Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

LU centīsies ierakstīt "Tarvas" trešo zaudējumu turnīra tabulā

LU centīsies ierakstīt "Tarvas" trešo zaudējumu turnīra tabulā
"Latvijas Universitātes" uzbrucējs Dāvids Vīksne. Foto: Sandijs Leicis

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā šovakar pulksten 17:00 uzvaru sēriju noorganizēt mēģinās "Latvijas Universitāte", kas mērosies spēkiem ar Igaunijas komandu Rakveres "Tarvas". Spēles tiešraidi translēs kanāls Sportacentrs.com TV.

# LU studenti sezonu iesāka ar trīs punktu uzvaru pār "Tartu Universitātes" komandu. Jaunu uzrāvienu studentu rindās ieguvis iepriekš "Ventspils" soliņu sildījušais Dāvids Vīksne, kurš savā jaunajā komandā debitēja ar 17 punktiem un 15 izcīnītām atlēkušajām bumbām. Vairāk atlēkušo bumbu LU rindās vienā spēlē spējuši sagrābt tikai Linards Jaunzems un Kristaps Dārgais, kuri dala komandas rekordu ar 18 izcīnītām bumbām zem groziem.

# Uzvarā pār Tartu vienību LU rindās izcēlās Gustavs Kampuss, kurš kļuva par mača rezultatīvāko dalībnieku ar 20 gūtiem punktiem. Aizsargam šī bija karjeras līdz šim rezultatīvākā spēle, kas palīdzēja sezonu Gunta Enzela trenētajai komandai ievadīt ar panākumu.

# LU pretiniece būs Martina Mīrsepa trenētā Rakveres "Tarvas", kurai pirmās spēles nepadevās kā cerēts. "Tarvas" sezonu ievadīja ar Kurzemes tūri, kurā divu dienu laikā tika pārliecinoši zaudēts gan "Ventspilij", gan otrajā pagarinājumā nācās atzīt "Liepājas" pārspēku. Trešais zaudējums Latvijā pamatīgi iedragātu Rakveres komandas cerības šosezon cīnīties par vietu izslēgšanas spēļu turnīrā.

# Sezonas otro cīņu paralēli aizvadīs arī "Ogres" vienība, kas spēlēs izbraukuma maču Tallinā pret "TalTech" vienību. Nikolaja Mazura vienība ievadīja sezonu ar panākumu savā laukumā pār "Avis Rapla". Produktīvi ogrēniešu rindās bija visi trīs komandas viesspēlētāji. Breilons Reisons sakrāja 18 punktus, Pauļum Poškam izdevās tikt pie 15, bet Emanuels Šeperds guva 11 punktus un izcīnīja 15 bumbas zem groziem.

# Ogrēniešu pretinieki "TalTech" aizvadīs otro spēli savā laukumā. Pirmajā spēļu nedēļas nogalē Tallinas basketbolisti kļuva par vienīgajiem, kuri apspēlēja Latvijas komandu, "TalTech" nosargājot uzvaru pār valmieriešiem. "TalTech" vienību šajā sezonā pastiprinājis ilggadējais Igaunijas izlases pamatsastāva saspēles vadītājs Tanels Soks, kurš arī guva izšķirošo grozu panākumā pār vidzemniekiem.

# "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā notiekošā spēle no pulksten 17:00 tiešraidē būs skatāma kanālā Sportacentrs.com TV un portālā Sportacentrs.com

Latvijas-Igaunijas līga šonedēļ

Dat.LaiksSpēleRez.Tiešraide
06.1019:00Parnu Sadam - Liepāja79:68Delfi.ee
19:30Kalev/TLU - Valmiera Glass/ViA89:69Delfi.ee
08.10.19:30VEF Rīga - Avis Rapla96:69Sportacentrs.com TV
09.10.17:00TalTech - OgreDelfi.ee
17:00LU - TarvasSportacentrs.com TV
10.10.17:00Viimsi - VentspilsDelfi.ee

Latvijā notiekošās Latvijas-Igaunijas basketbola līgas spēļu translācijas Sportacentrs.com televīzijas kanālā un interneta platformā visā Latvijā pieejamas pateicoties tehnoloģiju un izklaides uzņēmumam Tet. Turklāt izklaides platformā Tet+ tām var sekot līdzi ne tikai televīzijas ekrānā, bet arī datorā un viedtelefonā, kā arī skatīties jebkurā vietā un sev ērtā laikā.


, 2021-10-09 14:39, pirms 2 gadiem
Tanels Soks taču jau pagājušajā sezonā spēlēja Tal Tech. Vai nav sajaukts ar Stenu Soku?
, 2021-10-09 15:52, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tanels Soks taču jau pagājušajā sezonā spēlēja Tal Tech. Vai nav sajaukts ar Stenu Soku?
Nav sajaukts abi tagad vienā komandā ir. Kāds zina kur palicis Šnipke jo Liepājas organizācijā vairs neredz?
, 2021-10-09 16:59, pirms 2 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Nav sajaukts abi tagad vienā komandā ir. Kāds zina kur palicis Šnipke jo Liepājas organizācijā vairs neredz?
Es zinu, ka abi vienā komandā, bet man liekas, ka Tanels te jau spēlēja iepriekšējā sezonā, bet jaunpienācējs ir Stens. Vai kaut ko jaucu?
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.
Toms Skuja ar bumbu. Foto: Andris Grīnbergs
13

"Rīgas Zeļļi" līdzvērtīgā cīņā tiek pie uzvaras pār BK "Liepāja"

Savu pamatturnīra noslēdzošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā "Arēnā Rīga" aizvadīja "Rīgas Zeļļu" basketbolisti, kuri ar rezultātu 81:79 pēdējā minūtē nokārtoja panākumu pār "Liepājas" vienību. Tādējādi Jura Umbraško komanda regulāro sezonu pabeidza ar bilanci 18-12.