Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Valmieriešu un LU studentu duelis ievadīs LBL izslēgšanas spēles

Valmieriešu un LU studentu duelis ievadīs LBL izslēgšanas spēles
Andrijs Voloncevičs. Foto: Jānis Lārmanis

Kamēr "Arēnā Rīga" vēl nav izžuvusi grīda pēc VEF triumfa Latvijas-Igaunijas līgas finālčetriniekā, klāt jau ir Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīrs, kuru ievadīs ceturtdaļfināla spēle Valmierā.

Komandām, kuras neiekļuva apvienotās līgas play-off turnīrā, bez oficiālām spēlēm līdz Latvijas čempionāta cīņu sākumam nācās gaidīt trīs nedēļas. Nu gaidīšana un ilgā gatavošanās ir galā, jo ar spēli Valmierā pulksten 19:00 tiks dots starts LBL ceturtdaļfināliem. Sērijā līdz trīs uzvarām Valmieras komanda sacentīsies ar LU studentiem. Savukārt nupat kā "Final 4" turnīrā ar koka medaļām palikusī "Ogre" spēlēs pret "Liepāju".

Cīņā par iekļūšanu Latvijas čempionāta pusfinālā "Valmiera Glass/VIA" vienībai būs jāmēģina pārvarēt "Latvijas Unviersitātes" barjera. Abu komandu pirmajā sezonas tikšanās reizē ar 68:60 pārāki bija LU studenti, bet Latvijas-Igaunijas pamatturnīra izskaņā valmierieši revanšējās ar 76:70.

Favorītu statuss šajā sērijā pienākas Valmieras komandai, kurā netrūkst pieredzējušu Latvijas basketbolistu. Atslēgas lomas komandā spēlē Jānis Kaufmanis, Ervīns Jonāts un Kārlis Apsītis. Centra pozīcijā vēl lielāku pārliecību ieguvis Klāvs Dubults. Tāpat komandai ir ekspolzīvais amerikāņu viesspēlētājs Dariuss Klārks, bet trīs nedēļu treniņciklā valmieriešiem bijusi iespēja komandā integrēt ukraiņu garā gala spēlētāju Andriju Volonceviču.

"Latvijas Universitātes" līderis ir Dāvids Vīksne, kurš tieši Valmierā iesāka savas profesionālās basketbola gaitas. Garajā galā pretsparu valmieriešiem centīsies dot Edvards Mežulis, bet ārējā līnijā pretspēlētājus krampēs Ričards Vitoļskis un Alberts Putāns.

"Valmiera Glass/ViA" un "Latvijas Universitātes" pāra uzvarētāja pusfinālā samēros spēkus ar "VEF Rīga" basketbolistiem. Savukārt ogrēniešu un liepājnieku dueļa uzvarētāju pusfinālā jau gaida "Ventspils".

LBL ceturtdaļfinālu cīņas tiešraidēs būs vērojamas gan TV4 kanālā, gan portālā Sportacentrs.com.

LBL izslēgšanas spēļu ceturtdļfināli

Pāris1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērija
Valmiera Glass/ViA - LU13.04.16.04.19.04.21.04.*23.04.*0-0
Ogre - Liepāja14.04.16.04.20.04.22.04.*24.04.*0-0

Kura komanda uzvarēs ceturtdaļfināla sērijā?

  • 102

  • 46



, 2022-04-13 15:07, pirms 2 gadiem
Te bus viegla pastaiga Valmieriešiem.
, 2022-04-13 15:45, pirms 2 gadiem
Valmiera briest kkas sen nebijis (pusfinals) un ticu, ka Valmiera bus fantastiski basketbola svetki! Bet lidz tam janoskanojas un jaizdara savs darbins pret LU! Par Valmieras puikam! #ValmieraMilBasketbolu
, 2022-04-13 16:04, pirms 2 gadiem
Viegla pastaiga pret LU noteikti nebūs. Puikas pretī ir ņipri un labā nozīmē bezkaunīgi. Svarīgi būs tikt galā ar Dāvidu Vīksni, kurš pēdējā mačā Valmierā rādīja patiešām monstrālu sniegumu.
, 2022-04-13 18:23, pirms 2 gadiem
jājūt līdz tai augstskolai, kuru esi absolvējis
, 2022-04-13 18:55, pirms 2 gadiem
Kāds arī šo skatās?
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.
Toms Skuja ar bumbu. Foto: Andris Grīnbergs
13

"Rīgas Zeļļi" līdzvērtīgā cīņā tiek pie uzvaras pār BK "Liepāja"

Savu pamatturnīra noslēdzošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā "Arēnā Rīga" aizvadīja "Rīgas Zeļļu" basketbolisti, kuri ar rezultātu 81:79 pēdējā minūtē nokārtoja panākumu pār "Liepājas" vienību. Tādējādi Jura Umbraško komanda regulāro sezonu pabeidza ar bilanci 18-12.