Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Patiesības mirklis: Vai "Ventspils" spēs izrādīt pretestību VEF?

Patiesības mirklis: Vai "Ventspils" spēs izrādīt pretestību VEF?
"Ventspils" spēka uzbrucējs Kriss Kofijs. Foto: Jānis Presņikovs

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā šodien pulksten 17:00 norisināsies pēdējās desmitgades Latvijas basketbola ierasto flagmaņu duelis. Valsts čempione "VEF Rīga" uzņems "Ventspili", kuras budžets gan pamatīgi samazinājies salīdzinājumā ar nesenu pagātni.

Šodien "Elekturm" Olimpiskajā sporta centrā tiksies abas Latvijas komandas, kuras šosezon cīnījušās bez zaudējumiem. Turnīra favorīte "VEF Rīga" pārliecinoši dominējusi savās spēlēs, ierakstot tabulā trīs panākumus. Savukārt sastāva atjaunošanu piedzīvojusī "Ventspils" spēja izlīst vairākās ciešās spēlēs, arī tiekot pie trīs panākumiem. Lai gan uz papīra rīdzeniekeim vajadzētu būt izteiktiem favorītiem, taču Kurzemes komandā motivācijai nebūtu jātrūkst.

Rīgas VEF šosezon ir vienīgā Latvijas vīru komanda uz starptautiskās skatuves, taču paredzētais speļu skaits FIBA Čempionu līgā rīdziniekiem pamatīgi samazināts, lai ierobežotu ceļošanu. Vietējā čempionātā rīdzinieku rindās atlētisku spēli demonstrējuši VEF leģionāri. Rezultatīvākais rīdzinieku spēlētājs ar 18,7 punktiem ir Kails Olmens, kamēr spēka uzbrucējs Maikls Kaizers lidojis virs grozu stīpām un guvis 14,3 punktus vidēji mačā. Starp vietējiem basketbolistiem izcēlies Aigars Šķēle ar 14 punktiem un 4,3 rezultatīvām piespēlēm sezonas pirmajās trīs spēlēs.

"Ventspils" rindās agru pieteikumu oktobra mēneša vērtīgākā spēlētāja titulam veicis Māris Gulbis, kurš kaldinājis savas komandas uzvaras ar vidēji 32 punktiem un 7,3 izcīnītām bumbām spēlē. Savu vērtību pierādījis arī Artūrs Ausējs ar 14,7 punktiem vidēji mačā, tostarp realizējot uzvaru nesošo pēdējo sekunžu metienu pret liepājniekiem, kā arī veicot izšķirošo izrāvienu uzvarā pār ogrēniešiem.

Spēle starp "VEF Rīga" un "Ventspili" norisināsies pulksten 17:00 un to tiešraidē demonstrēs kanāls Best4Sport TV.

Otrs Latvijas komandu duelis norisināsies 19:00 Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur mājiniece "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" uzņems viesus no Kurzemes - "Liepāju". Gan valmierieši, gan liepājnieki savās trīs spēlēs tikuši pie vienas uzvaras (pār LU studentiem) un piedzīvojuši divus zaudējumus. Abām vienībām no turnīra tabulas viedokļa šī būs svarīga spēle, jo abas izvirzījušas mērķus iekļūt Latvijas - Igaunijas līgas izslēgšanas spēlēs, taču pie tik neliela spēļu skaita katra neveiksme var izrādīties ļoti dārga. Tādēļ šī abām komandām ir pirmā spēļu apļa atslēgas spēle.

Valmieriešu rindās līdera karogu no iepriekšējām sezonām turpina nest saspēles vadītājs Edmunds Elksnis, kuram sezonas startā vidēji gūti 20,7 punkti un sakrātas 8,3 rezultatīvas piespēles. Otrs efektīvākais vidzemnieku rindās ar 12,3 punktiem un 6,3 atlēkušajām bumbām bijis centra pozīcijas spēlētājs Klāvs Dubults. Tikmēr liepājnieku garais vīrs Iļja Gromovs atzīmējies ar 16,3 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, kamēr ārējās līnijas spēlētāji Dāvis Geks un Roberts Bērziņš sametuši pa 13 punktiem vidēji mačā.

Valmieriešu un liepājnieku savstarpējo spēli rādīs "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas Youtube kanālā.

Robežas ziemeļu pusē notiks viena no divām paredzētajām spēlēm. Jura Umbraško trenētā un Kristapa Gludīša pārstāvētā Rakveres "Tarvas" dosies izbraukumā uz Tallinu, lai mērotos spēkiem ar "Kalev/TLU" vienību. Savukārt Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā, kā arī Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā Tallinas "Kalev/Cramo" pret "Tartu Universitāti" šodien laukumā nedosies, jo Igaunijas čempionvienība atrodas pašizolācijā pēc tam, kad komandas spēlētājam Tanelam Kurbasam tika fiksēta inficēšanās ar Covid-19.

Latvijas-Igaunijas līgas nedēļas nogales kalendārs

DatumsLaiksSpēleRez.
17.10.Kalev/Cramo - Taru UniversitātePārc.
15:00Kalev/TLU - Tarvas
17:00VEF Rīga - Ventspils
19:00Valmiera Glass/ViA - Liepāja
18.10.17:00Avis Rapla - Pērnavas Osta
17:30Latvijas Universitāte - Ogre

Lativjas-Igaunijas līgas tabula

V.KomandaBilance
1.VEF Rīga3-0
2.Ventspils3-0
3.Pērnavas Osta2-0
4.TalTech1-1
5.Tartu Universitāte1-1
6.Avis Rapla1-1
7.Ogre1-2
8.Valmiera Glass/ViA1-2
9.Liepāja1-2
10.Rakveres Tarvas0-1
11.Tallinas Kalev/TLU0-1
12.Latvijas Universitāte0-3
13.Tallinas Kalev/Cramo0-0

Kāds būs VEF un Ventspils dueļa iznākums?

  • 78

  • 38

  • 48



, 2020-10-17 10:58, pirms 3 gadiem
Šo spēli gan nedrīkst laist garām
, 2020-10-17 12:46, pirms 3 gadiem
A kaut kur neklaatienee verees redzeet?
, 2020-10-17 14:07, pirms 3 gadiem
Real Rebel rakstīja: Šo spēli gan nedrīkst laist garām
un kur tad to skatīties ,ja rāda tikai kaut kāds .....Best4Sport TV?man tāda nav un neko kopīgu ar lattelecom nevēlos...
, 2020-10-17 14:32, pirms 3 gadiem
kāds var padalīties ar linku? senkss
, 2020-10-17 15:06, pirms 3 gadiem
Domāju Vef pa 30 pārbrauks pāri.
, 2020-10-17 15:12, pirms 3 gadiem
coldasice rakstīja: un kur tad to skatīties ,ja rāda tikai kaut kāds .....Best4Sport TV?man tāda nav un neko kopīgu ar lattelecom nevēlos...
Kas kur, Best4sport, jau teica. Ja negribi slēgt lattelecom, tad sēdi biksēs un nečīksti kā maza meitene.
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.
Toms Skuja ar bumbu. Foto: Andris Grīnbergs
13

"Rīgas Zeļļi" līdzvērtīgā cīņā tiek pie uzvaras pār BK "Liepāja"

Savu pamatturnīra noslēdzošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā "Arēnā Rīga" aizvadīja "Rīgas Zeļļu" basketbolisti, kuri ar rezultātu 81:79 pēdējā minūtē nokārtoja panākumu pār "Liepājas" vienību. Tādējādi Jura Umbraško komanda regulāro sezonu pabeidza ar bilanci 18-12.