Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''Ventspils'' 14. janvārī vēl nespēlēs, ''Ogre'' 15. janvārī atgriežas pret Rakveri

''Ventspils'' 14. janvārī vēl nespēlēs, ''Ogre'' 15. janvārī atgriežas pret Rakveri
Foto: Basket.lv

BK ''Ventspils'' savos sociālajos tīklos pavēstījusi, ka 14. janvārī plānotā Latvijas-Igaunijas līgas spēle pret ''Kalev/Cramo'' ir pārcelta. Gada sākumā Ventspils rindās bija apstiprināti Covid-19 saslimšanas gadījumi un šogad klubs vēl nav aizvadījis nevienu spēli. Tikmēr 15. janvārī spēļu apritē atgriezīsies ''Ogre'', kas savā laukumā uzņems Rakveres ''Tarvas''.

Ventspilnieki plānotās spēles nav aizvadījuši jau kopš 2021. gada mijas, kad tika pārcelta Latvijas kausa ceturtdaļfināla atbildes cīņa pret ''Liepāju''. Gads ''Ventspilij'', kas sekmīgi sākusi apvienotās Latvijas-Igaunijas līgas sezonu, iesākās ar pozitīviem Covid-19 gadījumiem, kas lika pārcelt divas spēles - 4. janvārī pret ''Valmiera Glass/ViA'' un 8. janvārī pret ''Tartu Ulikool''.

Bija paredzēts, ka ventspilnieki laukumā varētu atgriezties 14. janvārī ar maču pret esošo apvienotās līgas čempioni ''Kalev/Cramo'', kas otrdien piedzīvoja pārsteidzošu zaudējumu pret Andra Mistera pārstāvēto Pērnavas komandu.

Spēle gan nenotiks, oficiāla savos sociālajos tīklos pavēstījusi komanda. Pēc kalendāra nākamā cīņa ventspilniekiem paredzēta 20. janvārī savā laukumā pret ''Viimsi'', taču arī šīs spēles norise ir uz jautājuma zīmes. ''Viimsi'' šodien pārcēla maču pret Rakveres ''Tarvas''. Saslimšana ar vīrusu apstiprināta abās komandās, tomēr Rakverei tas nav šķērslis sestdien doties uz Ogri un aizvadīt līgas spēli.

Ogrei tā būs pirmā spēle jaunajā gadā. Arī šajā komandā bija novērota inficēšanās ar vīrusu, kas tai liedza aizvadīt paredzētos mačus gada sākumā. Tā kā VEF pārcēla nedēļas nogalē gaidāmo cīņu pret ''Tarvas'', bet Ogrei nenotiks mačs pret ''Latvijas Universitāti'', ogrēnieši meklēja citas iespējas, kā nogalē aizvadīt mačus.

Turnīra tabula

VKomandaUZ%
1.VEF Rīga14193.3%
2.Ventspils9190.0%
3.Kalev/Cramo11284.6 %
4.Viimsi10471.4%
5.TalTech10662.5%
6.Pärnu Sadam6650.0%
7.Ogre6650.0%
8.Avis Rapla6746.2%
9.Latvijas Universitāte5741.7%
10.Liepāja3827.3%
11.Tartu Ülikool31023.1%
12.Tallinna Kalev31121.4%
13.Rakvere Tarvas31121.4%
14.Valmiera Glass/ViA21214.3%

Linards Jaunzems. Foto: Dāvis Lejasmeiers
10

Latvijas basketbola klasikā dalīs apvienotās līgas bronzas godalgas

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā piektdienas vakarā "Rimi" Olimpiskajā centrā (pulkst. 19:00) tiks aizvadīta turnīra priekšpēdējā sezonas spēle. Savstarpējo cīņu par bronzas godalgām aizvadīs "VEF Rīga" un "Ventspils" komandas. Tiešraide būs skatāma kanālā TV4.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
3

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.
Reinis Avotiņš. Foto: Ģirts Gertsons
3

"Liepājai" jāpanāk izlīdzinājums vai jāsāk kalt atvaļinājuma plāni

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla stadijā šovakar pulksten 19:00 tiks aizvadīta sērijas ceturtā spēle starp "Liepāju" un "Ogri". Liepājnieki centīsies pagarināt savu sezonu un panākt piekto spēli, kamēr ogrēnieši lūkos tikt pie pusfinālu atvedošā panākuma sērijā, kurā šobrīd ar 2-1 priekšā ir Ulda Švēdes komanda.