Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Zoriks: ''Rītdien vajag aizvadīt sezonas labāko spēli''

Zoriks: ''Rītdien vajag aizvadīt sezonas labāko spēli''
Kristers Zoriks. Foto: VEF Rīga

''VEF Rīga'' viens no līderiem Kristers Zoriks pēc uzvaras apvienotās Latvijas-Igaunijas līgas pusfinālā pār ''Ogri'' atklāja, ka šī bijusi viena no sezonas labākajām komandas spēlēm, taču vēl labāka ir jāaizvada rīt gaidāmajā finālā. Galvenais treneris Jānis Gailītis piekrita tam, ka izdevies neitralizēt ogrēniešu līderus, un sniedza komentāru arī par tiesnešu darbu.

Šodien apvienotās līgas ''Final Four'' pirmajā pusfinālā pārliecinošu uzvaru svinēja ''VEF Rīga'', kas ''Arēnā Rīga'' ar 116:55 pārspēja BK ''Ogri''. Jau rītdien rīdzinieki finālā spēkosies pret ''Parnu Sadam'' un ''Viimsi'' dueļa uzvarētāju, Jāņa Gailīša vadītajai komandai finālā spēlējot trešo reizi. Līdz šim tajā uzvarēt vēl nav izdevies - 2019. gadā tika zaudēts ''Ventspilij'', bet pirms gada ''Kalev''/''Cramo''.

''Ļoti laba spēle. Spēlētāji demonstrēja attieksmi un patstāvību. Paldies viņiem,'' pēc spēles komentāru sniedza VEF galvenais treneris Jānis Gailītis, kuram piebalsoja arī Kristers Zoriks. ''Svarīgākais bija iemest vairāk punktus nekā viņiem. Treneris teica, ka spēlējām labi.''

Gan Gailītis, gan Zoriks piekrita novērotajam, ka VEF spēles plāns bija apturēt ''Ogres'' līderi Kristapu Dārgo, tāpat kā Rinaldu Sirsniņu. ''Jā, tas bija mūsu plāns. Dārgais un Sirsniņš ir viņu līderi. Kristaps sākumā saņēma divas piezīmes, kas viņu izsita no ritma,'' pirms mača plānu komentēja galvenais treneris, kamēr Zoriks uzslavēja treneru paveikto pretinieka izanalizēšanas ziņā. ''Vajadzēja apstādināt viņu līderus. Zinājām, ko viņi dara, treneri paveica ļoti labu analīzes darbu.''

Šajā spēlē rīdzinieka lauza kādu šajā sezonā valdošu iezīmi. Vairākus mačus VEF slikti iesācis, kamēr šodien pēc neizšķirta 5:5 rīdzinieki pārņēma iniciatīvu un vairs nebija apturami. ''Visu sezonu mēģinām to lauzt. Labi sākām un tad visiem radās pārliecība pār sevi. Otrajā puslaikā spēlējām enerģiski,'' prieku par šī aspekta laušanu pauda Zoriks, kurš maču noslēdza ar 14 punktiem un trim piespēlēm.

Savukārt otrajā puslaikā vairākas reizes varēja novērot, kā VEF galvenais treneris visai asi vēršas pie tiesnešiem. ''Bija iemesls,'' uz jautājumu par diskusijām ar tiesnešiem teica speciālists. ''Tiesnešiem ir jākontrolē kārtība. Pie 40 punktu pārsvaru domāju, ka abas komandas vēlas, lai uz rītdienas spēli tām būtu veseli spēlētāji.''

''Rītdien vajag aizvadīt sezonas labāko spēli,'' uz jautājumu, vai šī bija sezonas labākā spēle, atbildēja Zoriks. ''Kas nāks pretī, pret to arī spēlēsim. Pašam jādara tas, ko esmu jau darījis sezonas laikā. Jāiemet savi metieni, jākontrolē spēle un jāizkārto metieni komandas biedriem,'' turpināja viens no VEF līderiem, kurš pilnībā izveseļojies no ceļgala savainojuma.

Sezonas ietvaros VEF zaudējis vienai no iespējamajām fināla pretiniecēm - ar 92:95 tā regulārā turnīra ievadā piekāpās Pērnavai. ''Ir pretinieki, pret kuriem jūtamies labāk, bet ir tādi, pret kuriem sliktāk. Ir plāni pret abām komandām. Pērnava pierādījusi, ka ir laba vienība. Viņiem bija kritums, jo sezonas laikā no tās aizgāja spēlētāji. Pēc izmaiņām tā šobrīd rāda solīdu sniegumu,'' potenciālos pretiniekus analizēja Gailītis, sakot, ka būtu labi, ja izdotos aizvadīt tikpat pārliecinošu spēli kā pusfināla mačā.


Linards Jaunzems. Foto: Dāvis Lejasmeiers
10

Latvijas basketbola klasikā dalīs apvienotās līgas bronzas godalgas

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā piektdienas vakarā "Rimi" Olimpiskajā centrā (pulkst. 19:00) tiks aizvadīta turnīra priekšpēdējā sezonas spēle. Savstarpējo cīņu par bronzas godalgām aizvadīs "VEF Rīga" un "Ventspils" komandas. Tiešraide būs skatāma kanālā TV4.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
3

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.
Reinis Avotiņš. Foto: Ģirts Gertsons
2

"Liepājai" jāpanāk izlīdzinājums vai jāsāk kalt atvaļinājuma plāni

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla stadijā šovakar pulksten 19:00 tiks aizvadīta sērijas ceturtā spēle starp "Liepāju" un "Ogri". Liepājnieki centīsies pagarināt savu sezonu un panākt piekto spēli, kamēr ogrēnieši lūkos tikt pie pusfinālu atvedošā panākuma sērijā, kurā šobrīd ar 2-1 priekšā ir Ulda Švēdes komanda.