Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Valmieras" līderis Elksnis šķērso robežu un karjeru turpinās Igaunijā

"Valmieras" līderis Elksnis šķērso robežu un karjeru turpinās Igaunijā
Edmunds Elksnis ceļā uz ventspilnieku grozu. Foto: Jānis Lārmanis/estlatbl.com

Igaunijas basketbola klubs "Tartu Ülikool Maks & Moorits" pavēstījis par 30 gadus vecā latviešu saspēles vadītāja Edmunda Elkšņa pievienošanos komandai. Sadarbība noslēgta uz 1+1 sezonu, un pēc pirmā gada atteikšanās iespēja būs abām pusēm.

No 2015. līdz 2017. gadam Elksnis pārstāvēja "Jūrmalas" komandu, taču pārējo karjeru ir spēlējis Valmierā. Aizvadītajā Latvijas-Igaunijas līgas sezonā Elksnis sāka visas 25 spēles un vidēji 30,3 minūtēs izcēlās ar 15,0 punktiem, 6,0 rezultatīvām piespēlēm, 3,1 atlēkušo bumbu, 1,4 pārtvertām bumbām un 3,6 kļūdām. Latvijas čempionātā Elksnis vidēji 33,8 minūtēs tika pie 13,6 punktiem, 7,0 atlēkušajām bumbām, 5,6 rezultatīvām piespēlēm, 2,4 pārtvertām bumbām un 2,4 kļūdām.

"Valmiera Glass"/ViA ar septiņām uzvarām un astoņpadsmit zaudējumiem Latvijas-Igaunijas līgā ieņēma piekto vietu starp sešām Latvijas komandām, bet Latvijas čempionātā izstājās ceturtdaļfinālā, ar 2-3 piekāpjoties "Liepājai". Tartu vienība apvienotajā čempionātā ar bilanci 8-16 ierindojās sestajā vietā starp septiņām Igaunijas pārstāvēm, bet Igaunijas ceturtdaļfinālā ar 1-2 atzina "Rapla" pārākumu.

Elksnis ir kļuvis par Tartu komandas otro leģionāru - bez viņa sastāvā ir arī 23 gadus vecais amerikāņu centrs Emmanuels Vembi, kurš Tartu spēlēs otro sezonu.

Izmantotie resursi:
https://basket.ut.ee/tartuga-liitub...


, 2021-07-09 16:15, pirms 3 gadiem
Igaunijā jau labs latviešu leģions kas ceļ Igaunijas basketbola līmeni kamēr LV tas ar katru gadu krītas
, 2021-07-09 16:21, pirms 3 gadiem
Veiksmi!
, 2021-07-19 19:07, pirms 3 gadiem
Nu, Edža... Valmierai tevis noteikti pietrūks, bet profesionāļa dzīve tāda, ka arī bankas konts ir svarīgs. Lai Tev veicas pie estipoisiem, gan jau vēl saskriesimies!
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
16

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.