "Pašlaik gaidām "Liepājas" pārbaužu rezultātus, taču negrasāmies riskēt ar spēlētāju veselību, kas ir svarīgākā prioritāte. Ņemsim vērā visus Veselības ministrijas un SPKC ieteikumus. Paldies "Valmieras" komandai par ātru reaģēšanu un atklātību."

LBS savā paziņojumā pēcpusdienā norādīja, ka Valmieras un LU spēle ir pārcelta uz nenoteiktu laiku, taču LBS oficiālajā komunikācijā pārējās svētdienas spēles un to norise nav pieminēta. "LBS aicina basketbola sabiedrību ievērot epidemioloģiskās drošības noteikumu un Ministru kabineta rīkojuma Nr.655 burtu un garu, lai apturētu pandēmijas izplatību un tuvinātu brīdi, kad atsāksim spēlēt basketbolu bez ierobežojumiem," vēstīts basketbola savienības paziņojumā.

Inficēšanās ar Covid-19 atklāta arī "Liepājas" hokeja komandā, laikrakstam "Kurzemes Vārds" atklājis komandas galvenais treneris Normunds Sējējs, nevēloties gan nosaukt konkrētu personu skaitu un nedz apstiprinot, nedz noliedzot runas par pieciem infekcijas gadījumiem. Pēc nedēļas liepājnieki veiks atkārtotas pārbaudes, bet nākamā spēle Latvijas čempionātā paredzēta 9. janvārī. Pirms astoņām dienām "Liepāja" mājās ar 0:2 zaudēja "Mogo/LSPA, kurā pēc tam tika atklāta masveida inficēšanās, piespiežot pārcelt Baltijas līgas finālposmu.

Izmantotie resursi:
https://vgvia.lv/zinas/pec-pozitivu...
https://www.liepajniekiem.lv/sports...
Pafbet LAT-EST: pārcelta spēle “Latvijas...


, 2020-12-21 16:59, pirms 3 gadiem
Kapēc visur paraulē dara savadāk, bet pie mums visa komanda 10 dienas..
, 2020-12-22 08:12, pirms 3 gadiem
Fantasltiska bezatbildība mājo LBS vadībā,kā var izdomāt śādu murgu , kā sabraukumu Jelgavā,tam idejas autoram vajadzētu demisionēt par kaitniecību!!!!!'
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.
Toms Skuja ar bumbu. Foto: Andris Grīnbergs
13

"Rīgas Zeļļi" līdzvērtīgā cīņā tiek pie uzvaras pār BK "Liepāja"

Savu pamatturnīra noslēdzošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā "Arēnā Rīga" aizvadīja "Rīgas Zeļļu" basketbolisti, kuri ar rezultātu 81:79 pēdējā minūtē nokārtoja panākumu pār "Liepājas" vienību. Tādējādi Jura Umbraško komanda regulāro sezonu pabeidza ar bilanci 18-12.