Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Ogres" un "Liepājas" sērija neturpināsies, bronzas medaļas nepasniegs

"Ogres" un "Liepājas" sērija neturpināsies, bronzas medaļas nepasniegs
Foto: Basket.lv

Latvijas Basketbola savienības valde, uzklausot "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas direktora Kristapa Janičenoka ziņojumu, kā arī iepazīstoties ar iesaistīto klubu iesniegumiem, nolēma netupināt sēriju par 3. vietu. Čempionāta noslēguma tabulā “Ogres” un “Liepājas” komandām piešķirta dalīta 3./4. vieta, bronzas medaļas netiks pasniegtas.

Mazais fināls tika pārtraukts pēc pirmās spēles, kurā “Ogre” uzvarēja ar 90:87. Ogres komandā tika konstatēti Covid-19 infekcijas gadījumi, kuru dēļ abu komandu dalībniekiem noteikts pašizolācijas režīms. Nepieciešamība ievērot epidemioloģiskās drošības prasības padarījusi neiespējamu sērijas norisi saskaņā ar iepriekš apstiprināto spēļu kalendāru, savukārt organizatorisku iemeslu dēļ abi klubi neatbalstīja sezonas pagarināšanu pēc pašizolācijas laika beigām.

LBS prezidents Raimonds Vējonis: “Aizvadītā klubu sezona bija unikāli sarežģīta un bagāta dažādiem izaicinājumiem. Paldies visiem Latvijas klubu atbalstītājiem, vadītājiem un spēlētājiem, kuru enerģija, profesionalitāte un atbildīgā rīcība deva iespēju aizvadīt sacensības. Nodrošināta spēļu prakse basketbolistiem, tai skaitā daudziem Latvijas izlašu kandidātiem, nodrošināta basketbola procesu nepārtrauktība.

Diemžēl ārkārtējo apstākļu ietekmē esam spiesti atcelt sēriju par 3. vietu, tāpēc tajā izcīnāmās bronzas medaļas šogad paliks nepasniegtas. Tomēr ar sezonā sasniegtajiem rezultātiem ir pamats būt apmierinātiem gan čempionei “VEF Rīga” un vicečempionam BK “Ventspils”, gan "Pafbet" Latvijas – Igaunijas līgas bronzas ieguvējiem BK “Ogre”, gan BK “Liepāja”, kas pēc vairāku gadu pārtraukuma iekļuva pirmajā četriniekā, gan “Valmiera Glass VIA” un “Latvijas Universitātei”, kuru sastāvā esošie jaunie basketbolisti sezonas laikā acīmredzami progresēja. Šī pieredze noderēs gatavojoties nākamajai sezonai, kuras norisi ārkārtas apstākļi, ceru, vairs neietekmēs. Strādāsim, lai turpinātos čempionāts kopā ar Igaunijas klubiem un Latviju tajā pārstāvētu vairāk komandu.”

Izmantotie resursi:
https://basket.lv/lbllsbl/pafbet-lb...


, 2021-05-20 12:45, pirms 3 gadiem
Varēja pasniegt abām komandām.
Individuālos sporta veidos tā dara- pusfināla zaudētāji abi saņem bronzas medaļas! Kas, žēl vai?
, 2021-05-20 12:48, pirms 3 gadiem
Un ar ko šī situācija ir īpašāka kā pagājušā gada, kad medaļas vajadzēja sadalīt sezonas vidū pēc rezultātiem Igaunijas čempionātā?
, 2021-05-20 12:52, pirms 3 gadiem
Prātīgi un pareizi,vbt nākošgad
, 2021-05-20 13:04, pirms 3 gadiem
Tikmēr čempī hoķī būs skatītāji. Jobana valsts!!
, 2021-05-20 13:35, pirms 3 gadiem
Varbūt nah to bronzu arī turpmāk? Peļņa no tām spēlēm jau tāpat nekāda (ne skatītāji, ne translē TV - sportacentrs neskaitās, tas pinhole, ar ko šie filmē, nav uzskatāms par normālu translāciju) - zaudē pusfinālā un vasara brīva
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
16

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.