Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Astoņkārtējais Igaunijas gada basketbolists Kangurs pamet "TalTech"

Astoņkārtējais Igaunijas gada basketbolists Kangurs pamet "TalTech"
Kristjans Kangurs. Foto: Sīms Semiskars

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas komanda Tallinas "TalTech" paziņojusi par līguma pārtraukšanu ar ilggadējo Igaunijas izlases līderi Kristjanu Kanguru.

Teju desmitgadi Kristjans Kangurs bija spilgtākais Igaunijas basketbolists, saņemot valsts gada spēlētāja godu astoņus gadus pēc kārtas, sākot no 2009. gada līdz 2016. gadam. Protams, spēka uzbrucēja pozīcijā spēlējošais Kangurs 38 gadu vecumā vairs nav tik sprauns kā savos spēka gados, taču vietējā čempionātā veterāns vēl aizvien sasniedza pieklājīgus statistikas rādītājus, šīs sezonas 14 mačos sakrājot 10,1 punktu un 5,9 atlēkušās bumbas vidēji spēlē.

Šodien Tallinas Tehniskās Universitātes komanda "TalTech" izplatīja paziņojumu par šķiršanos no pieredzējušā basketbolista, pasakoties par ieguldīto darbu komandā. "TalTech" vienība, kuras rindās netrūkst labi zināmi igauņu basketbolisti - Tanels Soks, Ēriks Kēduss, Indreks Kajupanks un Tomass Rādiks, šosezon nav demonstrējusi cerēto sniegumu. Ar astoņām uzvarām un desmit zaudējumiem "TalTech" ieņem piekto vietu Igaunijas komandu grupā, atpaliekot no trešo vietu ietu ieņemošās "Avis Rapla" par četrām uzvarām. Tieši trešā vieta ir nepieciešama, lai iekļūtu "Pafbet" Latvijas - Igaunijas līgas šobrīd plānotajā Final-6 turnīrā, kur iespējams pacīnīties par čempionāta medaļām.

Igaunis Kangurs karjeras laikā spēlējis augstā līmenī, pārstāvot tādas Itālijas komandas ka'Boloņas "Virtus", Sjēnas "Montepaschi", Milānas "Olimpia", kā arī spāņu Vitorijas "Baskonia". Kangurs divreiz ieguvis Itālijas čempiontitulu, kā arī piecas reizes izcīnījis Igaunijas čempiontitulu, pārstāvot Tallinas "Kalev/Cramo". Ilgus gadus Kangurs bija starp valstsvienības vadošajiem spēlētājiem, bet savu karjeru izlasē basketbolists noslēdza 2019. gadā.

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas līga

VLatvijaU-Z%IgaunijaU-Z%
1.VEF Rīga16-288.9Kalev/Cramo11-284.6
2.Ventspils11-568.8Pärnu Sadam17-577.3
3.Ogre11-568.8Avis Rapla12-860.0
4.Liepāja8-753.3Rakvere Tarvas9-1047.4
5.Valmiera Glass/ViA3-1318.8TalTech8-1044.4
6.Latvijas Universitāte1-185.3Tartu Ülikool7-1433.3
7.Kalev/TLÜ3-1814.3

Linards Jaunzems. Foto: Dāvis Lejasmeiers

Latvijas basketbola klasikā dalīs apvienotās līgas bronzas godalgas

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā piektdienas vakarā "Rimi" Olimpiskajā centrā (pulkst. 19:00) tiks aizvadīta turnīra priekšpēdējā sezonas spēle. Savstarpējo cīņu par bronzas godalgām aizvadīs "VEF Rīga" un "Ventspils" komandas. Tiešraide būs skatāma kanālā TV4.
Aizeja Osborns. Foto: Jānis Lārmanis
15

"Zeļļi" galotnē nospiež Valmieru un iesoļo LBL pusfinālā

Šovakar biļeti uz Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālu ieguva debitanti "Rīgas Zeļļi", kas izbraukumā ar 81:74 pieveica "Valmiera Glass"/ViA un ceturtdaļfināla sērijā guva virsroku ar 3-1.
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.