Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Visu spēli esot vadībā, LU uzveic valmieriešus un izlīdzina rezultātu sērijā

Visu spēli esot vadībā, LU uzveic valmieriešus un izlīdzina rezultātu sērijā
Ričards Vitoļskis. Foto: Sandijs Leicis|LU basketbols

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra ceturtdaļfināla sērijā līdzsvaru panākuši "Latvijas Universitātes" basketbolisti, kuri savās mājās ar rezultātu 79:66 apspēlēja "Valmiera Glass/ViA".

# LU vienībā lielisku spēli aizvadīja saspēles vadītājs Ričards Vitoļskis, kuram pietrūka viens punkts, lai atkārtotu savu karjeras rezultatīvāko spēli. Vitoļskis kaldināja studentu uzvaru ar 21 punktu, sešām rezultatīvām piespēlēm, sešām izcīnītām bumbām zem groziem un piecām pārtvertām bumbām.

# Valmieriešu rindās ar15 gūtiem punktiem un deviņām izcīnītām atlēkušajām bumbām produktīvākais bija Kārlis Apsītis.

# LBL ceturtdaļfinālu sērijām risinoties līdz kādas komandas trīs uzvarām, kļuvis skaidrs, ka šīs sērijas uzvarētājs netiks noskaidrots ātrāk par 21. aprīli, kad komandas tiksies pāra ceturtajā spēlē "Rimi" olimpiskajā centrā.

Sākumsastāvi:
LU: Vitoļskis, Putāns. E.Avotiņš, Vīksne, Mežulis.
Valmiera: Kaufmanis, Greitāns, Klārks, Jonāts, Dubults.

Arī ceturtdaļfināla otro spēli enerģiskāk ievadīja studenti, kuri cīņas sākumā veica 11-2 izrāvienu, liekot pretinieku trenerim Edmundam Valeiko saukt savus padotos uz minūtes pārrunām. Mājinieku labā pirmās desmit minūtes ar precīzu metienu noslēdza ar Ričards Vitoļskis, dodot LU vienībai desmit punktu vadību - 18:8.

Otrās ceturtdaļas pirmajā pusē valmieriešiem turpināja punkti nākt ļoti smagi un ar lielām pūlēm. Perioda otrajā pusē Dariusam Klārkam izdevās iekustināt Vidzemes komandas uzbrukuma zobratus, bet Jānis Kaufmanis pabeidza puslaiku ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem. Puslaika atpūtā ejot, LU vienība vēl aizvien bija priekšā ar 38:32.

Otrajā puslaikā cīņa laukumā kļuva aizvien nervozāka, bet LU studenti turpināja turēties pie vadības grožiem. Ar mainīgām sekmēm pats studentu uzbrukumu noslēgumus uzņēmās saspēles vadītājs Vitoļskis, pirms izšķirošajām desmit minūtēm sasniedzot rezultātu 54:47 par labu mājiniekiem.

Noslēdzošo ceturtdaļu enerģiski ievadīja Kārlis Apsītis, kurš divreiz pēc kārtas iemānīja bumbu groza stīpā, sadeldējot atstatumu līdz viena trejača tiesai. Perioda vidū vidzemnieki iekrita uz pretinieku trejačiem. Ārkārtīgi brīvs uz trīs punktu līnijas tika pamests Edvards Mežulis un centrs pierādīja, ka ir ar gana mīkstu rociņu. Savukārt Alberta Putāna četru punktu gājiens panāca LU vienībai +10.

Lai gan ar ātro uzbrukumu un Klāva Dubulta 2+1 gājienu valmierieši pietuvojās līdz piecu punktu atstatumam, tomēr Vitoļskis atbildēja ar savu pustālo metienu atliecienā un nepiekāpīgu spēli aizsardzībā dueļa noslēgumā. Tā arī ne brīdi neesot iedzinēju pozcījās, Gunta Endzela trenētie "Latvijas Universitātes" basketbolisti tika pie panākuma ar 79:66, tādējādi noliekot sērijas rezultāt līdzsvarā 1-1.

"Latvijas Universitāte" - "Valmiera Glass/ViA" 79:66 (18:8, 20:24, 16:15, 25:19)
LU: Vitoļskis 21 (6 rez.p., 5 pārt.b.), Vīksne 14, Putāns 12, Mežulis 11 (10 atl.b.), Strautiņš 9, E.Avotiņš 4, R.Avotiņš 4, Miglinieks 3, Briedis 1, Kampuss, Vārna.
Valmiera: Apsītis 15 (9 atl.b.), Dubults 13, Kaufmanis 11, Voilanovičs 10, Klārks 9, Liepiņš 6, Jonāts 2, Engers, Greitāns, Salenieks.

