Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

LU demonstrē labu sniegumu otrajā puslaikā un notur uzvaru pār "Ogri"

LU demonstrē labu sniegumu otrajā puslaikā un notur uzvaru pār "Ogri"
Anrijs Miška un Andre Vokers. Foto: Māris Greidāns

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgā pie otrā panākuma tikuši "Latvijas Universitātes" basketbolisti. LU uzņēma trīs nedēļas nespēlējušo "Ogri", pārtraucot tās piecu uzvaru sēriju un paši tiekot pie otrā panākuma - 70:66.

"Ogre" atgriezusies apritē pēc trīs nedēļu pauzes, kamēr "Latvijas Universitāte" paspējusi aizvadīt trīs spēles. Lai arī piedzīvoti zaudējumi, tendences salīdzinājumā ar sezonas sākumu ir augšupejošas. "Ogre" uzvarējusi iepriekšējās trīs abu komandu tikšanās reizēs un vēlējās uzvarēt arī ceturtajā piegājienā, lai gan LU neko basketbola laukumā nedomāja dāvināt.

Spēle sākās ar Anrija Miškas precīzu tālmetienu, bet Kārlis Žunda deva mājiniekiem piecu punktu pārsvaru. Atbildi no tālās distances sniedza Rihards Zēbergs, bet rezultātu izlīdzināja Jānis Pozņaks. Līdz ceturtdaļas vidum komandas turpināja spēlēt punkts punktā (11:11). Ceturtdaļas otro pusi ievadīja Miškas un Rinalda Sirsniņa apmainīšanās ar precīziem tālmetieniem, bet Andre Vokers izvirzīja savu komandu vadībā (17:14). Žunda sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet tad LU nespēja gūt punktus pat līdz ceturtdaļas beigām. Arī viesi to līdz galam neizmantoja, uzvarot ceturtdaļu ar 19:16.

Otrās ceturtdaļas sākumā "Ogre" palielināja savu pārsvaru līdz astoņiem punktiem, bet Miška nepieļāva tālāku izrāvienu. Viņš uzņēmās līdera lomu uzbrukumā un sadeldēja deficītu uz pusi. Komandām atkal sākās problēmas ar punktu gūšanu, bet LU basketbolisti spēlēja gana agresīvi, lai izpelnītos iespējas stāties uz soda metiena līnijas. Lielus panākumus tas nenesa, bet palīdzēja turēties spēlē. Rezultāta starpība svārstījās ap sešiem punktiem, bet tuvāk par četriem mājiniekiem neizdevās tikt. Lielajā pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 36:31 "Ogres" labā.

Otro puslaiku labāk sāka LU basketbolisti, kuri spēja gūt pirmos četrus punktus. Vokers pārtrauca mazo izrāvienu ar precīzu tālmetienu, bet otrā laukuma galā uzreiz ar to atbildēja Žunda (38:39). Kad spēlētas bija teju četras minūtes, Miška ar tālmetienu panāca izlīdzinājumu. Ogrēnieši turpināja precīzi mest tālmetienus, bet trešās ceturtdaļas otrajā pusē Žundam izdevās četru punktu deficītu pārvērst minimālā vadībā (48:47). Līdz pat ceturtdaļas pēdējai minūtei nevienai no komandām neizdevās realizēt metienu. Ledu salauza Edvards Mežulis, kurš pēc lieliskas Žundas piespēles realizēja tālmetienu. Pēc minūtes pārtraukuma "Ogre" nerealizēja savu uzbrukumu, bet Alberts Putāns uzstādīja rezultātu pēc 30 spēlētām minūtēm - 53:47.

Ceturto ceturtdaļu ar precīzu tālmetienu sāka Vokers, bet ar to pašu atbildēja Everts Ramza un Edvards Mežulis, dodot LU deviņu punktu pārsvaru (59:50). "Ogre" paņēma pārtraukumu, sāka ciešāku segšanu, kas deva vajadzīgo rezultātu. Veiksmīga aizsardzība deva iespējas uzbrukumā, ogrēniešiem sadeldējot deficītu līdz pieciem punktiem (54:59). LU izdevās savākties un izlīdzināt spēli. Problēmas sagādāja "Ogres" priekšā liktā zonas aizsardzība, bet arī ar veiksmes palīdzību Mežulis tika pie četriem soda metieniem, kurus visus realizēja (65:58).

Kad jāspēlē bija mazāk par četrām minūtēm, tālmetienu no stūra trāpīja Žunda, bet otrā laukuma galā ar to pašu atbildēja Sirsniņš. LU basketbolisti spēlēja ar lielu atdevi, bet ogrēniešiem nesekmējās ar metieniem. Mājinieki centās ilgi spēlēt savos uzbrukumos un noturēt nelielo pārsvaru. Pāris mājinieku metieni nesasniedza pat groza stīpu, kas saglabāja intrigu. Vokers 40 sekundes līdz pamatlaika beigām realizēja tikai vienu no diviem soda metieniem. LU palika četru punktu pārsvars, un laika vilkšana turpinājās. Sirsniņš ar traku tālmetienu varēja sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet tas nenbija sekmīgs. Lai arī Mežulis aizmeta garām divus soda metienus, "Ogre" nespēja izglābties". Tādējādi LU izcīnīja otro uzvaru šosezon ar rezultātu 70:66.

Uzvarētāju rindās ar 20 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām izcēlās Kārlis Žunda, 19 punkti un 12 atlēkušās bumbas Edvardam Mežulim, bet Anrija Miškas rēķinā 15 punkti. "Ogres" labā 20 punktus guva Andre Vokers.

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līga, 20. februāris

"Latvijas Universitāte" - "Ogre" 70:66 (16:19, 15:17, 22:11, 17:19)

"Latvijas Universitāte": Žunda 20 (10 ab), Mežulis 19 (12 ab), Miška 15, Putāns 6, Ramza 5, Briedis 4, Arnītis 1, Miglinieks, Viljamsons, R.Avotiņš, Kampuss, Vārna.
"Ogre": Vokers 20 (4 pb), Sirsniņš 14 (6 rp), Dārgais 8 (12 ab), Magone 7, Pinete 6, Pozņaks 6, Zēbergs 3, Būmeisters 2, Antrops, Mizis, Hāzners.

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas līga

VLatvijaU-Z%IgaunijaU-Z%
1.VEF Rīga16-288.9Kalev/Cramo11-284.6
2.Ventspils11-568.8Pärnu Sadam17-577.3
3.Ogre11-664.7Avis Rapla12-860.0
4.Liepāja8-850.0Rakvere Tarvas9-1047.4
5.Valmiera Glass/ViA4-1323.5TalTech8-1044.4
6.Latvijas Universitāte2-1810.0Tartu Ülikool7-1433.3
7.---Kalev/TLÜ3-1814.3

, 2021-02-20 19:01, pirms 3 gadiem
Studenti malači!
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
34

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
17

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.