Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

VEF pārbaudes mačā atspēlē 17 punktu deficītu un pārspēj titulētāko Beļģijas klubu

VEF pārbaudes mačā atspēlē 17 punktu deficītu un pārspēj titulētāko Beļģijas klubu
Aleksandrs Madsens. Foto: FIBA

Latvijas čempionvienība basketbolā ''VEF Rīga'' pirmajā pārbaudes mačā Viļņā notiekošajā ''Viking Lotto Cup 2021'' otrajā puslaikā atspēlējās no 17 punktu deficīta un pieveica Beļģijas spēcīgāko un titulētāko komandu ''Oostende'' - 71:68 (19:24, 8:17, 31:19, 13:8).

Spēli ar slam-dunk, ieraujoties pa gala līniju, uzsāka Anrijs Miška un vefieši priekšā atradās arī turpmākajās minūtēs, tomēr līdz ceturkšņa izskaņai titulētie beļģi atspēlējās un pārņēma vadības grožus. ''Oostende'' otrajā ceturksnī atrāvās vēl vairāk un pārtraukumā devās ar 14 punktu pārsvaru (27:41). Vēl trešās ceturtdaļas ievadā Beļģijas klubam izdevās pārsvaru vēl nedaudz palielināt, pēc kā sekoja VEF 19-4 izrāviens piecu minūšu laikā, kas ļāva sadeldēt rezultāta starpību. Ceturtajā ceturksnī laukumā sekmīgāk darbojās rīdzinieki. ''Oostende'' vienībai desmit sekundes līdz spēles izskaņai bija iespēja ar precīzu trejaci panākt neizšķirtu, tomēr beļģu uzbrukumu izjauca Devondriks Vokers, kurš pārtvēra piespēli, palīdzot izcīnīt uzvaru ''VEF Rīga'' ar 71:68.

Produktīvākais vefietis šīvakara mačā bija soms Aleksandrs Madsens, kurš izcēlās ar double-double - 19 punkti un desmit bumbas zem groziem, kā arī trīs rezultatīvas piespēles un tikpat bloķēti metieni. 11 punktus un sešas atlēkušās bumbas pievienoja komandas kapteinis Artis Ate, bet astoņus sakrāja Iļja Gromovs. Pa sešiem punktiem Mārim Gulbim, Devondrikam Vokeram un Džeilenam Railijam. Latvijas izlases aizsargs Kristers Zoriks atzīmējās ar pieciem punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Jau rīt ''VEF Rīga'' pulksten 19:00 spēkosies pret Kaspara Bērziņa pārstāvēto Paņevēžas ''Lietkabelis''. Vēl ''Viking Lotto Cup 2021'' piedalās Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā un Mārča Vītola pārstāvētā Tallinas ''Kalev/Cramo'', Viļņas ''Rytas'' un Norčēpingas ''Dolphins''.

''VEF Rīga'' - ''Oostende'' 71:68 (19:24, 8:17, 31:19, 13:8)

VEF: Madens 19 (10 ab, 3 bm), Ate 11 (6 ab), Gromovs 8, Gulbis 6, Vokers 6, Railijs 6 (4 rp), Zoriks 5 (8 rp), Miška 5, Hemondss 4, Krūmiņš 1.


, 2021-09-07 20:18, pirms 3 gadiem
Spēle kā pa kalniem. Pirmajā puslaikā negatavi bija Gulbis ar Gromovu, tīrās šausmas skatīties bija. Gromovs it kā pamodās, un Gulbim bija labs uzplaiksnījums otrajā puslaikā, bet nu tik un tā spēle viņiem slikta. Zoriks būs otrais PG. Iepriecināja Miška, iet "kaulā" un cīnās pat katru laukuma centimetru. Madsens ir labi pielicis pa starpsezonu, izskatās, ka arī āķa metienu savam arsenālam pielicis, bet tik un tā, abi ar Gromovu zaudēs fiziskākiem pretspēlētājiem.

Bet tā jaunā Gulbja frizūra
, 2021-09-07 20:36, pirms 3 gadiem
Lai būtu tā .. ! 😃
, 2021-09-07 20:38, pirms 3 gadiem
Redzami četri leģi bet liekas bija jābūt 5?
, 2021-09-07 20:46, pirms 3 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Redzami četri leģi bet liekas bija jābūt 5?
Karijs nespēlēja
, 2021-09-07 21:30, pirms 3 gadiem
Real Rebel rakstīja: Karijs nespēlēja
Labi ka Kemba bija.
Kas Stefam?
, 2021-09-08 10:19, pirms 3 gadiem
Real Rebel rakstīja: Spēle kā pa kalniem. Pirmajā puslaikā negatavi bija Gulbis ar Gromovu, tīrās šausmas skatīties bija. Gromovs it kā pamodās, un Gulbim bija labs uzplaiksnījums otrajā puslaikā, bet nu tik un tā spēle viņiem slikta. Zoriks būs otrais PG. Iepriecināja Miška, iet "kaulā" un cīnās pat katru laukuma centimetru. Madsens ir labi pielicis pa starpsezonu, izskatās, ka arī āķa metienu savam arsenālam pielicis, bet tik un tā, abi ar Gromovu zaudēs fiziskākiem pretspēlētājiem.

Bet tā jaunā Gulbja frizūra
Zoriks būs pirmais PG!

Pēc pirmās spēles nav ko īpaši analizēt. Leģi, izņemot Madsenu, neiepriecina.
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.