Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Mediss: ''Kā 1/4 finālam var būt negatavs? Abus puslaikus iesākām briesmīgi''

Mediss: ''Kā 1/4 finālam var būt negatavs? Abus puslaikus iesākām briesmīgi''
Kristaps Mediss šodien netika galā ar Brendonu Čaildresu. Foto: Basket.lv

Pēc zaudējuma ar 69:79 Latvijas-Igaunijas līgas ''Final6'' ceturtdaļfinālā pret ''Avis Utilitas Rapla'' kritisks par savas komandas sniegumu bija ''Ventspils'' aizsargs Kristaps Mediss, kritizējot savas vienības noskaņojumu abu puslaiku sākumos.

Šodien Latvijas-Igaunijas ''Final6'' ceturtdaļfinālā zaudējumu piedzīvoja BK ''Ventspils'', kas ar 69:79 piekāpās Roberta Freimaņa pārstāvētajai ''Avis Utilitas Rapla'' komandai.

Jau no spēles sākuma ventspilnieki nonāca iedzinējos ar vismaz desmit punktu pārsvaru un Kristaps Mediss pēcspēles komentāra pauda, ka tik svarīgā spēlē nedrīkst iznākt nenoskaņojušies spēlei: ''Grūti atbildēt. Iespējams, pārdegām. Tā nedrīkst sākt tik svarīgu spēli. Ātri nonācām vairāk kā desmit punktu deficītā, no kura ir grūti atspēlēties. Domāju, ka tas bija tīri psiholoģiskais faktors. Kā var būt negatavs ceturtdaļfinālā? Gan pirmo, gan otro puslaiku sākām briesmīgi - tā nevar spēlēt.''

Arī Mediss aizsardzībā netika galā pienācīgi ar sev uzticētajiem pienākumiem. Par labāko aizsargu uzskatītais spēlētājs ''Ventspils'' rindās visu spēli tika norīkots apstādināt Brendonu Čaildresu, kas neizdevās - amerikāņu leģionārs guva 36 punktus: ''Tā ir liela atbildība uz maniem pleciem. Viņš ir meistarīgs spēlētājs. Iespējams, kaut kur pietrūka palīdzība no citiem spēlētājiem.''

Jau drīzumā ''Ventspils'' uzsāks Latvijas čempionāta izslēgšanas spēles, kuras ventspilnieki uzsāks no pusfināla sērijas. Otrajā puslaikā pie gandrīz 30 punktu deficīta ventspilnieki prata parādīt raksturu, taču kopumā šāda spēle var kalpot kā laba mācība vietējā čempionāta izšķirošajām spēlēm. ''Vairs nebija ko zaudēt - bija jāiet uz pilnu banku. Tā būs laba mācība mums uz Latvijas izslēgšanas spēlēm, ka nevaram iznākt tik negatavi uz ļoti svarīgu spēli.''

Otrā ceturtdaļfināla spēle starp ''Ogre'' un ''Parnu Sadam'' sāksies plkst. 20:00.


, 2021-04-08 19:54, pirms 3 gadiem
3/12 metienos!!! Mediss to par sevi saka spogulii skatoties, vai kaa!? Auseejam - 5/18. Latvieshu puikaas kaa parasti, vissvariigaakajos briizhos, nosliika zem spiediena.
, 2021-04-08 22:04, pirms 3 gadiem
18 - 46 bija rezultāts, kas tur var labs būt
, 2021-04-09 11:05, pirms 3 gadiem
Diemžēl klubu basketbols Latvijā iet uz grunti! Kur tie laiki ar pilnām zālēm , intrigu?! VEF, Ventspils, agrāk ASK, Barons. . .
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.