Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Valmiera Glass/ViA" ar garu lazareti uzņems Šķēli un Igaunijas čempionus

"Valmiera Glass/ViA" ar garu lazareti uzņems Šķēli un Igaunijas čempionus
Aigars Šķēle. Foto: Sīms Solmans

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā 18. decembrī pulksten 19:00 izslēgšanas spēļu zonā esošā "Valmiera Glass/ViA" samēros spēkus ar Igaunijas spēcīgāko komandu "Kalev/Cramo".

Tallinas komandas viesošanās Valmierā būs gana zīmīga, jo šajā sezonā turnīra finansiāli jaudīgāko komandu pārstāv trīs Latvijas basketbola personas, kuras 2016. gadā kaldināja Valmieras vienīgo Latvijas basketbola čempiontitulu. Toreiz valmieriešus trenējušais Roberts Štelmahers kļuvis par Latvijas valstsvienības treneri un pārņēmis Igaunijas vadošās komandas stūrēšanu. Valmieriešu rindās karjeras izskaņu aizvadījušais Akselis Vairogs kļuvis par galvenā trenera asistentu Igaunijas galvaspilsētā. Savukārt Aigars Šķēle, kurš bija viens no titula galvenajiem kaldinātājiem, šobrīd laukumā ir viens no "Kalev/Cramo" vadošajiem spēlētājiem. Tallinas "Kalev/Cramo" ar deviņām uzvarām 11 mačos ieņem trešo vietu turnīra tabulā aiz nepārspētajām "Ogres" un VEF komandām. Latviešu aizsargs Šķēle igauņu komandai vietējā līgā palīdzējis ar vidēji 10,1 punktu spēlē. Taču kopumā īpaši lielus statistikas rādītājus nevienam no "Kalev/Cramo" spēlētājiem vietējā līgā nav vajadzējis uzrādīts, jo vienības sastāvs ir gana vienlīdzīgs un Latvijas - Igaunijas čempionātā krietni lielākas spēles minūtes saņem basketbolisti, kuru loma Krievijas atklātā čempionāta turnīrā ir mazāka.

Mājiniece "Valmiera Glass/ViA" aizvadījusi produktīvu spēļu ciklu, pēdējos piecos mačos tiekot pie četrām uzvarām. Valmierieši demonstrējuši ļoti azartisku basketboli, kas ļāvis pakāpties uz astoto pozīciju turnīra tabulā, taču spēle pret Igaunijas komandu solās būt ļoti sarežģīta. Ne tikai ļoti spēcīgs ir pretinieks, bet Vidzemes komandā arī izveidojusies pamatīga lazarēte. Vairāki Valmieras komandas spēlētāji iedzīvojušies savainojumos, no kuriem vēl nav izdevies atgriezties laukumā, bet citus piemeklējusi gadalaikam raksturīgā slimība, padarot Roberta Zeiles trenētās komandas lazareti krietni garāku par pieejamo spēlētāju resursu. Tādēļ pirms šīs spēles Vidzemes komandas treneru kolektīvu daudz vairāk nomoka jautājumi par piesakāmo spēlētāju skaitu, ne tik daudz kā taktiskie risinājumi pret spēcīgajiem pretiniekiem. Par komandas līderu duo šobrīd kļuvuši Edmunds Elksnis un Roberts Krastiņš, kuri aizvadījuši ļoti produktīvas pēdējās izbraukuma spēles Liepājā un Jūrmalā, atnesot savai komandai uzvaras pār spīti pretinieku favorītu statusam.

Paralēlajā spēlē Tallinā Mareks Jurevičus un viņa "Kalev/TLU" uzņems līgas pastarīti "Valga-Valka". Tehniski šī būs spēle starp līgas turnīra tabulā pēdējās diva vietas ieņemošajām komandām, taču par vāju komandu Igaunijas vicečempioni sastāva komplektācijas ziņā jau nu nevar saukt. Taču savu spēli Martina Mirsepa trenētā komanda nav spējusi atrast. Pirmajās deviņās spēlēs tallinieši tika tikai pie vienas uzvaras, kam gan sekoja trīs panākumu sērija, taču pēdējā cīņā "Kalev/TLU" izgāzās pret LU, noslīdot uz tabulas priekšpēdējo vietu. "Valga-Valka" pārņēmusi daļu pērnās sezonas "Jēkabpils/SMScredit.lv" komandas un atbilstoši arī spēlē, nespējot tikt pie neviena panākuma pirmajos 13 mačos.

18. decembris

LaiksSpēleVietaTV
19:00Valmiera Glass/ViA - Kalev/CramoVidzemes Olimpiskais centrsYoutube
19:00Kalev/TLU - Valga-ValkaSole sporta halleDelfi.ee

Latvijas - Igaunijas līgas turnīra tabula

VKomandaSUZ%
1.Ogre14140100.0%
2.VEF Rīga13130100.0%
3.Kalev/Cramo119281.8%
4.Ventspils1310376.9%
5.Jūrmala Betsafe138561.5%
6.Rakvere Tarvas137653.8%
7.Avis Rapla147750.0%
8.Valmiera Glass/ViA146842.9%
9.Pärnu Sadam146940.0%
10.Latvijas Universitāte134930.8%
11.Tartu Ülikool134930.8%
12.TalTech1441028.6%
13.Liepāja1441028.6%
14.Kalev/TLÜ123925.0%
15.Valga-Valka130130.0%

, 2019-12-18 10:12, pirms 4 gadiem
Zinu ka valmierai traumēti ir vai nav Blūmbergs,Liepiņš un laikam tagad arī Riekstiņš vai ir vēl kāds?
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
4

Kauja par Rīgu un ''Ventspils'' pret Tartu - sāksies apvienotās līgas ''play-off''

Šodien plkst. 14:00 ar spēli starp ''VEF Rīga'' un Rīgas ''Zeļļiem'' un 17:00 ar maču starp ''Ventspili'' un ''Tartu Ulikool'' startēs apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas ceturtdaļfināla sērijas. Abas minētās spēles translēs portāls ''Sportacentrs.com'', VEF un ''Zeļļu'' mačam tiekot pārraidītam pilnībā arī kanālā TV4.
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.