Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

LU studenti uzņems "Ogri" bronzas sērijas otrajā cīņā

LU studenti uzņems "Ogri" bronzas sērijas otrajā cīņā
LU kapteinis Alberts Putāns. Foto: LU basketbols

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas bronzas sērijā šodien pulksten 20:15 tiks aizvadīta otrā cīņa, kurā "Latvijas Universitāte" centīsies revanšēties "Ogres" basketbolistiem. Spēli tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

Cīniņš par bronzas godalgām sākās ar nervozu spēli Ogrē, kur vietējie basketbolisti ar 23 Riharda Zēberga gūtiem punktiem aizsniedzās līdz pirmajam no trīs nepieciešamajiem panākumiem, lai gūtu medaļas.

"Latvijas Universitātes" sastāvā visā play-off turnīrā savas komandas līdera dotības apliecinājušais Dāvids Vīksne bija rezultatīvs arī bronzas dueļa ievadspēlē. Siguldietis sakrāja 20 punktus, kamēr no "Ventspils" uz studentu komandu reizē ar Vīksni pārgājušais saspēles vadītājs Ričards Vitoļskis guva 15 punktus.

"Ogrei" attiecībā pret studentiem ir izteikts pārsvars garajā galā, centra pozīcijā spēlējot tādiem vīriem kā Laurim Blauam un lietuvietim Matam Jucikam. Tāpat ne mazums problēmu studentiem var sagādāt savulaik LU rindās spēlējušie Kristaps Dārgais un Rihards Zēbergs, kurš tieši bija rezultatīvākais spēlētājs komandu pirmajā cīņā. Tikmēr cits bijušais LU spēlētājs Renārs Magone nevar savai komandai palīdzēt traumas dēļ, tāpat no "Ogres" rindām jau ilgāku laiku pēdas lūzuma dēļ izkritis Uģis Pinete.

Lai jauktu ogrēniešu spēli, lielu enerģiju LU komanda gaida no tās kapteiņa Alberta Putāna, kura nepiekāpīgā spēle savā laukuma pusē bija viens no svarīgiem elementiem, lai studenti vispār otro reizi komandas vēsturē nonāktu līdz Latvijas basketbola līgas medaļu cīņām.

Spēli tiešraidē no pulksten 20:15 translēs portāls Sportacentrs.com, bet kanāla TV4 ierakstā dueli varēs noskatīties pulksten 23:00.

"Pafbet" Latvijas Basketbola līga, medaļu spēles

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
VEF Rīga – Ventspils94:8088:9314.05.17.05.19.05.21.05.*23.05.*1-1
Ogre – LU72:6012.05.15.05.18.05.*20.05.*1-0

"*" - ja vajadzēs


Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.