"Pafbet" LBL izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināli

Pāris1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērija
Valmiera Glass/ViA - LU75:6866:7919.04.21.04.23.04.*1-1
Ogre - Liepāja82:6589:8420.04.22.04.*24.04.*2-0

"*" - ja būs vajadzīgs.

LBL izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālu spēles tiešraidēs vērojamas gan TV4 kanālā, gan portālā Sportacentrs.com.


, 2022-04-16 19:00, pirms 2 gadiem
Valmiera nabagmāja. Cerams, ka LU nākamo paņems, lai nav jāmoka Valmierieši.
, 2022-04-16 21:24, pirms 2 gadiem
Kas notiek ar Jonatu? otra spele un atkal nekads..
, 2022-04-17 21:09, pirms 2 gadiem
JĒLI valmierieši jau otrajā spēlē pēc kārtas. Pirmo izvilka ukrainis, piepalīdzot dažiem no komandas, šoreiz LU treneri bija PASTRĀDĀJUŠI un nelaida tik ļoti neapšaubāmi lieliskajam leģionāram izpausties Valmieras komandā. Te atkal kāds uzmetīs lūpu, taču fakts vakar bija redzams "uz sejas" - faktiski profesionāla komanda bez ierunām zaudēja amatieriem, jo īsti jau nekādu argumentu nebija. Joprojām tā pati spēkavīru ganīšanās ap perimetru, kamēr uzbrukuma organizētājs izmisīgi vienatnē cīnās ar presingotāju, tad pēdējās uzbrukuma sekundēs kaut kas tiek palaists groza virzienā... Un otrā laukuma galā aizsardzība kā Šveices siers, kad viens pats viduvējs LBL puika Vitoļskis, amatieris, piesmej profesionāļus visus pēc kārtas un visos iespējamos veidos... Nesmuki sēriju sākuši valmierieši, ja nekas nemainīsies attieksmē, būs tas, kas tādās reizēs arī notiek. Priecīgas Lieldienas visiem!
, 2022-04-18 12:16, pirms 2 gadiem
LU izdarījusi labu mājas-darbu. Vienīgi Valmiera nekāda 100% profiņu komanda nemaz nav, 50/50 profiņi un basketbola amatieri/entuziasti. Žēl tikai, ka tieši līderi ik pa brīdim aizmirst, ka basketbols ir komandas spēle, nevis 1:1. Tur reizēm uz 3-punktu līnijas var nosalt, bet piespēli nesagaidīsi, bet “uzburkšķēt” citiem pēc paša neveiksmīgas epizodes - “svēta lieta”!
, 2022-04-18 13:41, pirms 2 gadiem
Parastais vērotājs rakstīja: LU izdarījusi labu mājas-darbu. Vienīgi Valmiera nekāda 100% profiņu komanda nemaz nav, 50/50 profiņi un basketbola amatieri/entuziasti. Žēl tikai, ka tieši līderi ik pa brīdim aizmirst, ka basketbols ir komandas spēle, nevis 1:1. Tur reizēm uz 3-punktu līnijas var nosalt, bet piespēli nesagaidīsi, bet “uzburkšķēt” citiem pēc paša neveiksmīgas epizodes - “svēta lieta”!
Katrā ziņā Valmieras sastāvā pietiek pieredzējušu profesionāļu, lai uztaisītu rezultātu vismaz uzbrukumā un varbūt arī bez trejaču dominances, taču ja divās spēlēs profesionālim pret amatierkomandu ir nīkulīgi 2 punkti, tad kaut kas nav kārtībā vai nu ar veselību, vai nu ar kaut ko citu... Kad tad jāspēlē, ja ne play off un ja pirms tam ir runāts par medaļām Latvijas čempionātā!?? Uz paplātes pat bronza nekad taču klāt nav nesta, par to ir JĀGRAUŽ PARKETS ik play off mačā no pirmās līdz pēdējai sekundei!
, 2022-04-18 17:45, pirms 2 gadiem
… nu šoreiz, diemžēl, veselība neļauj GRAUZT PARKETU.
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
16

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.